Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@byron píše:
@KačuliKačka no a jmenuje se jako můj syn
Jeho pravé celé jméno je „Samson Lady Bijou“ ![]()
Zkráceně Samík anebo Mumánek
Lotynka je Charlotte, zkráceně Lota anebo Babuška, Babu, po operaci měla vyholené bříško, barevné jak kravička, takže jí syn říkal „Kraví bříško“ ![]()
No a Charliemu říkám prcek anebo pupík
Má totiž kýlečku na bříšku a když měl vyholené bříško kvůli sonu, tak vypadal fakt legračně
A když zlobí, tak je to příšera a hajzlík.
Holky a do jakého věku kočky je nejlepší si jí vzít? Čiste teoreticky? Kdy už je kočka relativně straá na zvykání si na děti? Na psa? No celkově
My máme Ducku už jako dospělého - vet říkal, že je mu cca rok, rok a půl.
Vzali jsme si ho teda „od popelnic“, první týden bydlel pod skříní, další týden se osměloval a pak už dobrý.
Otázka, v jakých podmínkách byl dřív ![]()
Do půlroka bych to neřešila vůbec, pak už asi bude trochu záležet na původních podmínkách a celkově povaze kočky, u nějakých bojácnějších to třeba bude trvat déle ![]()
@Pipet takže myslíš do půl roka?
No, já váhám, byly by zajímavé nabídky, jenže třeba koťat, co jsou zvyklá i venku
, co když pak budou v bytě trpět?
Koťata budou vděčný za drbání, pomazlení a pamlsky. Dyť se taky rádi tulí k mámě. Jinak co máme nalezeného Tlusťouška, tak mu bylo taky něco kolem roku a skoro rok trvalo, než se naučí nebát a mazlit. Teď už se občas i nechá pohladit, když jdu kolem a nezdrhne. Jinak se už i naučil říct, když se chce mazlit.
Holky, a co psí frontline? Odblešovač? neuškodí to kočce, když budou pohromadě?
Tak mám zamluvenou půlroční britku, příběh je to zamotaný a já ani nevím, jestli jsou čistokrevné nebo ne, každopádně jako britky obě sestry vypadají. Vybírám mezi černou a stříbřitě mramorovou. Mazlivější je černá, takže asi volba je jasná.
Váhala jsem, jestli vzít obě, ale přecijen mám ještě psa, kočka za chvilku bude potřebovat kastarci a platit to dvakrát, veškeré výdaje dvakrát… musím to brát realisticky. Časem třeba druhá přibyde.
Každopádně do koček jsem se zamilovala a jsou skoro zadara
@byron Super! A kdy k vám přibyde? Dej pak fotku ![]()
Půlroční je náhodou bezva, už vypiplaná z nejhoršího, ale pořád kotě…
Ten psí Frontline jí myslím nebude vadit, pokud ho nepoužiješ přímo na ni nebo pak toho psa neolíže nebo tak něco ![]()
@Pipet no, v úterý se jedu podívat. Nejspíš vezmu černou, je prý přítulnějším jak jsem psala, ale uvidím. Dcera by raději stříbřitou, ale vysvtělila jsem jí, že záleží spíš na povaze- kočka je jako por dceru k narozeninám a k Vánocům dohromady. Vzdala se blbostí k Vánocům i narozkám a investujeme do kočky.
Já nemám moc pořízeno, začátkem listopadu, až přijdou peníze, vše dokoupím a kočku si hned přivezu.
Také bude potřebovat zanedlouho kastarci
, žejo? Očkované jsou.
Doufám, že vše klapne, je strašně za levno, o ceně jsem se ujistila třikrát, ale pořád mám strach jestli slečna neměla na mysli Eura
.
Foťák má brácha, pak si ho od něj vezmu a nafotím, je fakt krásná, má zlatý oči a na jedný fotce mi přijde že není černá ale skoro do čokoládova
Asi bude trošičku nesvá ze psa, není zvyklá vůbec, ale budu trpělivá, hlavně žádný nucení, že?
Ahoj holky, mohla bych se k vám přidat? Mám domácího kocourka, za týden mu bude rok. Jmenuje se Čert a je to náš miláček, ale vůbec se nechce mazlit, což je nám docela líto, ale je to prostě osobnost.
![]()
@byron neboj, kotě jedno nebo dvě, to už není takový rozdíl ![]()
Já mám doma ve 2+1 tři kočky a králíka ![]()
A frontline by musela kočička olíznout, ale i tak by to odnesla max. zkaženým žaludkem
My jednu dobu odblešovali imrvére (díky bývalé skoro tchýni) a dobrý, olizovali se navzájem a nic ![]()
@Kačka92 píše:
Ahoj holky, mohla bych se k vám přidat? Mám domácího kocourka, za týden mu bude rok. Jmenuje se Čert a je to náš miláček, ale vůbec se nechce mazlit, což je nám docela líto, ale je to prostě osobnost.![]()
Vítej i š Čertíkem, a šup sem s fotkou ![]()
Tak to je náš brouček
v pátek s ním jdeme na kastraci, začal nám čůrat všude okolo a vábí kočky ![]()
@Kačka92 píše:
Tak to je náš broučekv pátek s ním jdeme na kastraci, začal nám čůrat všude okolo a vábí kočky
Ten má krásný kukuč ![]()