Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak to jo, ja myslela, ze neposloucha a drbe si to, ja totiz Arthura vychovavam jako deti, nejdriv varuji, pak placnu a ono to na nej plati ![]()
Tak drzim palecky at uz se to zacne lepsit.
Tak hlásím že koťátko se zlepšilo, dnes mi tchán psal mail že už trošku přibral, přikrmují ho tvarohem na doporučení vet. Papá prý pěkně, zítra jdou na další injekci antibiotik. Očičko už mu prý taky trochu splasklo, pořád mažou framykoinem.
@Lakynka Je mi moc líto že tvůj kocourek je tak vážně nemocný, vet by vám měl dát pro kocourka léky na bolest. Zeptám se blbě, ale neměl kocou před tím než se mu projevili příznaky obojek proti blechám nebo aplikovaný jiný prostředek proti parazitům za krk?
@papavlinka33 Mám kočičku. ale nene, nic takového neměla, je pořád doma. Proti svědění dostává akorát. Teď ten dithiaden. Víc asi dělat nemůžem teď.
Napsala jsem na ten web o kočkách tak uvidím
@Lakynka Ptám se protože podle projevů to opravdu vypadá na alergickou reakci. Trošku se vyznám v biochemii a pokud se nedaří identifikovat původ onemocnění, musí se začít uvažovat i nad onemocněními na které to sice na první pohled nevypadá, ale mohou mít netypický průběh.
@Lakynka Ještě mě napadá alergie na potravu, nezměnili jste druh či značku granulí anebo jiného kočičího jídla které dáváte? Případně nějaké nové pamlsky?
@papavlinka33 Právě že má spešl dietní granule, protože si taky myslel, že to může být alergie, nejčastěji na kuřecí maso. Jenže to trvá, než to zabere…
@Lakynka Hmm tak nevím je toho fakt dost hodně co by to mohlo být, ještě mě napadla kožní plíseň, ale to se musí udělat kultivace ze seškrabů, jestli je to mikrosporon nebo trychofytom, ty názvy už si moc nepamatuju, dá se to léčit, ale léčba je zdlouhavá.
@papavlinka33 on říkal, že plíseň nemívá takovýhle průběh. Ale seškrab dělal dneska.
nenašel tam nic.
Tak na tom foru mi někdo píše, že po kortikoidech kočka umřela, že se sloupla z kůže úplně:(. Tak se bojím teda. To mu řeknu, protože jí se taky ta kůže odlupuje. Tak já nevím co ![]()
Tak to je mi líto, budu Vám držet palce ať se kočička zlepší. Poslední věc co mě napadla je ještě psychogenní dermatitida. Kočička může být ve stresu z nějaké změny, objeví se kožní problém. Někdy to má lehký průběh a přeléčí se snadno, ale jindy horší, hodně svědí a kočička si jej neustálým škrábání rozdrásá, dostanou se do toho bakterie(viry, plísně) a problém je na světě.
@papavlinka33 Jukni tady do fotogalerie, je tam někde fotka, jak to původně začalo…
Jo a taky Elí zhubla:(. Měla 3,16 a teď měla 2,8
@Lakynka ahoj,občas si přečtu tady vaše příspěvky, možná moje rada bude znít bobě, ale nechtěla bys jí zkusit tu kůži potírat nebo koupat v odvaru z marihuany? její léčivý účinky na různý kožní nemoci jsou prokázaný a myslím, že se dá sehnat všude…
kočičce držím palce, je to hrůza, když je takovej problém a nevíš si s ním rady… ![]()
S tou trávou mě to taky napadlo, stačil by odvar nebo mast, ale nesměla by si slízat nebo seškrábat což bude asi problém
Právě. Ona to škrábe hlavně a pak si líže tu packu, když dám límec, tak to nemá smysl… trávu tu manžel myslím má, ve vitrínce- nevim na co ![]()