Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Lakynka jeje to jsi mě potěšila, jsem ráda že je kočičce lépe. Léčba asi začíná zabírat.
@Lakynka píše:
Tak mám čerstvou zprávu, že Elí se nedrbe. Jen to pořád líže.Kotěti jsem dávala normoš vodu, mlíko ze zverimexu a tvaroh+ granulky- ani jsem nenamáčela- v 8.t to zvládala dobře.
Tak to je super!!! Držíme palečky, at je to co nejdříve zase ok, a Elinka může být s vámi doma ![]()
@Lakynka Ty jo, tak snad psychoterapie novým prostředím zabere
Bobík malý, vždycky si na ni vzpomenu, jak hladím nějaký kožich.
@Becky00 Taky mám doma asi „vyhozence“, toulal se přes měsíc kolem bytovek… Bydlí tam mamka, tak nakonec ho odchytila a já si ho vzala domů, původně jen přechodně, ale je to tak moc milý hodný kocourek, že u nás zůstane - pokud ho někdo vyhodil, nedokážu si představit proč, vůbec nic neničí, v noci je potichu (pokud nezapomenu posbírat všechny chrastící hračky
), měsíc byl ještě nekastrovaný a neznačkoval…
Včera jsem koukala na farmu a on celou dobu držel a nechal se drbat a vrněl jak o život - na to, jaký je mazlík, tak moc nevrní a když už, tak docela potichu - jakoby „ochraptělě“
- ale super=)
@AgatkaZ OOOO, Arturek je gurmáán
Já jsem konečně našla granule, co Ducínovi fakt chutnají, takže asi budem brát Anka granule
Složení docela dobré, 72Kč/kg tady v obchodě s krmivy.
- Řešíte nějak dávkování? U té Anky totiž píšou 10g/kilo kočky/den, takže Ducín by měl dostat tak 40-50g, tak jsem to zkusila odvážit, dala mu misku, on ji vyluxoval a koukal, co jako ještě by káplo
takže za ten den sežere minimálně třikrát tolik. No uvidím, třeba ještě nemá ani svou váhu vlastně, když jsme ho přivezli, trčely mu kosti.
@Pipet já se na to dávkování ptala teď veterináře. Říkal, že dodržovat. ROzdělit dávku na 2-3× za den. Elí taky vyluxuje celou dávku ráno klidně celou… A ještě by si dala. Pak tu mlsně chodí. Ale to je možná tím, jak má zvětšený žaludek, protože předtím měla méně kvalitní granule, tím pádem jich dle mě snědla víc ![]()
Oni se možná vždycky vrhaj na nový granule, že je to změna a chutnaj jim…my dáváme dietní c/d a maj nasypáno pořád plno, ze začátku taky luxovali, ale pak už jen když byl hlad… jinak náš modrej Cipísek taky miluje smetánek, vanilkovej i kakaovej
ale pribináček je moc hutnej, tak se mu špatně blíže (taky ze lžičky samozřejmě) takže mu kupuju Mráček z Lidlu a je to číslo jedna
a druhej kocourek by snědl všechno, ale má bohužel tu dietu, takže ho jen lituju, jak mlsně kouká…aspoň pár kapsiček c/d mu vždycky koupíme…je to nalezenec, ale už u nás je skoro 6 let
a krmení různých kočiček venku mě taky neminulo, v práci jich je snad 10,naštěstí je tady choděj lidi krmit pravidelně a doma jsme taky měli za barákem kočičku, kterou jsme si už pak postupně adoptovali, ale onemocněla a i když jsme pro ni udělalo všechno, odešla… ![]()
ale jinak si už asi život bez chlupáčů neumím představit!! ![]()
@Lakynka to je dobře, hlavně ať se drží! ![]()
Trochu jsem dočítala diskuzi…Laky s Miem sis užila že…a co máš ted za kočičku???
Já dnes koupila tvaroh-nízkotučný pro našeho Rudyho
tak mu jdu akorát nabídnout…snad to bude baštit…nebo jsem měla koupit tučný???
@Becky00 Taky mám doma asi „vyhozence“, toulal se přes měsíc kolem bytovek… Bydlí tam mamka, tak nakonec ho odchytila a já si ho vzala domů, původně jen přechodně, ale je to tak moc milý hodný kocourek, že u nás zůstane - pokud ho někdo vyhodil, nedokážu si představit proč, vůbec nic neničí, v noci je potichu (pokud nezapomenu posbírat všechny chrastící hračky), měsíc byl ještě nekastrovaný a neznačkoval…
Včera jsem koukala na farmu a on celou dobu držel a nechal se drbat a vrněl jak o život - na to, jaký je mazlík, tak moc nevrní a když už, tak docela potichu - jakoby „ochraptělě“- ale super=)
My právě doma máme už tři kočičky. Jeden je taky nalezenec - jako koťátko ho našli v Brně na Bratislavské (kdo bydlí v Brně, ví jak hrozné místo to je
)
A není s ním žadný problém - je ohromně vděčnej a umazlenej ![]()
Ta kočička co máme před domem vypadá dokonce vykastrovaná, nemá vyloženě žádné choroby (na srsti, v očích apod.) a je mazlivá. Proto mně udivuje že ji někdo vyhodil. Je vidět že na lidi je zvyklá ![]()
Jenže co s ní. Do útulku jí nevezmou… nikdo kdo by si ji vzal není…
a my s třema kočkama už toho máme dost… ale možná to tak dopadne a budem bydlet u koček a né kočky u nás ![]()
@Nebora drží dietu?
jasně že může plnotučný…já tedy Artíka od malička vykrmovala, aby to byl pořádný Garfield…ale stejně nic moc
Teď v sobotu mu bude rok, zvážím a vyfotím v neděli, v sobotu tu nejsme (bude mu společnost dělat syn, kterého miluje
)ale myslím, že přes 5 kg prostě nemá a nemá ![]()
Takže, za mě…žádné dietní, nízkotučné apod. pokud nemá dietu, naopak, musí dostat to nejlepší ![]()
@AgatkaZ píše:
@Nebora drží dietu?jasně že může plnotučný…já tedy Artíka od malička vykrmovala, aby to byl pořádný Garfield…ale stejně nic moc
Teď v sobotu mu bude rok, zvážím a vyfotím v neděli, v sobotu tu nejsme (bude mu společnost dělat syn, kterého miluje
)ale myslím, že přes 5 kg prostě nemá a nemá
Takže, za mě…žádné dietní, nízkotučné apod. pokud nemá dietu, naopak, musí dostat to nejlepší
Aguš,
Garfield sice není, ale hlavní je, že je to krasavec a zlatíčko
![]()
U nás se maličko ochladilo průvanem a rázem ožili všichni chlupáči, tak musím dávat pozor kam šlapu a komu nevlézt do letové dráhy
Holt to chce větší byteček ![]()
Tak tvaroh mu moc nejel
ale snad si zvykne…koupila jem mu kapsičku a to je jiná…dlabal jak o život…ted tu u mě spinká
je to hubenourek tak příště plnotučný teda…paní co od ní máme číču mi řekla při předání že dlabe i hranolky ![]()
@Nebora píše:
Tak tvaroh mu moc nejelale snad si zvykne…koupila jem mu kapsičku a to je jiná…dlabal jak o život…ted tu u mě spinká
![]()
je to hubenourek tak příště plnotučný teda…paní co od ní máme číču mi řekla při předání že dlabe i hranolky
Hranolky??? Tak to je mazec, to bych jim nedala ani omylem… to je tak akorát na průjem ![]()
@KačuliKačka píše:
Hranolky??? Tak to je mazec, to bych jim nedala ani omylem… to je tak akorát na průjem
Já si to taky myslím… ![]()
Nebora hele, s koťátkem jako s miminkem, jen to nejlepší ![]()
BTW hranolky… kdyby je chtěl v rámci zvědavosti ochutnat, proč ne, já mu fakt nic neupírám
ale má u nás smolíka ![]()
@Becky00 oni si nás ty kočičky uměj ochočit co?
my jsme Čerta nejdřív taky nechtěli vzít domů, protože jsme se báli, co na to náš modrej aristokrat, tak jsme ho jen nakrmili a z rušný ulice aspoň šoupli na dvorek, no a večer jsem se šla na něj podívat a za chvíli už byl doma
ze začátku byly boje, ale brzy si zvykli a jsou nerozlučná dvojka… a podobně to bylo i s kočičkou, nejdřív jsme ji jen občas nakrmili, pak rozdávali její koťata, pak ji sem tam pustili k nám ohřát se v zimě, pak už na celou noc… ![]()
tak kočičce přeju, aby jste si ji vy nebo někdo jinej hodnej vzali… ![]()