Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
No, dlouho jsem se nekoukala, jinak bych brečela nad kotátky… ![]()
Dneska mi Charlie vlez do ledničky, ale zezadu … při stěhování se v lednici rozbily vajíčka a jak to steklo kanálkem nad kompresor, tak holky ten smrad, to bylo něco… Takže jsem odtáhla hned ráno ledničku, vykoumala jak vytáhnout tu odpařovací nádobku (či misku) a hned jsem věděla, kde je kámen úrazu.
A po vymytí jsem tam dala vonný olejíček, pár kapek a jak kráááásně mi ted voní kuchyně ![]()
Jen Charlie si blbec myslel, že má nové místo na šmejdění, takže jsem ho z útrob lednice tahala za ocas… ![]()
Kocorovi jsme dali kastraci ve třičtvrtě roku k Vánocům,začal značkovat,ochcal všechno i 3 krát,a veterinářka řekla,že se to musí udělat hned,nebo potom si na to zvykne a bude značkovat i po kastraci.
Nepřibírá,on nemá tendence se přežírat a vyrostl normálně.
Pokud neznačkuje,tak bych počkala.Ale jestli jo,tak bych to neřešila a šla.
KačuliKačka píše:
Jen Charlie si blbec myslel, že má nové místo na šmejdění, takže jsem ho z útrob lednice tahala za ocas…
dada zatím máme čas,ale radši si to zjišťuju předem. Na jaře,kdy to s kočkama začíná cloumat mu bude zhruba těch 10 měsíců,tak zvažuju,jestli nebude lepší jít hned v lednu abysme tomu všemu předešli
Jsem smutná, holky. Koťata nechci mít v bytě, ale jak jsou malá, jsou zatím na noc v manželově dílně. A jemu se to nelíbí …
Emilie píše:
Jsem smutná, holky. Koťata nechci mít v bytě, ale jak jsou malá, jsou zatím na noc v manželově dílně. A jemu se to nelíbí …
Já nevím, co ti chlapi furt mají
My jsme prostě Macíka měli dva měsíce doma v bytě a hotovo, jsem se neptala… Takového prcíka jsem nemohla dát napořád ven.
Koťátka budou taky venkovní?
Macík totiž pořád je na noc zavřený doma (v suterénu/sklepě), sám přijde, dávám mu večer mňamky, aby si na to zvyknul a přicházel…
Kačuli - jeden kocour se naučil ledničku otvírat
, takže jsme tam měli zběsilé zabezpečovací zařízení.
Jo, budou venkovní. Jsou šikovní, zvykli si, už si udělali pelíšek, za mnou chodí na zavolání … jenže prostě takhle malý koťata nemůžu nechat ještě přes noc venku, a až budou mrazy, tak to vůbec … a kam je dát? Navíc to byl nápad manžela, pořídit kočku … bohužel teda tu, co na jaře přivezli, nám zardousil pes, a já tak zatoužila mít prostě kočku, že jsem si sehnala jinou, akorát že paní mně překecala, ať si vezmu kocourky dva …
Emilie chlapi nějak nemají pochopení pro kočky. Já tak dlouho chlapa na kočku přemlouvala… ![]()
No a vadí mu něco konkrétního?
Ten můj je taky příšerný - neschopný diskuse, prostě „nechci kočku v bytě“ a konec.
A to Macík nic nezničil, nikdy neměl nehodu se záchodkem, nemňoukal, když jsme šli pryč, prostě úplně v klidu… (jen teda škrábal sedačku, ale protože tu neměl škrabadlo, když se měl za chvíli stěhovat ven.)
A s tím bytem to třeba chápu - naštěstí ten sklep je v pohodě (kvůli toho jsme ho pořídili, jak jsme bez kočky, jsou tam myší hody). Takže pokud v dílně nemá na zemi peršana a na poličkách vyrovanané nějaké ceny za sport např., tak co mu vadí?
Ach jo.
Kočičí smrad … ![]()
A přitom tomu bývávalo přesně naopak. Já kočky nesnášela, manžel tvrdil, že kočka u domu být musí. ![]()
Emilie píše:
Jo, budou venkovní. Jsou šikovní, zvykli si, už si udělali pelíšek, za mnou chodí na zavolání … jenže prostě takhle malý koťata nemůžu nechat ještě přes noc venku, a až budou mrazy, tak to vůbec … a kam je dát? Navíc to byl nápad manžela, pořídit kočku … bohužel teda tu, co na jaře přivezli, nám zardousil pes, a já tak zatoužila mít prostě kočku, že jsem si sehnala jinou, akorát že paní mně překecala, ať si vezmu kocourky dva …
No to je jasné, jednak jsou maličká, a taky pak by měly být doma aspon měsíc dva, než si zvyknou, že tady je jejich domov.
S tím ale musel manžel počítat ne?
A provedly mu něco v dílně? Dala bych tam normálně záchůdek a něco na škrábání, aby byly případné škody co nejmenší a snažila se manžovi dokázat, že nemá pravdu a kotátka musí být doma. Byla by škoda o ně hned přijít ![]()
ajinav píše:
Emilie chlapi nějak nemají pochopení pro kočky. Já tak dlouho chlapa na kočku přemlouvala…
Hlásím výjimku
,můj chlap přišel s tím,že si kocoura pořídíme,a dokonce ho vzalo,že jsem jeho páníček já,bo jsem ho pod odstavení od matky vezla na klíně a utěšovala já,a on chudák musel řídit,takže je víc „můj“ ![]()
Holky,u nás je to jedno,jestli něco zničí kocour,nebo děti,stejně za to můžu já
,bo jsem to prostě měla dát jinam ![]()
dada1511 píše:ajinav píše:Hlásím výjimku
Emilie chlapi nějak nemají pochopení pro kočky. Já tak dlouho chlapa na kočku přemlouvala…,můj chlap přišel s tím,že si kocoura pořídíme,a dokonce ho vzalo,že jsem jeho páníček já,bo jsem ho pod odstavení od matky vezla na klíně a utěšovala já,a on chudák musel řídit,takže je víc „můj“
Dádo,
já se v neděli stěhovala od už expřítele aon že by rád sem tam viděl kocoura, co jsme si spolu loni pořídili ![]()
dada1511 píše:
Holky,u nás je to jedno,jestli něco zničí kocour,nebo děti,stejně za to můžu já,bo jsem to prostě měla dát jinam
Emilie píše:dada1511 píše:
Holky,u nás je to jedno,jestli něco zničí kocour,nebo děti,stejně za to můžu já,bo jsem to prostě měla dát jinam
My jsme kdysi jako děti měli doma pana „někdo“, který za všechno mohl
![]()