Kočičí diskuse

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2458
1.8.12 22:38

@Lakynka jeje to jsi mě potěšila, jsem ráda že je kočičce lépe. Léčba asi začíná zabírat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
2.8.12 06:22
@Lakynka píše:
Tak mám čerstvou zprávu, že Elí se nedrbe 8o. Jen to pořád líže.Kotěti jsem dávala normoš vodu, mlíko ze zverimexu a tvaroh+ granulky- ani jsem nenamáčela- v 8.t to zvládala dobře.

Tak to je super!!! Držíme palečky, at je to co nejdříve zase ok, a Elinka může být s vámi doma :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
2.8.12 08:47

@Lakynka Ty jo, tak snad psychoterapie novým prostředím zabere 8o :palec: Bobík malý, vždycky si na ni vzpomenu, jak hladím nějaký kožich.

@Becky00 Taky mám doma asi „vyhozence“, toulal se přes měsíc kolem bytovek… Bydlí tam mamka, tak nakonec ho odchytila a já si ho vzala domů, původně jen přechodně, ale je to tak moc milý hodný kocourek, že u nás zůstane - pokud ho někdo vyhodil, nedokážu si představit proč, vůbec nic neničí, v noci je potichu (pokud nezapomenu posbírat všechny chrastící hračky :roll: ), měsíc byl ještě nekastrovaný a neznačkoval…
Včera jsem koukala na farmu a on celou dobu držel a nechal se drbat a vrněl jak o život - na to, jaký je mazlík, tak moc nevrní a když už, tak docela potichu - jakoby „ochraptělě“ :think: - ale super=)
@AgatkaZ OOOO, Arturek je gurmáán :mrgreen: Já jsem konečně našla granule, co Ducínovi fakt chutnají, takže asi budem brát Anka granule :think: Složení docela dobré, 72Kč/kg tady v obchodě s krmivy.
- Řešíte nějak dávkování? U té Anky totiž píšou 10g/kilo kočky/den, takže Ducín by měl dostat tak 40-50g, tak jsem to zkusila odvážit, dala mu misku, on ji vyluxoval a koukal, co jako ještě by káplo 8o takže za ten den sežere minimálně třikrát tolik. No uvidím, třeba ještě nemá ani svou váhu vlastně, když jsme ho přivezli, trčely mu kosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
2.8.12 09:26

@Pipet já se na to dávkování ptala teď veterináře. Říkal, že dodržovat. ROzdělit dávku na 2-3× za den. Elí taky vyluxuje celou dávku ráno klidně celou… A ještě by si dala. Pak tu mlsně chodí. Ale to je možná tím, jak má zvětšený žaludek, protože předtím měla méně kvalitní granule, tím pádem jich dle mě snědla víc :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2478
2.8.12 11:39

Oni se možná vždycky vrhaj na nový granule, že je to změna a chutnaj jim…my dáváme dietní c/d a maj nasypáno pořád plno, ze začátku taky luxovali, ale pak už jen když byl hlad… jinak náš modrej Cipísek taky miluje smetánek, vanilkovej i kakaovej :lol: ale pribináček je moc hutnej, tak se mu špatně blíže (taky ze lžičky samozřejmě) takže mu kupuju Mráček z Lidlu a je to číslo jedna :D :D a druhej kocourek by snědl všechno, ale má bohužel tu dietu, takže ho jen lituju, jak mlsně kouká…aspoň pár kapsiček c/d mu vždycky koupíme…je to nalezenec, ale už u nás je skoro 6 let :lol: a krmení různých kočiček venku mě taky neminulo, v práci jich je snad 10,naštěstí je tady choděj lidi krmit pravidelně a doma jsme taky měli za barákem kočičku, kterou jsme si už pak postupně adoptovali, ale onemocněla a i když jsme pro ni udělalo všechno, odešla… :,(
ale jinak si už asi život bez chlupáčů neumím představit!! :srdce:
@Lakynka to je dobře, hlavně ať se drží! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1078
2.8.12 11:42

Lakynko: tak to jsem moc ráda, doufám, že se to už vyléčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3477
2.8.12 16:39

Trochu jsem dočítala diskuzi…Laky s Miem sis užila že…a co máš ted za kočičku???

Já dnes koupila tvaroh-nízkotučný pro našeho Rudyho :mrgreen: tak mu jdu akorát nabídnout…snad to bude baštit…nebo jsem měla koupit tučný???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7204
2.8.12 17:27
@Becky00 Taky mám doma asi „vyhozence“, toulal se přes měsíc kolem bytovek… Bydlí tam mamka, tak nakonec ho odchytila a já si ho vzala domů, původně jen přechodně, ale je to tak moc milý hodný kocourek, že u nás zůstane - pokud ho někdo vyhodil, nedokážu si představit proč, vůbec nic neničí, v noci je potichu (pokud nezapomenu posbírat všechny chrastící hračky :roll: ), měsíc byl ještě nekastrovaný a neznačkoval…
Včera jsem koukala na farmu a on celou dobu držel a nechal se drbat a vrněl jak o život - na to, jaký je mazlík, tak moc nevrní a když už, tak docela potichu - jakoby „ochraptělě“ :think: - ale super=)

My právě doma máme už tři kočičky. Jeden je taky nalezenec - jako koťátko ho našli v Brně na Bratislavské (kdo bydlí v Brně, ví jak hrozné místo to je :? )
A není s ním žadný problém - je ohromně vděčnej a umazlenej :)
Ta kočička co máme před domem vypadá dokonce vykastrovaná, nemá vyloženě žádné choroby (na srsti, v očích apod.) a je mazlivá. Proto mně udivuje že ji někdo vyhodil. Je vidět že na lidi je zvyklá :nevim:
Jenže co s ní. Do útulku jí nevezmou… nikdo kdo by si ji vzal není… :nevim: a my s třema kočkama už toho máme dost… ale možná to tak dopadne a budem bydlet u koček a né kočky u nás :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12801
2.8.12 18:54

@Nebora drží dietu? 8o jasně že může plnotučný…já tedy Artíka od malička vykrmovala, aby to byl pořádný Garfield…ale stejně nic moc :think: Teď v sobotu mu bude rok, zvážím a vyfotím v neděli, v sobotu tu nejsme (bude mu společnost dělat syn, kterého miluje :hug: )ale myslím, že přes 5 kg prostě nemá a nemá :zed:

Takže, za mě…žádné dietní, nízkotučné apod. pokud nemá dietu, naopak, musí dostat to nejlepší :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
2.8.12 19:56
@AgatkaZ píše:
@Nebora drží dietu? 8o jasně že může plnotučný…já tedy Artíka od malička vykrmovala, aby to byl pořádný Garfield…ale stejně nic moc :think: Teď v sobotu mu bude rok, zvážím a vyfotím v neděli, v sobotu tu nejsme (bude mu společnost dělat syn, kterého miluje :hug: )ale myslím, že přes 5 kg prostě nemá a nemá :zed:Takže, za mě…žádné dietní, nízkotučné apod. pokud nemá dietu, naopak, musí dostat to nejlepší :kytka:

Aguš,
Garfield sice není, ale hlavní je, že je to krasavec a zlatíčko
:hug:

U nás se maličko ochladilo průvanem a rázem ožili všichni chlupáči, tak musím dávat pozor kam šlapu a komu nevlézt do letové dráhy :lol: Holt to chce větší byteček ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3477
2.8.12 20:08

Tak tvaroh mu moc nejel :mrgreen: ale snad si zvykne…koupila jem mu kapsičku a to je jiná…dlabal jak o život…ted tu u mě spinká :* :srdce: je to hubenourek tak příště plnotučný teda…paní co od ní máme číču mi řekla při předání že dlabe i hranolky 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
2.8.12 20:13
@Nebora píše:
Tak tvaroh mu moc nejel :mrgreen: ale snad si zvykne…koupila jem mu kapsičku a to je jiná…dlabal jak o život…ted tu u mě spinká :* :srdce: je to hubenourek tak příště plnotučný teda…paní co od ní máme číču mi řekla při předání že dlabe i hranolky 8o

Hranolky??? Tak to je mazec, to bych jim nedala ani omylem… to je tak akorát na průjem :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3477
2.8.12 21:09
@KačuliKačka píše:
Hranolky??? Tak to je mazec, to bych jim nedala ani omylem… to je tak akorát na průjem :think:

Já si to taky myslím… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12801
2.8.12 21:23

Nebora hele, s koťátkem jako s miminkem, jen to nejlepší :hug:

BTW hranolky… kdyby je chtěl v rámci zvědavosti ochutnat, proč ne, já mu fakt nic neupírám :-) ale má u nás smolíka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2478
2.8.12 21:32

@Becky00 oni si nás ty kočičky uměj ochočit co? :lol: my jsme Čerta nejdřív taky nechtěli vzít domů, protože jsme se báli, co na to náš modrej aristokrat, tak jsme ho jen nakrmili a z rušný ulice aspoň šoupli na dvorek, no a večer jsem se šla na něj podívat a za chvíli už byl doma :lol: :lol: ze začátku byly boje, ale brzy si zvykli a jsou nerozlučná dvojka… a podobně to bylo i s kočičkou, nejdřív jsme ji jen občas nakrmili, pak rozdávali její koťata, pak ji sem tam pustili k nám ohřát se v zimě, pak už na celou noc… ;)
tak kočičce přeju, aby jste si ji vy nebo někdo jinej hodnej vzali… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný