Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Jája8 píše:
Jo to by bylo fajn, díky. Jen jestli to někoho zajímá tak jsem vkládám. dotaz i s odpovědí.
Odpověď:
Dobrý den, v případě recidivujících infekcí horních cest dýchacích a současné snížení váhy je potřeba provést nezbytná vyšetření. - recidivující jsou opakované
Mám na mysli hematologický a biochemický profil krve dále vyšetření moči. - „krevní obraz“ a vyšetření moči…
Odběr mikrobiologického vzorku by mohl odhalit přítomnost rezistentních bakterií na podávaná antibiotika. - Asi by udělali stěry a nechali vyrůst kolonie bakterií v miskách na živném podkladu a pak na nich zkoušeli, které antibiotikum je dokáže pozabíjet - a až pak ho dali kočce
Je také možnost, že se jedná o virové onemocnění způsobeno kočičím calicivirem a nebo kočičím herpesvirem, kdy podávání antibiotik nemá smysl. - Na viry antibiotika nepůsobí, ty viry neznám…
V pozadím může být také infekce kočičím imunodeficitním virem FIV a nebo virem kočičí leukemie FeLV, kdy dochází k opakovaným infekcím. - FIV je něco jako kočičí aids…
Z výše popsaného je zřejmé, že problém může být komplexní a řešení nemusí být jednoduché. S pozdravem Leoš krkoška, Ph. d. - bude to trvat dlouho a nebude to nejlevnější ![]()
http://www.kocky-online.cz/…p-ve-zkratce
tady ty nemoci… nejsou nic moc ![]()
http://www.prokocky.estranky.cz/…civirem.html calicivirus
http://www.pandaplus.cz/…-u-koek.html herpesvirus
A nejhorší je, že te´d nejsou peníze na vyšetření a asi v dohledné době nebudou, tak doufám, že to nechytí ty druzý dva kocouři ![]()
Já bych řekla, že prostě bez biochemie se to nedá přesně říct, o co jde. Rozbor krve a moči, základ podle mě. To by ti řekl asi i ten můj. U něj to stojí nějaké 4stovky. Tady ale léčba bude zřejmě fakt nutná, jen ještě nevíš, která. Takže prachy to zdlábne stopro:(
Jájo co jsem pochopila já z odpovědi veterináře tak ti řekl, že se musí vyšetřit krev a moč. A zblajzne to bohužel peníze
co takhle domluvit s vetem nějaký splátkový kalendář??? Že ho nechceš dát pryč, ale nemáš na léčbu…
@Jája8 píše:
Jo to by bylo fajn, díky. Jen jestli to někoho zajímá tak jsem vkládám. dotaz i s odpovědí.Váš dotaz:
Dobrý den, v případě recidivujících infekcí horních cest dýchacích a současné snížení váhy je potřeba provést nezbytná vyšetření. Mám na mysli hematologický a biochemický profil krve dále vyšetření moči. Odběr mikrobiologického vzorku by mohl odhalit přítomnost rezistentních bakterií na podávaná antibiotika. Je také možnost, že se jedná o virové onemocnění způsobeno kočičím calicivirem a nebo kočičím herpesvirem, kdy podávání antibiotik nemá smysl. V pozadím může být také infekce kočičím imunodeficitním virem FIV a nebo virem kočičí leukemie FeLV, kdy dochází k opakovaným infekcím. Z výše popsaného je zřejmé, že problém může být komplexní a řešení nemusí být jednoduché. S pozdravem Leoš krkoška, Ph. d.
Jajo,
Snad jsem ti to aspon trošinku osvětlila, když byl prcek nemocný, tak jsme taky pátrali po kde čem, co by to mohlo být, takže jsem projela kde jakou nemoc kočiček.
Jinak my jsme platili na splátky vždy po výplatě, neb jsem taky neměla osm tisíc jen tak v kapse, že… ale ten náš vet nás zná už dlouho, znal i mamču, takže jsme se domluvili. On šel s diagnostikou a prognozou na rovinu, a já se svou finanční situací taky. ![]()
Moc bych přála Silčovi (i vám), aby už byl bobánke zdravoučký, veselý a pěkně zakulacený ![]()
A mám objednaný dort v cukrárně kousek od nás. Už jako malá jsem tam chodila s dědou na zmrzku nebo zákusek v neděli
Nechala jsem mu udělat „Bárta Simpsnona“, na kterého pořád čučí ![]()
A jestli bude jen z poloviny tak dobrý (ten dort) jako jeden jejich zákusek, tak to bude paráda
Jen teda za něj vypláznu cca 800,–
ale co už…
Tak hlásím jak jsme dopadli my s Elí. Tenhle vet je prostě nejlepší extratřída:). V životě by neřekl, že neví, co dál. Říkal, že to má už ošklivý a že to, co jí píchala ta vet, jsou slabý ATB, že to na tohle nestačí. A že kdyby nepomohlo to, co jí dá teď, mnohem silnější atb a ještě injekci proti svědění, tak by to chirurgicky vyřízl a mělo by to pomoct. Může to být alergie, ale to by se nedrbala jen na jednom místě. Bohužel prý taky říkal, že by to mohlo být rakovinotvorného původu. Tak snad pomůže tohle, co dal. 500kč v háji, ale vím, že mu můžu věřit. Za těch xx injekcí u tamté dr jsem dala zbytečný prachy… Se snad nikdy nepoučím. Ale člověk si říká, že to je taková banalita, jeden škrábanec, tak jde sem…Hm.
@KačuliKačka Taky si za dorty říkám podobnou cenu… Ono se to nezdá.. jeden dort dělám x hodin, když do toho dávám kvalitní suroviny, to pak mám na hodinu ve výsledku cca 40kč:(
@Lakynka píše:
@KačuliKačka Taky si za dorty říkám podobnou cenu… Ono se to nezdá.. jeden dort dělám x hodin, když do toho dávám kvalitní suroviny, to pak mám na hodinu ve výsledku cca 40kč:(
Laky,
já vím, kdybych měla funkční troubu, tak něco splácám sama, jako doteď, ale nějak nemám sílu řešit nefunkční troubu, když jsme doma sami dva a vařím jen 1× za dva týdny o víkendu
A 15 narozeniny má jen jednou za život, tak proč mu neudělat oslavu se vším, co k tomu patří
Navíc jsem poslední dobou pořád hrozně unavená, k ničemu nemám sílu ani náladu ![]()
Koupila jsem frkačky, papírové pásky na zavěšení, ozdoby a balonky at je sranda ![]()
No a vidíš s Elinkou, přiznám se, že bych našeho vet.dr. neměnila a vždy si volám, kdy tam bude náš dr., nebot jich tam ordinuje více. Snad už bude mít Eli i ty klid a zahojí se jí to, opičce malé ![]()
… jsem si dneska aspon udělala radost a koupila si dekoraci do tmavší chodby, at je to tam veselejší ![]()
@KačuliKačka píše: … jsem si dneska aspon udělala radost a koupila si dekoraci do tmavší chodby, at je to tam veselejší
Jak dlouho ti vydrží? ![]()
Ducka už OK, snědl půl paštiky s troškou granulek a vodou… - snědl by víc, ale já mu nedám
, až zas za chvíli.
@Pipet píše:
Jak dlouho ti vydrží?Ducka už OK, snědl půl paštiky s troškou granulek a vodou… - snědl by víc, ale já mu nedám
, až zas za chvíli.
Tak tím, že je to dekorace umělá (v té tmě by nerostlo nic), tak je to ani nezajímá, naštěstí, takže doufám, že to vydrží dloooooouho ![]()
Cha Cha ![]()
Jinak ještě Ducín teda za těch 5 týdnů u nás přibral půl kila. Ty pacičky že mu můžu namazat indulonou, vazelínou - ale odpoledne jsem mu z těch polštářků odloupala hromádku suchých šupin, pod tím má krásnou kůžičku. Ležel a držel, asi mu to bylo i příjemné… Ale ještě to promažu.
Na blechy jsem vyfasovala pudr, tak jsem ho napudrovala a už jsem našla dvě chcíplé blechy, tak hurá.
Jinak náš vet je takový… obyčejný, ještě jsem nic závažného neřešila… S něčím vážnějším bych zamířila do Ostravy na nějakou kliniku. Kamarádka někam chodí s fretkou a je strašně spokojená tak bych se radila… ![]()