Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Pipet píše:
Ahoj=)
Jdu jen na skok, u nás žádné novinky… Ducka je 11.7. objednaný na kastraci (už by to měl za sebou, ale vet má taky někdy dovolenou prý)
Je to miláček, fakt nejhodnější kočka, kterou jsem kdy měla.Ale @KačuliKačka, přidávám obrázek, já jsem si hned totiž vzpomněla na Samíka
Nééé, Samík není pořád nabručený
Včera lítal a provokoval, chtěl si v tom vedru hrát, darebáček můj
On umí mít i rozdivočený kukuč a miloučký
To on se jen nerad fotí ![]()
A je super, že Ducík je takový mazlínek!!!
![]()
Tak Elí si to začala škrábat i přes ten límec. Asi si na něj zvykla a začala zkoumat, co by mohla vyvádět. Chjo. Takže jsem jí to sundala… Hned se strašně dlouho myla:D. A prostě uvidím a když tak zajdu za jiným veterinářem. Nemůže to mít do konce života:D. Trochu se to stáhlo teda, ale zahojené to není. Včera zase do krve
@Lakynka píše:
Tak Elí si to začala škrábat i přes ten límec. Asi si na něj zvykla a začala zkoumat, co by mohla vyvádět. Chjo. Takže jsem jí to sundala… Hned se strašně dlouho myla:D. A prostě uvidím a když tak zajdu za jiným veterinářem. Nemůže to mít do konce života:D. Trochu se to stáhlo teda, ale zahojené to není. Včera zase do krve
Teda to je „mrška“ vyčůraná, pořád si do toho drbe
Snad nová vet poradí, už je to dlouho, co se jí to nehojí, že? ![]()
To je horko, horko horko horkooooo ![]()
Elinka furt drbe koukám… ![]()
No, Ducínkovi se vylíhlo v kožíšku docela dost blech
, kápla jsem mu za krk Frontline, nic jiného jsem v ty svátky nesehnala
připadají mi ty blechy takové oblbé, pár jsem jich pochytala
, ale jako doufám, že pochcípou všechny ![]()
A všimla jsem si, že má takové ošklivé polštářky na tlapkách
Zatím s tím nebudu nic dělat, mazání by si z toho všechno lízal… ve středu stejně budem na veterině, tak se zeptám. Možná že jak byl venku a teď měsíc už chodí po kobercích, že mu „slézají mozoly“ - nevím, jak to popsat
, že venku přece potřeboval ty polštářky mít odolnější, než v bytě
Uvidím… Hlavně ty blechy mě teda netěší ![]()
@Pipet píše:
To je horko, horko horko horkooooo![]()
Elinka furt drbe koukám…
No, Ducínkovi se vylíhlo v kožíšku docela dost blech
A všimla jsem si, že má takové ošklivé polštářky na tlapkách, kápla jsem mu za krk Frontline, nic jiného jsem v ty svátky nesehnala
připadají mi ty blechy takové oblbé, pár jsem jich pochytala
, ale jako doufám, že pochcípou všechny
Zatím s tím nebudu nic dělat, mazání by si z toho všechno lízal… ve středu stejně budem na veterině, tak se zeptám. Možná že jak byl venku a teď měsíc už chodí po kobercích, že mu „slézají mozoly“ - nevím, jak to popsat
, že venku přece potřeboval ty polštářky mít odolnější, než v bytě
Uvidím… Hlavně ty blechy mě teda netěší
Pipet,
my bojovali s blechama na baráku neustále (díky kočkam bývalé skorotchýně), já to řešila, ona ne, takže nekonečný koloběh
Co jsme od nich pryč, máme klid. Ale frontline se nám osvědčil nejvíce ![]()
Lotynka má takové hrubší místa na polštářcích, občas když s nechá (nesnáší sahání na pacinky), jí to sloupnu, ale u Ducínka to bude asi tím, jak byl venku. Občas bych promazala něčím, co i když olízne, tak mu neuškodí
Třeba si to chvíli nechá masírovat do tlapinek a než ho pustíš, tak se to vsákne ![]()
U nás tím vedrem kočky leží jak placky, tak jsem je k jejich nelibostí opět vzala trošku vodou
tak ted trucují… Slibovali, že včera dojdou bouřky a déšt, a prd… dnes to samé, jeli jsme od vody, že se táhlo černo, akorát zafoukalo a opět je azuro a pařáček 35 C ![]()
Tady taky horko… teď trochu sprchlo, ale jako… my doma máme celkem fajn (no fajn, 27°
), ale chudák Macík venku, leží jak placka s náma pod slunečníkem nebo u garáže ve stínu… Lehnul si tam mezi dveře a jak chtěl chlap zavřít, musel ho odkoulet jako sud, vůbec se nehnul, jen otevřel půl oka jakože „co chceš ty joudo, je mi horko, nevidíš?“ ![]()
Našla jsem jednu chcíplou blechu, hurá ![]()
Co pak s bytem? On nemá žádný pelíšek, buď spí v obýváku na zemi tak různě, nebo na chodbě, u malé pod postelí nebo v té pracovně na židli… tak to vysávám poctivě
ale celý koberec asi nevyperu
blech jsem si všimla ve úterý večer a ve čt. ráno jsem ho pokapala, tak snad se tu nějak nerozlezly ![]()
Jo, a v Ostravě v Globusu jak je ten zverimex, mají Zverlit ![]()
Já teda akorát vysávala snad obden, kvůli těm blechám, za Frontline jsem utratila nekřesťanské prachy, nebo to byl nekonečný boj, že…
Nicméně taky nemají pelíšky, spí různě po bytě, ale co jsme odtamtud pryč, tudíž pryč od zdroje, máme klid a žádná extra opatření jsem nedělala ![]()
V Globusu? tak to mají asi nově
Objednávám si ale tady na alšáku u paní, mám to domů kousek
Ale je dobré to vědět, že i v Globu mají ![]()
Taky jsem se s paní na Alšáku domluvila, že mi klidně objedná ten modrý, že objednává ve ve čtvrtek na pondělí, takže tam teď do středy naklušu a objednám 2 pytle modrého - ten běžně nemá.
Jinak s granulema vyřešeno - koupila jsem tam royal canin a už došel i ten applaws tak to míchám a dávám oboje dohromady. Chovatelka říkala, že se s tím zvracením těchto granulí nesetkala, posvětila royal canin, ale míchaný. Takže míchám oboje, říkala, že když se dlouho krmí jen jedním, vznikají alergie.
Ale Tangelce chutná, jen ty horka jí likvidují. Leží bobek v předsíni nebo u holek v pokoji.
U nás se placatí všichni tři, králik občas vypadá jako mrtvolka, jen hýbající se hrudníček svědčí o tom, že jen tvrdě spinká ![]()
Opět asi proběhne kropící akce ![]()
A paní ve zverimexu je přijemná
Zkusmo jsem vzala taky Canin-ky a teda jedou jim
Takže budeme střídat a míchat, at se jim to nepřejí ![]()
Kači to jsou úžasné polohy
Arthur je fakt asi aristokrat či co
ten takhke nelehá, vlastně ani na zem ne, jen chvilkově, jinak prostě leží na letišti, na škrabadle nebo prostě někde na měkkém ![]()
@AgatkaZ píše:
Kači to jsou úžasné polohyArthur je fakt asi aristokrat či co
ten takhke nelehá, vlastně ani na zem ne, jen chvilkově, jinak prostě leží na letišti, na škrabadle nebo prostě někde na měkkém
Samík je taky aristokrat
a vidíš, prdí na to z vysoka
Jeho celé jméno je Samson Lady Bijou, a jeho dědeček se jmenoval Garfield Gray
takže Garfield jak vyšitý ![]()
@Pipet Jejda no to je radost. Já koberce stříkala nějakým sprejem od vet. Ale nesměla tam pak číča několik hodin, je to jinak toxické. Taky všechny nevypratelné věci. A jinak vše co jde, vyprat, vyvařit, otřít Savem… My se jich zbavili naštěstí napoprvé, ale sama se divím. lovila jsem tu dva dny blechu po bleše, uééé, brr.
Ja bych si chtěla koupit novou kočičku a potřebovala bych poradit. líbila by se mi taková černo šedivá, která má kresbu jako divoké šelmy. Nevíte, jak se tato rasa jmenuje? Bengálská? Máte s ní někdo zkušenosti?
@PetraPařízková podívej se někam do kočičího „katalogu“ může to být i jiná rasa… pak se tu jistě najde kočičí maminka této rasy… jak jsi si jistě všimla, máme tu snad všechny (podívej se do fotoalba k diskuzi, třeba tam najdeš tu pravou) kočičky
![]()