Kočičí diskuse

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24798
12.8.12 20:18

@Králičice Tak to moc akutní nebude, protože toxo v prvním trimestru bys sakra řešit měla :? Počkej na ten opakovaný test a uvidíš, ale fakt přeju, ať je to jen planý poplach! :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
12.8.12 20:22

Pipet,

Byla jsem na víkend v Jeseníkách :-) V sobotu jsme vyrazili na Praděd, parádně jsme zmokli (sláva mé nové softshelové bunde!!!), já teda i promrzla, bylo tam cca 5°C, ale odpo jsme se hezky naložili do bazénu a do vířivky. Dneska nám počasí přálo, tak jsme jeli lanovkou z Koutů nad Desnou nahoru a pak pěšky až na horní nádrž Dlouhé stráně, tak jsme si zabruslili, obkoukli vodu a konečně viděli Praděd :lol: V sobotu jsme šli mlhou, nikde nic a i vchod do Pradědu, do restaurace byl vidět až na poslední chvíli :-) Jsem ušmajdaná, utahaná, ale spokojená :-) Klidně bych tam byla i dva týdny a pořád by bylo kam chodit a co vidět :-)

Ve středu si jedu pro dítě do Luhačovic a v sobotu odjíždíme do Krkonoš, na další výšlapy… letos máme hyperaktivní dovču :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2370
12.8.12 20:50

:mavam: ahoj holky, přišla jsem si pro radu :(
máme v bytě dva kocoury - Majki (2 roky) a Kiki (1,5roku), vyrustali spolu až do teď, Majki před vanoci začal značkovat, tak jsme ho nechali vykastrovat, a byly kamaradi a nerozluční, jak byl jeden někde zalezly a ted druhy nevěděl kde tak se hledaly mńokáním, spali spolu, hrali si ovšem do včerejška… včera s ničeho nic kikin ten nekastrovany po něm vyjel a asi i kousl jelikož Majki ten po něm furt mrčel a syčel co jen prošel kolem, dneska rano se už na okně lízali sice opatrně ale jo a ted před chvili Majkiho hryzl do tvaře Kikin. jsem uplně zoufala, a necháou proč ze dne na den takový problem, nechci davat jednoho pryč :(
myslíte si že je to přejde, nebo mam zkusit kastraci pomuže to? :nevim:
děkuju moc za každou radu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1078
13.8.12 06:33

Pipet: v sobotu se právě chystám na tu výstavu, měli by tam být i ti z toho Polska, co dělají ty škrabadla, která všichni vychvalují, jsou sice dražší, ale prý skvělé, a jinak se tam chci tak jen podívat
Teď mě čeká celý tento týden výletování s dětma, tak doufám, že se mnou Tangelka nepřestane „mluvit“ když tu bude skoro celý den sama a přijedeme večer
jinak manžel včera přejel Tangelce nějakou část těla kolečkovou židlí, nevím jakou - odhaduji přední tlapku, nebyla jsem u toho a on ji neviděl, ona zavřeštěla, tak jsem jí hned prohmatala a na nic nereagovala bolestivě, žere, pije, chová se normálně - takže jsem usoudila, že to není nic závažného a na veterinu nejela, myslíte, že jsem udělala dobře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12801
13.8.12 06:51

Ivulko :-) buď v klidu, kdyby jí něco bolelo, poznala by jsi to. Když oni si vyberou vždycky to nejnevhodnější místo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
13.8.12 17:51

Ahoj, tak jsem ráda, že tato diskuse existuje :mavam:
I já se přidám.
Máme kocourka-je mu chudákovi už 18 let a 5 měsíců. Je to kočičák bez papírů, má sice delší chlupy, ale je to kříženec číči domácí a nějaké lepší kočičky.
Dostala jsem ho, když mi 12 let od tatínka, který už nežije 13 let :,( :,( :,(
Kocourek se jmenuje Ferda a je to hodoučký, tedka už i rozmazlený kluk :lol: Dopřávám mu a nikdy bych ho neodbyla.Je to pro mě něco jako dítě ;) Mám ho moc ráda a bojím se, až nás opustí a půjde do kočičího nebíčka :,(
Snad to ale jen tak nebude, zatím je stále živý až moc, slyší a vidí taky dobře a skáče pořád do výšek.
Zapoměla jsem zmínit, že je celý černý, ale smůlu mi v životě nikdy nepřinesl, jak se tak o černých kočkách říká.
S naší 3 letou dcerkou si rozumí a když se malá narodila sedával u postýlky a hlídal :hug:
Ven nechodí už 5 let, co jsme se přestěhovali z baráku do bytovky. Nechci, aby se mu něco stalo, je tu hned frekventovaná silnice před domem. Myslím ale, že mu to nevadí, je spokojený i doma, má to tu přispůsobený.
Máme ještě dva malé pejsánky a s nimi také bez problému.
Jen kdyby měl někdo radu, co opravdu funguje na blešky? Když koupím nějaké ty spreje, tak to olíže a potom zvrací a má průjem. On ven nechodí, ale nosí to domů naši hafani :zed: Dost mě to štve, ale co se dá dělat.
Tak kdyb ste měl někdo dobrý a osvědčený typ co na blechy, napiště, díky Jana. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
24798
13.8.12 18:30

@Jančakecalka Teda, to je už dědeček :srdce: ať zdraví ještě dlouho slouží!

Blechy - taky řeším, dávala jsem Frontline pipetu mezi lopatky - pár jich zdechlo, nic moc.
Teď sypu Bolfo pudrem, pár jich vždycky pochcípá, ale pořád nějaké jsou.
Tak nevím, naběhnu na veterinu, ať mi dá něco pořádného :twisted:
Nemůžu ani vyprat pelíšek - žádný nemá, pleskne se na koberec a chrápe. :roll:

Přidej nějakou fotku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12801
13.8.12 19:21

@Jančakecalka no to gratuluji, to už je opravdu úctyhodný věk :kytka: :palec:

Každopádně, blechy…já mám psa 9 let a NIKDY mi blechy nedonesla, má obojek, měl by je tedy chránit, ne? :think: Takže zatím ani Artík blechy neměl… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2478
13.8.12 20:20

@Jančakecalka to je pozitivní…18 let a pořád čipera, ať mu to vydrží!! :palec: jinak mně se naopak ten Frontline osvědčil, kápnem jim to za krk a za pár dní je klid… akorát to působí asi jen měsíc, takže pokud s bleškama přijde často do styku, musí se aplikace opakovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
13.8.12 20:29

Jančo,

Tak to je krásný věk kocourka, v tomto věku si pořádné rozmazlování opravdu zaslouží :-) :hug:

To naše éro kočičí (Charlie) lítá zase jako blázen, nevím nevím, ale kastrovaný je už víc jak 3/4 roku, tak stále čekám, kdy se aspon maličko zklidní :lol:
Ale v noci spal na mě přilepený zase jak žvýkačka, asi budu muset častěji na víkend pryč, aby se pak víc tulil a mazlil :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
13.8.12 21:29

@Pipet Ahoj,jo dědeček to je, chudák. Taky doufám, že tu s námi ještě nějaký rok pobude.Ten pudr jsem taky aplikovala, ale nijak to nepomohlo a tu pipetu Frontline jsem nezkoušela, ani to neznám, ale určo jí koupím. Každopádně ti děkuji za typ :mavam:

• Citovat
  • Upravit
12801
13.8.12 21:31

@Jančakecalka hele a pejskové ti fakt nosí domů blešky? I přes obojek? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
13.8.12 21:34

@KačuliKačka Ahojky,to jo, já ho ted rozmazluju jak to jde :P Miluju ho :srdce: Ferdí je kastrovaný už roky, tuším, že mu tehdy bylo něco kolem 2 let.kdy k němu přibyla ještě kočička, tak aby nebyli kotata, tak jsme dali vykastrovat jeho-bylo to levnější, než kastrace číči. Taky lítal jak divej a přešlo ho to až tak kolem deseti let, ted je sice živej stále, ale už ho nepopadaj takový ty amoky, že lítal po bytě jak tornádo :lol:
Taky semnou občas spinká, když se mu chce, ale jinak spí u postele na svém vyvýšeném pelíšku.
Já ho mám fakt jak druhé dítko :hug:
CHtěla bych sem dát taky jednu fotečku jeho, ale zatím to bohužel neumím, snad na to časem přijdu :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Jančakecalka
13.8.12 21:37

@AgatkaZ Ahoj,no, právě, že i přes ty obojky a různé spreje na blechy a klíštata :zed:
Je to asi tím, že s nima chodíme i na louku a do lesa a v té trávě bývá občas ježek, zajíc a ty blechy maj :zed:
:mavam:

• Citovat
  • Upravit
17162
13.8.12 21:46
@Jančakecalka píše:
@KačuliKačka Ahojky,to jo, já ho ted rozmazluju jak to jde :P Miluju ho :srdce: Ferdí je kastrovaný už roky, tuším, že mu tehdy bylo něco kolem 2 let.kdy k němu přibyla ještě kočička, tak aby nebyli kotata, tak jsme dali vykastrovat jeho-bylo to levnější, než kastrace číči. Taky lítal jak divej a přešlo ho to až tak kolem deseti let, ted je sice živej stále, ale už ho nepopadaj takový ty amoky, že lítal po bytě jak tornádo :lol:
Taky semnou občas spinká, když se mu chce, ale jinak spí u postele na svém vyvýšeném pelíšku.
Já ho mám fakt jak druhé dítko :hug:
CHtěla bych sem dát taky jednu fotečku jeho, ale zatím to bohužel neumím, snad na to časem přijdu :mavam:

Hmm… takže nemám počítat, že se v nejblišží době zklidní jo??? :lol: On je takové pako ušaté, ale miloučké :-) A spává se mnou často. Teda mám tři, ten nejmladší je přílepka moje ;-)

Jinak Frontline pipety fungovaly i u nás na 100% ;-) Ted, co bydlíme na bytě, máme od blešek klid. Jsou pipety i pro pejsky, koupíš u veterináře nebo ve zverimexu anobo i v lékárně :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný