Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
No jo, ale říká se, že kocour je zase mazlivější… A záleží na povaze jednotlivce. Mám kocoura - briťák s PP, nekastrován a domna neznačkuje. Bydlíme na vsi, tak ho pouštím i ven. Dokonce se občas i porve v rámci hlídání svého teritoria. Jinak podotknu, že do jeho 1,5 roka jsme byli v bytě, kocour jen doma, max. občas na procházku a neznačkoval vůbec.
@Nebora ja mela kocku a uz nikdy vic, nevim teda jestli jsou takove vsechny, ale ta nase byla pekna svina zakerna, zdrhala za kazde prilezitosti a byla v tahu klidne tyden, atakovala az to hezky nebylo a vubec nebyla mazlici, ted jsme si poridili kocoura a je to uplne o necem jinem, drzi se doma a je to neskutecnej mazel
Měla jsem kocoura- klidný, mazlivý.
Teď kočičku a je mega mazlice:D.
Tak já vyrostla s obyč kocourem a nebyl kastrovaný, nikdy neznačkoval a dožil se skoro 16 let…a nás děti bral jako svoje, byl mazlivý a neubližoval.
Pak jsme měli s ex kočku a byla tak zlá (přestože dostala jako koťátko tááákové lásky
) že jsme jí dali ex zpátky k baráku od dětí…
Teď mám ročního briťáčka a je to láska…mazlí se, ikdyž ducat neumí
je hodňoučký, bude mu v sobotu rok, kastrovaný není a zatím ani nesmrdí ani neznačkuje…
Brácha má kočku a je to svině, pardon
ale seká i bez důvodu…
Ale obecně je to o povaze jedince, jen zkušenosti z mého okolí jsou jednoznačně pro kocoura ![]()
@AgatkaZ pořád si to škrábe, v očičkách vidím, jak je z toho zoufalá. Vůbec není akční:(. Strašně to celé smrdí, jak když se mi rozkládá zaživa, tak to furt polévám betadinem.
@Lakynka jen aby chuděrka nedostala otravu krve
chjo…snad už něco zabere…
Ty jsi s ní doma? Nebo jak to máš? Já bych se bále, že když bude sama, že to rozdrbe… ![]()
Tak zpět od veterináře. Udělal seškrab, hned několik. A nic nenašel. Chtěl by udělat histologii, jenže to teď z tý rozdrásaný kůže a ještě tím, jak je pod lékama, tak by nic nezjistil. Tak dostala Dithiaden, aby se i vyspala trochu, protože fakt nespí. A zítra znovu injekce a ještě chtěl zkusit jiný kortikoidy, ale nejsou dostupný už dlouho. Prý některý kočky nereagují na kortikoidy. Takže parazity jsme vyloučili, mohla by to prý být pořád ta alergie, že to může trvat dlouho, už měl takový případ stejně rozdrásané kočky. Víc nevíme.
Zítra jdu na celý den do práce, tak s ní nebudu. Ale i když jsem, nedokážu jí uhlídat, drbe stále.
Lakynko: je mi to líto, je pravda, že pokud to je alergie na něco ze žrádla a teď dáváš jiné, že to trvá, než se tělo vyčistí, jako u člověka, a teď nevím, jestli lze udělat třeba testy krve třeba na to kuřecí?
@Lakynka a nemůže s ní být někdo jiný? Teď by asi měl být pod dohledem a prostě jí okřiknout ať nedrbe… ![]()
@AgatkaZ ona na to fakt nereaguje:(. Musela bych jí 24 hodin držet tlapky.
@Lakynka no nereaguje…ale je pod dohledem, je to jak malé dítě…neškrabej to 1 -2 pak bych jí plácla… ale já bych se bála jí nechat úplně samotnou…se bude nudit a škrabat… ![]()
@AgatkaZ Jí to fakt děsně bolí a škube jí v tom moc… Ani si to nemusí škrábat a stejně trpí. Plácat ji za to tedy rozhodně nebudu, prostě jí to bolí a trpí:(. Nenechala si nikdy nic vymluvit, razím to, že to není pes, ale kočka. Není to v mých silách. Hele stačí vteřina a ona to rozdrbe. A jinak z nudy to právě nedělá. Dělá to i když se jí snažím zabavit atd. To jsem dneska řešila i s vet.