Kočičí diskuse

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4306
25.6.12 11:52
@Jája8 píše:
@hedabedna Tak se zkus zepata na veterině kolik by stála prohlídka (ne krev) a odčervení a uvidíš jestli na to je. Kolikrát si lidi myslí kolik to stojí a ono to zas tolik není. A pokud je tak polodivoký veterinářka ti může prodat takovou mast ta se dá do jídla a on je po nímalátný, takový blbý (na psa stále 50kč) a můžeš ho tam vzít a nikdo z toho nebude mít trauma.

To vysvětluj mým zádům, a já trauma mám - čičinka po mastičce (dostala v jídle třetinu dávky, zbytek do pusy, pak jsem počkala) se mi proběhla po zádech - se probrala z omámení a síly měla dost. Pokud nebudou zdravotní komplikace, tak už s kočkou na žádné očkování ani odčervení nejdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1270
25.6.12 11:58

Tak mi se Silčou pořád bojujem. Pořád rýma a z nosu mu už teče takový zelený sajrajt a ucpává mu dírky a rychle to zaschne. Tak mu to dloubmám a on se mě snaží za to sežrat kapesník :D. Granulky papáme, vodu pijeme 2-3× deně po dobu 5 minut z lavóru :mrgreen:. Dostali lavór přes léto s vodou a plných výček od flašek na rybaření :mrgreen: Pořád peru páč má svoje místa kde spí počůraný a odnáší to i můj a přítelův polštář a občas peřina. Prostě tam, kde spí, tak peru deně. Zrovna teď mi v pračce dřímá polštář a čeká na druhou aby se vypral než přijdu z práce a pověsila ho, aby do večera uschnul. Hovínka asi teď už stíhá na záchod a nehoda se stane výjmečně. Jen nevím jestli tak nečůrá jen z pohodlnosti a už by to jinak na záchod stihl. Nebo já nevím. Od značkování to cejtit není a navíc on je submisivní a takový kocouři se mrouskaj kolem 3 let a i klidně 8, prostě dýl než ostatní. Předevčírem jsem ho koupala jak smrdí od toho čůrání a měl jednu kouličku posunitou k pindiku. Tak jsme jeli druhý den na veterinu, ale už to měl v poho. Doktorka prohlásila, že jsou dobře umístěné a mají i dobrou konzistenci :mrgreen:, že je pohyblivý normálně mají. Koupili jsme domu Calopet a vetka nám řekla, že může jíst normálně a nebude na něm nic znát a třeba za 3 měsíce najednou z tejdne může být kulatý. A doporučila vyšetření na klinice v Liťáku, ale to stojí 2000-3000,– a to teď nedáme. Prostě musíme čekat jak se to vyvrbí. Bude teď papat Calopet, vitamínovou pastu, pastu na chlupy a budu mu vyvařovat naše aby přibral. Včera byl s námi venku na procházce zalít zahradu a jak byl hodnej a vypadal, venku skoro jako zdravý. Šel hezky poslušně na vodítku i když se občas loudal a na zahradě jsme ho pustila a nechala mu jen kšíry se známkou a chodil za námi jak pejsek. Měl z toho radost a kdyby nefrkal a nebyl hubenej tak řeknu že mu nic není. Hrál si jak malej a honil hadici zbíral semnou jahody do pusy a dostal i malinu a jablko. Tak mu procházky svědčí, tak ho budem brát sebou na zahradu zalejvat každej den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1270
25.6.12 12:03

@JanaK88 Tak to asi nebyla moc kvalitní a nebo množství nesedělo podle váhy a taky se musí určitou dobu počkat až začne plně účinkovat. Viděla jsem to u koček i psů na veterině a byli úplně tumpachový. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
25.6.12 12:08
@Jája8 píše:
@JanaK88 Tak to asi nebyla moc kvalitní a nebo množství nesedělo podle váhy a taky se musí určitou dobu počkat až začne plně účinkovat. Viděla jsem to u koček i psů na veterině a byli úplně tumpachový. :lol:

Vše v pořádku, dávka naddimenzovaná, když kočka tu pastu dostala 1-3 tak v pořádku, další dávky už nefungovaly. Kočka se i veterináři probudila z anestezie - odcházeli jsme z ordinace a doktor: Ta už je vytuhlá, za chvíli budu operovat. Jasně, že při dotyku (babička pohladila kočku na rozloučenou) se kočka v pohodě probudila a řvala. To není anestezií ani oblbovákama, je ti kočkou, ne na všechny kočky tyhle hnusy působí. Pokud nemá člověk pevnou přepravku, tak bych jinak uspanou kočku nepřepravovala (v krabici, tašce apod.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1270
25.6.12 12:15

Tak přepravku to chce určitě, ono u takové řádící kočky člověk nikdy neví. Tak jedině co mě ještě napadá, že se pasta nesmí dávat na plnej žalůdek, ale musí předtím držet hladovku, aby se to dostatečně rozložilo a vstřebalo. Jinak super kočka s rychlím metabolismem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
25.6.12 13:46

Ahojky,

Tak mi volala dnes kamarádka, že jedou na dovču, rodiče taky a švagrovka co slíbila hlídání kocoura, najednou že nee a nemá ho kam dát na hlídání… no takže k naší smečce přibyde na dva týdny další peršánek :lol: S takovou si chlapa fakt asi nikdy nenajdu :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1270
25.6.12 15:15

Tak to se chce ohlížet po nějakém fanatickém kočkomilovi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
25.6.12 15:32
@Jája8 píše:
Tak to se chce ohlížet po nějakém fanatickém kočkomilovi :lol:

Jaksi nejsou v nabídce :-( :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
25.6.12 15:42

Kamarádka takového má, tak určitě existují:).

Tak Elí vyfasovala límec. Ale nevím, co je platný, když ta rána je za límcem a ona si na to dosáhne zadní packou :think:. Vet řekla, že už neví co s ní. Jestli se k tomu dnes dostane, zítra pojedu k jinýmu veterináři a asi tam nechám všechny prachy co mám z rodičáku:(… Chjo. Blbý jedno škrábnutí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
25.6.12 19:30
@Lakynka píše:
Kamarádka takového má, tak určitě existují:).Tak Elí vyfasovala límec. Ale nevím, co je platný, když ta rána je za límcem a ona si na to dosáhne zadní packou :think:. Vet řekla, že už neví co s ní. Jestli se k tomu dnes dostane, zítra pojedu k jinýmu veterináři a asi tam nechám všechny prachy co mám z rodičáku:(… Chjo. Blbý jedno škrábnutí

Hmm… tak mě takoví asi obchází obloukem :think: :nevim:

A teda Elinka je číslo, snad si dá konečně říct a nechá si tu ránu v klidu :hug:

My větráme a opět to kočičisko zlobivé nějak oblezlo záclonu, přelezlo kytky a šmejdilo si klíďo-píďo zase na parapetu :cert:

A tady je ten krasavec s modrou krví, mimochodem pradědeček našeho Samíka je dědečkem Oliverka, co bude dva týdny obohacovat naši domácnost svou přítomností a chlupama :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
27.6.12 19:58

Tak u nás změna, kamarádky rodiče ukecali jejího bráchu aby hlídatl Oliverka, takže naše domácnost se no jednoho dočasného uličníka nerozroste :-) Jen budu „rádce“ na telefonu, kdyby náhodou bylo potřeba :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
27.6.12 20:27

Jé, tak na jednu stranu je to trochu i úleva, co=)
Tady se žádné novinky nekonají, všecko v pořádku…

Ducínkova přítomnost však velmi zpříjemnila naše vstávací školková rána, protože Majda nedržkuje a hledí si kocoura :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
27.6.12 20:42

A já hlásím, že Elí si stále všímá límce a ránu si nechává :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
27.6.12 20:52

@Lakynka Tak nakonec to efekt mělo :mrgreen: Super!

Holky, jak dlouho myslíte, že může být otevřený pytel s granulema? Uvažuju, že bych koupila celý 15kg pytel, Macík má spotřebu tak 1kg měsíčně, Ducina okolo 2kg (Macík chodí vyžírat i k sousedům :oops: ), takže do pěti měsíců by to sežrali.
Vždycky otevřít pytel, odebrat si do dóz, zavřít, nechat někde ve sklepě v chladu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
27.6.12 20:59

@Pipet Já kupovala 7,5kg a mělo to spešl zavírání, že to vydrželo čerstvé v pohodě. Nasypala jsem do dózy a pak doplňovala a v pohodě několik měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný