Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Králičice Tak to moc akutní nebude, protože toxo v prvním trimestru bys sakra řešit měla
Počkej na ten opakovaný test a uvidíš, ale fakt přeju, ať je to jen planý poplach! ![]()
Byla jsem na víkend v Jeseníkách
V sobotu jsme vyrazili na Praděd, parádně jsme zmokli (sláva mé nové softshelové bunde!!!), já teda i promrzla, bylo tam cca 5°C, ale odpo jsme se hezky naložili do bazénu a do vířivky. Dneska nám počasí přálo, tak jsme jeli lanovkou z Koutů nad Desnou nahoru a pak pěšky až na horní nádrž Dlouhé stráně, tak jsme si zabruslili, obkoukli vodu a konečně viděli Praděd
V sobotu jsme šli mlhou, nikde nic a i vchod do Pradědu, do restaurace byl vidět až na poslední chvíli
Jsem ušmajdaná, utahaná, ale spokojená
Klidně bych tam byla i dva týdny a pořád by bylo kam chodit a co vidět ![]()
Ve středu si jedu pro dítě do Luhačovic a v sobotu odjíždíme do Krkonoš, na další výšlapy… letos máme hyperaktivní dovču ![]()
ahoj holky, přišla jsem si pro radu ![]()
máme v bytě dva kocoury - Majki (2 roky) a Kiki (1,5roku), vyrustali spolu až do teď, Majki před vanoci začal značkovat, tak jsme ho nechali vykastrovat, a byly kamaradi a nerozluční, jak byl jeden někde zalezly a ted druhy nevěděl kde tak se hledaly mńokáním, spali spolu, hrali si ovšem do včerejška… včera s ničeho nic kikin ten nekastrovany po něm vyjel a asi i kousl jelikož Majki ten po něm furt mrčel a syčel co jen prošel kolem, dneska rano se už na okně lízali sice opatrně ale jo a ted před chvili Majkiho hryzl do tvaře Kikin. jsem uplně zoufala, a necháou proč ze dne na den takový problem, nechci davat jednoho pryč ![]()
myslíte si že je to přejde, nebo mam zkusit kastraci pomuže to? ![]()
děkuju moc za každou radu ![]()
Pipet: v sobotu se právě chystám na tu výstavu, měli by tam být i ti z toho Polska, co dělají ty škrabadla, která všichni vychvalují, jsou sice dražší, ale prý skvělé, a jinak se tam chci tak jen podívat
Teď mě čeká celý tento týden výletování s dětma, tak doufám, že se mnou Tangelka nepřestane „mluvit“ když tu bude skoro celý den sama a přijedeme večer
jinak manžel včera přejel Tangelce nějakou část těla kolečkovou židlí, nevím jakou - odhaduji přední tlapku, nebyla jsem u toho a on ji neviděl, ona zavřeštěla, tak jsem jí hned prohmatala a na nic nereagovala bolestivě, žere, pije, chová se normálně - takže jsem usoudila, že to není nic závažného a na veterinu nejela, myslíte, že jsem udělala dobře?
Ivulko
buď v klidu, kdyby jí něco bolelo, poznala by jsi to. Když oni si vyberou vždycky to nejnevhodnější místo ![]()
Ahoj, tak jsem ráda, že tato diskuse existuje ![]()
I já se přidám.
Máme kocourka-je mu chudákovi už 18 let a 5 měsíců. Je to kočičák bez papírů, má sice delší chlupy, ale je to kříženec číči domácí a nějaké lepší kočičky.
Dostala jsem ho, když mi 12 let od tatínka, který už nežije 13 let
![]()
Kocourek se jmenuje Ferda a je to hodoučký, tedka už i rozmazlený kluk
Dopřávám mu a nikdy bych ho neodbyla.Je to pro mě něco jako dítě
Mám ho moc ráda a bojím se, až nás opustí a půjde do kočičího nebíčka ![]()
Snad to ale jen tak nebude, zatím je stále živý až moc, slyší a vidí taky dobře a skáče pořád do výšek.
Zapoměla jsem zmínit, že je celý černý, ale smůlu mi v životě nikdy nepřinesl, jak se tak o černých kočkách říká.
S naší 3 letou dcerkou si rozumí a když se malá narodila sedával u postýlky a hlídal ![]()
Ven nechodí už 5 let, co jsme se přestěhovali z baráku do bytovky. Nechci, aby se mu něco stalo, je tu hned frekventovaná silnice před domem. Myslím ale, že mu to nevadí, je spokojený i doma, má to tu přispůsobený.
Máme ještě dva malé pejsánky a s nimi také bez problému.
Jen kdyby měl někdo radu, co opravdu funguje na blešky? Když koupím nějaké ty spreje, tak to olíže a potom zvrací a má průjem. On ven nechodí, ale nosí to domů naši hafani
Dost mě to štve, ale co se dá dělat.
Tak kdyb ste měl někdo dobrý a osvědčený typ co na blechy, napiště, díky Jana. ![]()
@Jančakecalka Teda, to je už dědeček
ať zdraví ještě dlouho slouží!
Blechy - taky řeším, dávala jsem Frontline pipetu mezi lopatky - pár jich zdechlo, nic moc.
Teď sypu Bolfo pudrem, pár jich vždycky pochcípá, ale pořád nějaké jsou.
Tak nevím, naběhnu na veterinu, ať mi dá něco pořádného ![]()
Nemůžu ani vyprat pelíšek - žádný nemá, pleskne se na koberec a chrápe. ![]()
Přidej nějakou fotku ![]()
@Jančakecalka no to gratuluji, to už je opravdu úctyhodný věk
![]()
Každopádně, blechy…já mám psa 9 let a NIKDY mi blechy nedonesla, má obojek, měl by je tedy chránit, ne?
Takže zatím ani Artík blechy neměl… ![]()
@Jančakecalka to je pozitivní…18 let a pořád čipera, ať mu to vydrží!!
jinak mně se naopak ten Frontline osvědčil, kápnem jim to za krk a za pár dní je klid… akorát to působí asi jen měsíc, takže pokud s bleškama přijde často do styku, musí se aplikace opakovat…
Tak to je krásný věk kocourka, v tomto věku si pořádné rozmazlování opravdu zaslouží
![]()
To naše éro kočičí (Charlie) lítá zase jako blázen, nevím nevím, ale kastrovaný je už víc jak 3/4 roku, tak stále čekám, kdy se aspon maličko zklidní ![]()
Ale v noci spal na mě přilepený zase jak žvýkačka, asi budu muset častěji na víkend pryč, aby se pak víc tulil a mazlil ![]()
@Pipet Ahoj,jo dědeček to je, chudák. Taky doufám, že tu s námi ještě nějaký rok pobude.Ten pudr jsem taky aplikovala, ale nijak to nepomohlo a tu pipetu Frontline jsem nezkoušela, ani to neznám, ale určo jí koupím. Každopádně ti děkuji za typ ![]()
@Jančakecalka hele a pejskové ti fakt nosí domů blešky? I přes obojek? ![]()
@KačuliKačka Ahojky,to jo, já ho ted rozmazluju jak to jde
Miluju ho
Ferdí je kastrovaný už roky, tuším, že mu tehdy bylo něco kolem 2 let.kdy k němu přibyla ještě kočička, tak aby nebyli kotata, tak jsme dali vykastrovat jeho-bylo to levnější, než kastrace číči. Taky lítal jak divej a přešlo ho to až tak kolem deseti let, ted je sice živej stále, ale už ho nepopadaj takový ty amoky, že lítal po bytě jak tornádo ![]()
Taky semnou občas spinká, když se mu chce, ale jinak spí u postele na svém vyvýšeném pelíšku.
Já ho mám fakt jak druhé dítko ![]()
CHtěla bych sem dát taky jednu fotečku jeho, ale zatím to bohužel neumím, snad na to časem přijdu ![]()
@AgatkaZ Ahoj,no, právě, že i přes ty obojky a různé spreje na blechy a klíštata ![]()
Je to asi tím, že s nima chodíme i na louku a do lesa a v té trávě bývá občas ježek, zajíc a ty blechy maj ![]()
![]()
@Jančakecalka píše:
@KačuliKačka Ahojky,to jo, já ho ted rozmazluju jak to jdeMiluju ho
Ferdí je kastrovaný už roky, tuším, že mu tehdy bylo něco kolem 2 let.kdy k němu přibyla ještě kočička, tak aby nebyli kotata, tak jsme dali vykastrovat jeho-bylo to levnější, než kastrace číči. Taky lítal jak divej a přešlo ho to až tak kolem deseti let, ted je sice živej stále, ale už ho nepopadaj takový ty amoky, že lítal po bytě jak tornádo
Taky semnou občas spinká, když se mu chce, ale jinak spí u postele na svém vyvýšeném pelíšku.
Já ho mám fakt jak druhé dítko
CHtěla bych sem dát taky jednu fotečku jeho, ale zatím to bohužel neumím, snad na to časem přijdu
Hmm… takže nemám počítat, že se v nejblišží době zklidní jo???
On je takové pako ušaté, ale miloučké
A spává se mnou často. Teda mám tři, ten nejmladší je přílepka moje ![]()
Jinak Frontline pipety fungovaly i u nás na 100%
Ted, co bydlíme na bytě, máme od blešek klid. Jsou pipety i pro pejsky, koupíš u veterináře nebo ve zverimexu anobo i v lékárně ![]()