Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Jája8 Je mi to líto, andělíček jeden… Chápu i hrobeček, fakt jo. A to, jak ti chybí, taky chápu. Člověk slyší nějaký zvuk, už myslí, že to je číča a ta přitom nikde, viď.
Já bych najednu stranu koťátko chtěla, a nadruhou zas ne. Nějak nevím asi se nejdřiv půjdu kouknout jak vypadají a jací jsou. A ještě jsem přemýšlal jestli si nemám vzít s PP, že bych třeba nemusela tolik řešit problémi s nemocemi, ale i tak můžou být. a navíc s PP docela dost stojí.
@Jája8 no, upřímně, já bych nešla, jak půjdeš, domů s prázdnou neodejdeš a kdyby jsi doma neměla žádnou jinou kočočku, je to dané, ale takhle bych asi nenahrazovala Silču… Stejně ti žádné jiné koťátko tu díru po Silčovi nezahojí…
a zvěřinec máš doma tedy pořádný
![]()
A s těmi penězmi…já teď budu mít narozky, tak jsem tak nahlas přemýšlela, že bych ještě jedno kotě…ale přítel má pravdu, máme 2+1, pejska Agátku, kocoura Arthura a dceru Barču, aby všichni dostali to co potřebují a v kvalitě co potřebují, to stojí nějaké peníze a není až tak docela pravda, že už to jedno zvířátko navíc nic nestojí, už jen to očkování apod… ![]()
Jája8: je mi to líto a hrobeček úplně chápu, my jsme brali nejen kvůli zaručení povahy s PP, ale i kvůli tomu, že je z kvalitních rodičů, zdravých, testovaných na FIV, FeLV, HCM, PKD. Vím, že není záruka, že bude zdravá, ale je to větší šance. Ale je pravda, že s PP stojí.
A to já prostě zas raději vzala takové čičiny, které jsem věděla, že zachráním, když si je vezmu
. Pak to tak dopadá
.
Měla jsem křečka s PP a vydržel 3 měsíce, tak to byl větší šok, když jsem doufala, že šlechtěný vydrží fakt déle.
Lakynko:
to já bch taky i nějakou takovou, ale chtěla jsem k holkám mazlící, hodnou, co je zvyklá na děti a i když jí bude více let, tak pořád bude taková miloučká, což u chovatelky kromě jedné, která je hysterka, jsou všechny. Jak starší, tak mladé, jak chovné tak vykastrované.
Ale chtěla bych druhou kočičku a tu klidně z útulku, ovšem manžel o tom nechce slyšet, už tak mu vadí tady ta jedna
Našla jsem Elince nakonec dvě další místa, kde je krustička, ačkoliv si to nedrápe… Byli jsme u vet a říkal, že dáme další injekci, silnější. A jinak že dle něj je to alergie na žrádlo. Takže zkusíme teď dát od ROyal caninn nějakou speciálku na srst. A hlavně bez příchuti ryb a kuřete. Že na to prý často ty alergie bývají. A pak že mě raději nebude strašit s tou rakovinou… Tak nevím co si myslet. Snad zabere to žrádlo.
Achjo, taky máš pořád nějaké trápení co? Snad dietka zabere a Elinka bude mít zase krásný a hebounký kožíšek ![]()
Jáji tak hodně síly a hrobeček taky chápu, co je komu do toho byl to váš miláček a vy jste se s ním rozloučili po svém.
Laky ty máš taky trápeníčko s kočičkama, nejdřív lapálie s kocourkem a teď zase s kočičkou, tak snad dietka zabere a není to nic horšího.
Ono je pravda, že i kočičky s PP můžou mít trápení nemocemi ale je tam přeci jen nějaká záruka proti těm horším a genetickým. Naštěstí kočičky jsou mnohem méně zdegenerované oproti pejskům. A taky má člově trošku zaručenější povahu u těch čistokrevných, když vidím toho svýho flegmouše tak fakt žehnám chovatelce. Pravda je že on byl flegmouš už od kotěte když jsem si pro něj přijela. Vezla mě kámoška s malý a všechny kočky a koťata před ní utekly jen ten můj flegmoušek zůstal.
a to mu zůstalo do teď. Před žádnou návštěvou se neschová a po kastraci je děsně hravej což jsem ani nečekala a tulinek větší než byl.
To jo holky, mě to fakt se zvířátky nevychází. Nevím proč. Snažím se jak můžu
@Lakynka píše:
To jo holky, mě to fakt se zvířátky nevychází. Nevím proč. Snažím se jak můžu
Neboj, ono se to zlepší uvidíš ![]()
Unás jsou nemocní všichni tři
s PP i bez… ale prozatím jsou z nejhoršího venku, ikdyž u Samíka to může přijít kdykoliv anebo nikdy, u toho PKD je to prostě loterie ![]()
A dneska jsem si uvědomila, že to naše prtě chlupaté má zítra 2 ročky ![]()
Přeji hezký den a opět mám dotaz. Od chovatelky jsme koupili kočku naočkovanou, odčervenou. Co kočka nemá je očkování proti vzteklině. Chovatelka říkala, že pokud bude jenom doma v bytě, že není třeba, záleží na nás. Balkon sice máme, ale na ten nesmí, nechci z ní mít masný flek dole na chodníku, takže bude jen v bytě. Mám jí naočkovat? Příští rok bychom chtěli zase na dovču a budeme jí brát s sebou - jeli bychom někam do čr a pronajali si zase nějakou chatu. Díky za názor - jinak na té chatě - myslíte si, když bude vykastrovaná že venku uteče? Nebo jí nechat raději zavřenou v chatě?
@ivulka já mám kocourka také jen doma a vet mi řekl, že je očkování proti vzteklině zbytečné…(a to mám i pejskovou, která ven chodí a samozřejmě očkovaná je) a jestli ti uteče kastrovaná kočička? Těžko říct, je to o povaze, ale musíte jí brát s sebou, na jak dlouho pojedete? Na týden? Pak bych se zkusila dohodnout na hlídání a nechala jí doma, sice bude pak hodně dlouho naštvaná ale bude v bezpečí domova a tam kde to zná a vy beze strachu a zavírání jí v chalupe, kterou nezná ![]()
@ivulka Pokud je doma, tak neva, taky nemáme proti vzteklině. Ovšem když ji vezmete na dovču, tak venku jak píšeš bude. Každopádně bych ji nepouštěla, v neznámém prostředí a venku bych se bála, že uteče
.
Hlásím, že Elí se neškrááábeeeee
. Konečně tedy zabrala injekce a nebo je to tím žrádlem taky…
@Lakynka tak že by? To by byla paráda…
i jí to chudinku muselo stresovat ![]()