Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Hlásím, že Elí se objevilo další holé místo na zádech a pod krkem to má rozškrábané zase víc. Prostě se to všude zvětšuje, já nevím:(((((
Tak dle vet se to za krkem dost zlepšilo, fakt jo. To vypadlé místo chlupů může být ještě po těch lézích prý. A i to, že to má pod krkem, že se to spraví. A že se to pozná až s tím, jak bude víc účinkovat to nové žrádlo. Než se to plně vyčistí. No snad má pravdu.
@Lakynka píše:
Tak dle vet se to za krkem dost zlepšilo, fakt jo. To vypadlé místo chlupů může být ještě po těch lézích prý. A i to, že to má pod krkem, že se to spraví. A že se to pozná až s tím, jak bude víc účinkovat to nové žrádlo. Než se to plně vyčistí. No snad má pravdu.
Tak to držíme palečky i pacičky, at má vet pravdu a Elinka je už konečně zdravoučká ![]()
HOlky, náš Samík je nějaký smutný… co odjel syn, tak se nechce mazlit, pořád spí v pokojíčku, nepřijde za mnou… tak jsem volala synovi do lázní, at na něj aspon přes mobil zavolá
Prý - mamko, vem ho sebou do lázní až pojedeš na návštěvu ![]()
A ted blboun sežral suchý list z kytky… mě z něj picne.. ![]()
Ahoj maminky kočkomilky, potřebuji radu. Jsme u tchánovců a ti mají kočku, nemají kupodivu jako vesničané s kočkami moc zkušeností, jen se psy. No a před půrokem si adoptovali jednu toulavou. Já kdysi kočku měla, ale je to už dávno. No a k věci tchánovic kočka vrhla asi před měsícem 4 koťata. Radost převeliká, jako přírustek do rodiny. Jedno koťátko bohužel pře dvěma týdny zemřelo, tchán ho našel ráno
. Zůstali tři(dvě zrzavé a jedno černé), dvě z nich prospívají velmi dobře, ale to třetí černoušek je z nich nejmenší a nehubenější, zato nejčipernější. Problém je v tom že má něco očičkem, ostatní mají ještě očka zalepená, ale toto nejmenší má jedno otevřené, hodně opuchlé a jakoby trošku vyvalené, bílé, vypadá to že tam má hnis. Na dotek to citlivé nemá, protože tchýně mu to maže nějakou protizánětlivou mastičkou na oči a nijak mu to při tom mazaní nevadí.
Takže se ptám máte nějakou rady co s tím očičkem? Já navrhovala veterinu, ale tchýně trvá na tom že to ještě do pondělka zkusí s tou mastičkou že už to má lepší než to měl. Vzpomínám si že když jsem měla koťata od naší čičiny tak to jedno mělo taky špatné očičko, rozškrábnul mu ho sourozenec když se dral ke krmení, tenkrát mi taky někdo poradil tu mast a za týden to měl dobrý. Nevím tedy jestli je ta mast vhodná, také to dostala jako babskou radu od někoho tady ve vesnici, prý je to docela časté. Máme, ale strach aby nepošlo jako to předešlé koťátko. Jinak se má čile k světu a papá normálně, ale je teda o dost menší a hubenější než jeho dva sourozenci.
Ještě mám dotaz kdy je možno začít koťátka přikrmovat a co je nejlepší. Děkuji všem za rady a odpovědi.
@papavlinka33 tak já jsem srab a s koťátkem jako s miminkem a s tím bych jela k Dr okamžitě
nejsem zastánce těch „babských rad“ protože jednou zaberou, podruhé ublíží…
a čím přikrmovat? No…asi nebudete investovat do kočičího mlíčka…dala bych mu klidně sunar
ale já bych už byla na veterině…no… holka z města… ![]()
@AgatkaZ Děkuji, já jsem taky z vesnice, ale přesto bych nejraději jela na veterinu, no tchýně to odmítá. Měla jsem kdysi kočičku, bohužel už není mezi námi(zlý soused
), měla taky koťátka a jedno mělo zanícené očičko, někdo mi taky poradil tu mast(něco jako framykoin) a pomohlo za pár dnů. Tchýni to taky poradil někdo odsud. Tak to zkusila. Vím že léky pro lidi nejsou vhodné pro zvířata, ale když už mu to maže několik dní tak s tím už nic nenadělám. Já bych už dnes měla asi také strach použít něco pro lidi, jsem starší a mám víc obav než dřív že bych mohla ublížit.
Nikdo než veterinář neporadí… Protože pokud mají koťata fakt měsíc, tak už by očka měla mít otevřená všechna ![]()
Tchýně se zeptej, kdyby měla dítě a takto vypadajícím okem, jestli by ho taky jen mazal mastičkou nebo zašla k doktorovi…
Ale vždyť je to jen kotě
- přesně si to dovedu představit, tady taky nikdo nechápe, proč s nemocným zvířetem k doktorovi…
Snad se uzdraví.
@Pipet Manžel odjel s tchánem autem takže jsem nahraná, jinak bych to nejraději udělala, klidně to i zaplatím o peníze nejde, taky jsem kočkomil. Tchýně není žádný sado, ona sama říkala že pokud se jí to do pondělí nezlepší tak s ní zajedou. Já to nechci zlehčovat, ale na dotyk to citlivé nemá a normálně papá a leze. Mažeme to framykoinem, našla jsem na netu různé vet. poradny. Píšou že se to může a pokud se to dvou dnů nezlepší tak jít k lékaři. Tchýně říká že to měl horší, že už je to sto a jedno.
Tak uvidíte… ale já bych tam stejně v to pondělí zajela, i kdyby to bylo lepší ![]()
Uvidíme jak to bude vypadat, já bych taky zajela. Holky a jak je to s tím přikrmováním, kdy začít a s čím? Vím že mají ještě čas, ale chci tchýni poučit dopředu, protože jsme tady jen na víkend
Tak jsem se dočetla že příkrmy u koťat se mají začít dávat už ve 4. týdnu, normální konzervy junior či granule rozmočené ve vývaru, jogurt, nebo tvaroh. Tchýně vaří psům obyčejně maso s mrkví a rýží, ale dává i konzervy jak psům tak kočce, samozřejmě psům psí konzervy a kočce kočičí. Tak zítra zkusíme přikrmit. Napíšu jak to dopadlo s tím očičkem i s příkrmy.
Spíš bych jim dala to masíčko (namleté), než konzervu - pokud nemáte nějaké extra kvalitní… A na granulky když tak taky mrkni na složení, Whiskas a spol. je jen nabarvené obilí ![]()
Hlásím, že má Elí další krvavě rozškrábané místo. Já se zblázním. Už to vypadá hrozně. Má za krkem 2, pak nějaké pidi zahojené, co si nechává, pod krkem 2 docela velké…:( Kožíšek hadr…