Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Lakynka no vidíš, tak to zkus, když si to pak olíže, tak to nebude vadit… ![]()
Tak to dnes dr potřel framikoinem tu ránu. byl tam jiný veterinář a říkal, že dokud bude mít na tohle čas, tak se to nezlepší. Že ta kůže je jinak zdravá. Doporučil dát Elí ven. Takže dneska jela s manželem za Prahu na zahrádku. První den teda bude doma, pak se uvidí. Děsím se toho, že uteče a vůbec.. ![]()
Laky to mě mrzí, takové starosti, chudinka kočička ![]()
No jinak my včera dovezli zrzavého krásného kocourka a kluk od rána prská, pálí ho oči a natéká mu sliznice…takže alergie
nevím co dělat…myslíte že si na tu kočičku zvykne nebo ta alergie bude horší???
Já taky prskala hrozně. Ale zvykla jsem si. U těch dětí ale nevím no…
No jsem zvědavá zda se mu to nezhorší, kluci buleli jak želvy když jsem řekla že ho budem muset vrátit ![]()
@Lakynka tak pokud by to bylo z nějakýho psychickýho důvodu, mohlo by to pomoct, kočička se zaměstná novým prostředím a bude objevovat a né se škrábat…snad…
Děvčata ještě mám dotaz- kotěti podáváte vodu nebo jen mléko??? granulky celkem dlabe, piškoty s mlékem též
můžete mě prosím ještě inspirovat?
@Nebora ahoj
určitě vodu! mlíko maj kočičky rádi, ale moc by ho neměli, neuměj ho strávit a maj nafouklý bříško nebo průjem…tak uvidíš sama, jak mu po něm bude, třeba trošek bude moct
ale určitě musí mít k dispozici hlavně vodu, mlíko je pro ně potrava…
Já bych mléko kočce nedávala je to takovej zažitej mýtus, asi jako že medvědi jedí med a ježci jablka. Kočičí trávící trakt na to není přizpůsobený, samo že se jí nic stát nemusí, ale taky jí to může napáchat pěkný problémy, tvaroh a jogurt dle veterinářů nevadí.
Kočkám (i psům) jsme vždy dávali granule ve vývaru, vývar s masem a zeleninou(mrkví atd.), s rýží, s těstovinami. Koupím třeba kuřecí krky anebo vnitřnosti, uvařím se zeleninou, oberu maso, nakrájím zeleninku, přidám těstovinu nebo rýži a dlabou jak pominutí. Tchýně taky vyvařuje psům i kočkám. Vaří jim tak jednou týdně velký hrnec, naporcuje do pytlíků a zamrazí, pak jen rozmrazuje. Střídáme to s konzervami, granulemi atd. Kočky i pejsci by měli mít vždycky k dispozici misku s čistou vodou i když jsou třeba momentálně na tekuté či mixované stravě.
Piškoty nedáváme protože je tam cukr ten taky není pro zvířata moc vhodný, spíš jsou lepší třeba ovesné vločky rozmíchané a rozmočené v tvarohu.
Samozřejmě záleží na každém chovateli individuálně jakou stravu zvolí, všeho moc škodí i té přehnané striknosti, naši pejsani taky občas zdlábnou párek, uzeninu, nějaký koláč. Ale není to každý den.
@Nebora hlavně aby si malej zvykl a alergie nebyla silnější!!
@Nebora já mám tedy i pejska, takže vodu mají dohromady a na lince má Artík mističku s mlékem… a jak se mlíčka dožaduje když dojde
, průjem neměl ani jednou..
Krmení…no granulky superprémiové, pytlíčky jedině Felixe, jiné nebaští…
Přemražené kuřecí řízky…hele, já mu vlastně nabídnu k ochutnání všechno… taková „ocucaná“ karamelka je pro něj největší lahůdka
a jak prospívá
ale on je dost mlsný…takže ne všechno má rád…chipsy miluje, křupky i popcorn ![]()
Tak on taky nemá průjem po mléku…tak mu ted ještě trochu budu dávat…je to miminko ještě ![]()