Kočičí diskuse

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24798
9.8.12 10:22

@Emilie A jaké máš granule? Třeba jim nesedí :think: ale že by oběma najednou :think: Jsi si jistá, že nechodí k sousedům a tak? Náš venkovní kocour klidně žere i u sousedů, třeba jim někdo v dobré víře nalije trochu mlíka?

Ten záchod - možná je jim to průjmování nepříjemné a myslí si, že „za to může záchod“, tak chodí jinam… To je časté s čůráním, že když má kočka zánět, čůrá jinam, protože na záchodě ji to začne bolet, tak jde raději jinam.
A stelivo?

Odčervení jsou? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
9.8.12 10:24

@Nebora drápky nevím, česala bych hned, ať si zvykne…
@Nitetis Jaký je Perfík lovec :lol: Pravděpodobně zařadím Ragdoll na seznam „co si jednou pořídím“ :palec:
@KačuliKačka Lotynka má taky tesáky :twisted: Samík chodí na záchod? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
9.8.12 10:30
@Pipet píše:
@Emilie A jaké máš granule? Třeba jim nesedí :think: ale že by oběma najednou :think: Jsi si jistá, že nechodí k sousedům a tak? Náš venkovní kocour klidně žere i u sousedů, třeba jim někdo v dobré víře nalije trochu mlíka?

Ten záchod - možná je jim to průjmování nepříjemné a myslí si, že „za to může záchod“, tak chodí jinam… To je časté s čůráním, že když má kočka zánět, čůrá jinam, protože na záchodě ji to začne bolet, tak jde raději jinam.
A stelivo?

Odčervení jsou? :think:

No, byli na whiskasu, kapsičky jsem dávala co bylo ve slevě - ale žádné prošlé lhůty nebo vietnamské značky, to fakt ne :nevim: Zkusím tedy přestlat kompletně záchod a dát ho jinam - bohužel mi chodí dětem do pískoviště, což je teda hodně… nepříjemné… nemám tam teda zkusit dát místo kočičího steliva ten písek? Co jim udělá s bříškem v tomhle stavu trocha tvarohu? Někde jsem četla, že by mohl pomoct i vařený žloutek…

U veterináře jsme nebyli. Nechci se vymlouvat, ale transport dvou koťat a dvou malých dětí k veterináři, který je ve městě, je pro mně jaksi… :nevim: nad moje nervy, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
9.8.12 10:44

@Emilie Whiskas je sice nabarvené slané obilí, ale průjmy z něho nebývají :think:

Nevím, náš měl jednou průjem při moc rychlém přechodu z jedné značky na druhou.
Zkus na tu veterinu aspoň zavolat, třeba poradí. Nebo náš vet přijede i domů, když je třeba.

Pískoviště zakrýváme… můžeš jim ho zkusit dát do záchodu, ale pokud tam budou i čůrat, tak to za za chvíli hrozně smrdí a musí se celé vysypat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
9.8.12 11:02
@Nebora píše:
Ahoj holky:-)
Zase vás jdu prosit o radu;-) stříhat drápky se mají odkdy???nebo dělá se to vůbec??Nedovedu si to teda představit…Rudy je neposedný… :mrgreen: a ještě jedna otázka- on je křížený s nějakou asi perskou nebo asijskou(je to možné)?kočkou, jestli si to dobře pamatuju…zkrátka asi bude mít trošku delší chlupy, od kdy česat kočičku?? :)

Drápky stříhám od kotátka, at si zvyknou - zvykli, i když nadávají :lol: Češu jen peršánka, ale nemá to rád i když je zvyklý od kotěte… taky u toho nadává :lol: ale musí držet, má smolíka.

Učila bych obojí odmala, at si zvykají, že to tak prostě je :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
9.8.12 11:04
@Pipet píše:
@KačuliKačka Lotynka má taky tesáky :twisted: Samík chodí na záchod? :lol:

to bylo asi 2× a naštěstí jsem ho odchytla, mám ještě fotku, jak mu trčí akorát zadek, pil totiž vodu ze záchodu. Od té doby zavírám záchod i dveře na něj, aby se mi blboune neutopil :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
9.8.12 11:05
@Pipet píše:
@Emilie Whiskas je sice nabarvené slané obilí, ale průjmy z něho nebývají :think:

Nevím, náš měl jednou průjem při moc rychlém přechodu z jedné značky na druhou.
Zkus na tu veterinu aspoň zavolat, třeba poradí. Nebo náš vet přijede i domů, když je třeba.

Pískoviště zakrýváme… můžeš jim ho zkusit dát do záchodu, ale pokud tam budou i čůrat, tak to za za chvíli hrozně smrdí a musí se celé vysypat…

děkuju.

A ještě jsem se chtěla zeptat, dají se ty odčervovací tablety někde koupit, abych nemusela s kočkama do ordinace na injekci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
9.8.12 11:06

Emilie

Zkus jim spíš dát Friskies - náš Samík měl z Whiskas granulí teda parádní průjem… Lota zase z Kitekatu. Friskies granule snesli všichni tři ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
9.8.12 11:06
@Emilie píše:
děkuju.A ještě jsem se chtěla zeptat, dají se ty odčervovací tablety někde koupit, abych nemusela s kočkama do ordinace na injekci?

Koupíš bud u veterináře nebo i v lékárně ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12801
9.8.12 11:08

Ahoj holky, koukám na fotky a máme všechny krasavečky doma :palec:

Včera mi Barča(dcera) ukázala na FB fotky měsíčních koťátek od její spolužačky, máma čistá mainská, táta ne úplně čistý, ale taky prý velký…no… celý večer jsem přemýšlela…tak moc bych ještě jednu číču chtěla, ale nakonec jsme usoudily, že máme pejska Agátku a už jsme jí nasraly Arthurem, nebudeme jí dráždit dalším kočičákem, navíc, já nevím jak u vás, ale mě přijde, že je to i poměrně drahá sranda… spočítala jsem to, že na den mi přijde Arthur tak na 40Kč takže mít dvě je to dvakrát :think: takže jako s dětmi, pořídím si jen tolik, abych jim dala to nejlepší co mohou dostat… ale… :oops: :oops: :oops: je to fakt boj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
9.8.12 11:19

Ja dala friskies a prujem po tom mel teda silenej, zacala jsem davat Purinu One a od te doby dobry. ted bych rada presla bud na Eukanubu nebo Proplan

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
9.8.12 11:51

@AgatkaZ JSem to teď spočítala a Ducina necelou pětistovku na měsíc :think: (plus odčervení atd…), krmím teď Anka granule, něco přes 50kč/kg (když koupím velký pytel) - toho on sežere tak 3kg, dva pytle zverlitu 180,– a k tomu nějaká konzerva občas… Maso mi nechce žrát, zmlsanec.
Macínek venku zbaští něco přes kilo granulí, na záchod chodí do travičky (přes zimu asi bude chodit taky na záchod, ale má tam jen levné stelivo).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1078
9.8.12 12:08

Já teda naší ragdollku češu cca 2 x týdně + pudr, chovatelka říkala, že stačí 1 x týdně, ale manžel je alergik, tak češu častěji, koupu 1× za dva měsíce, u obojího celkem bez problémů, drápky stříhám od kotěte, jak usne přes poledne tvrdším spánkem, a tak laxni kočku jsem fakt neviděla, je jí to úplně jedno.
krmím applaws+royal canin -míchám
chovatelka říkala, že whiskas je to nejhorší - obsahuje obrovské množství soli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
9.8.12 12:09

Raději to s těma třema počítat nebudu, by mě taky mohlo šlehnout, kolik za ty tři darebáky a ušáčka utratím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
9.8.12 20:10

Hlásím, že se Elí hojí :dance:… Už je to více dní, tak to můžu napsat, pořád to drží:).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný