Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Jája8 píše:
@hedabedna Tak se zkus zepata na veterině kolik by stála prohlídka (ne krev) a odčervení a uvidíš jestli na to je. Kolikrát si lidi myslí kolik to stojí a ono to zas tolik není. A pokud je tak polodivoký veterinářka ti může prodat takovou mast ta se dá do jídla a on je po nímalátný, takový blbý (na psa stále 50kč) a můžeš ho tam vzít a nikdo z toho nebude mít trauma.
To vysvětluj mým zádům, a já trauma mám - čičinka po mastičce (dostala v jídle třetinu dávky, zbytek do pusy, pak jsem počkala) se mi proběhla po zádech - se probrala z omámení a síly měla dost. Pokud nebudou zdravotní komplikace, tak už s kočkou na žádné očkování ani odčervení nejdu.
Tak mi se Silčou pořád bojujem. Pořád rýma a z nosu mu už teče takový zelený sajrajt a ucpává mu dírky a rychle to zaschne. Tak mu to dloubmám a on se mě snaží za to sežrat kapesník
. Granulky papáme, vodu pijeme 2-3× deně po dobu 5 minut z lavóru
. Dostali lavór přes léto s vodou a plných výček od flašek na rybaření
Pořád peru páč má svoje místa kde spí počůraný a odnáší to i můj a přítelův polštář a občas peřina. Prostě tam, kde spí, tak peru deně. Zrovna teď mi v pračce dřímá polštář a čeká na druhou aby se vypral než přijdu z práce a pověsila ho, aby do večera uschnul. Hovínka asi teď už stíhá na záchod a nehoda se stane výjmečně. Jen nevím jestli tak nečůrá jen z pohodlnosti a už by to jinak na záchod stihl. Nebo já nevím. Od značkování to cejtit není a navíc on je submisivní a takový kocouři se mrouskaj kolem 3 let a i klidně 8, prostě dýl než ostatní. Předevčírem jsem ho koupala jak smrdí od toho čůrání a měl jednu kouličku posunitou k pindiku. Tak jsme jeli druhý den na veterinu, ale už to měl v poho. Doktorka prohlásila, že jsou dobře umístěné a mají i dobrou konzistenci
, že je pohyblivý normálně mají. Koupili jsme domu Calopet a vetka nám řekla, že může jíst normálně a nebude na něm nic znát a třeba za 3 měsíce najednou z tejdne může být kulatý. A doporučila vyšetření na klinice v Liťáku, ale to stojí 2000-3000,– a to teď nedáme. Prostě musíme čekat jak se to vyvrbí. Bude teď papat Calopet, vitamínovou pastu, pastu na chlupy a budu mu vyvařovat naše aby přibral. Včera byl s námi venku na procházce zalít zahradu a jak byl hodnej a vypadal, venku skoro jako zdravý. Šel hezky poslušně na vodítku i když se občas loudal a na zahradě jsme ho pustila a nechala mu jen kšíry se známkou a chodil za námi jak pejsek. Měl z toho radost a kdyby nefrkal a nebyl hubenej tak řeknu že mu nic není. Hrál si jak malej a honil hadici zbíral semnou jahody do pusy a dostal i malinu a jablko. Tak mu procházky svědčí, tak ho budem brát sebou na zahradu zalejvat každej den.
@JanaK88 Tak to asi nebyla moc kvalitní a nebo množství nesedělo podle váhy a taky se musí určitou dobu počkat až začne plně účinkovat. Viděla jsem to u koček i psů na veterině a byli úplně tumpachový. ![]()
@Jája8 píše:
@JanaK88 Tak to asi nebyla moc kvalitní a nebo množství nesedělo podle váhy a taky se musí určitou dobu počkat až začne plně účinkovat. Viděla jsem to u koček i psů na veterině a byli úplně tumpachový.
Vše v pořádku, dávka naddimenzovaná, když kočka tu pastu dostala 1-3 tak v pořádku, další dávky už nefungovaly. Kočka se i veterináři probudila z anestezie - odcházeli jsme z ordinace a doktor: Ta už je vytuhlá, za chvíli budu operovat. Jasně, že při dotyku (babička pohladila kočku na rozloučenou) se kočka v pohodě probudila a řvala. To není anestezií ani oblbovákama, je ti kočkou, ne na všechny kočky tyhle hnusy působí. Pokud nemá člověk pevnou přepravku, tak bych jinak uspanou kočku nepřepravovala (v krabici, tašce apod.)
Tak přepravku to chce určitě, ono u takové řádící kočky člověk nikdy neví. Tak jedině co mě ještě napadá, že se pasta nesmí dávat na plnej žalůdek, ale musí předtím držet hladovku, aby se to dostatečně rozložilo a vstřebalo. Jinak super kočka s rychlím metabolismem ![]()
Tak mi volala dnes kamarádka, že jedou na dovču, rodiče taky a švagrovka co slíbila hlídání kocoura, najednou že nee a nemá ho kam dát na hlídání… no takže k naší smečce přibyde na dva týdny další peršánek
S takovou si chlapa fakt asi nikdy nenajdu
![]()
@Jája8 píše:
Tak to se chce ohlížet po nějakém fanatickém kočkomilovi
Jaksi nejsou v nabídce
![]()
Kamarádka takového má, tak určitě existují:).
Tak Elí vyfasovala límec. Ale nevím, co je platný, když ta rána je za límcem a ona si na to dosáhne zadní packou
. Vet řekla, že už neví co s ní. Jestli se k tomu dnes dostane, zítra pojedu k jinýmu veterináři a asi tam nechám všechny prachy co mám z rodičáku:(… Chjo. Blbý jedno škrábnutí
@Lakynka píše:
Kamarádka takového má, tak určitě existují:).Tak Elí vyfasovala límec. Ale nevím, co je platný, když ta rána je za límcem a ona si na to dosáhne zadní packou. Vet řekla, že už neví co s ní. Jestli se k tomu dnes dostane, zítra pojedu k jinýmu veterináři a asi tam nechám všechny prachy co mám z rodičáku:(… Chjo. Blbý jedno škrábnutí
Hmm… tak mě takoví asi obchází obloukem
![]()
A teda Elinka je číslo, snad si dá konečně říct a nechá si tu ránu v klidu ![]()
My větráme a opět to kočičisko zlobivé nějak oblezlo záclonu, přelezlo kytky a šmejdilo si klíďo-píďo zase na parapetu ![]()
A tady je ten krasavec s modrou krví, mimochodem pradědeček našeho Samíka je dědečkem Oliverka, co bude dva týdny obohacovat naši domácnost svou přítomností a chlupama ![]()
Tak u nás změna, kamarádky rodiče ukecali jejího bráchu aby hlídatl Oliverka, takže naše domácnost se no jednoho dočasného uličníka nerozroste
Jen budu „rádce“ na telefonu, kdyby náhodou bylo potřeba ![]()
Jé, tak na jednu stranu je to trochu i úleva, co=)
Tady se žádné novinky nekonají, všecko v pořádku…
Ducínkova přítomnost však velmi zpříjemnila naše vstávací školková rána, protože Majda nedržkuje a hledí si kocoura ![]()
@Lakynka Tak nakonec to efekt mělo
Super!
Holky, jak dlouho myslíte, že může být otevřený pytel s granulema? Uvažuju, že bych koupila celý 15kg pytel, Macík má spotřebu tak 1kg měsíčně, Ducina okolo 2kg (Macík chodí vyžírat i k sousedům
), takže do pěti měsíců by to sežrali.
Vždycky otevřít pytel, odebrat si do dóz, zavřít, nechat někde ve sklepě v chladu ![]()
@Pipet Já kupovala 7,5kg a mělo to spešl zavírání, že to vydrželo čerstvé v pohodě. Nasypala jsem do dózy a pak doplňovala a v pohodě několik měsíců.