Kočičí diskuse

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17162
26.10.12 11:50
@byron píše:
@KačuliKačka no a jmenuje se jako můj syn :mrgreen:

Jeho pravé celé jméno je „Samson Lady Bijou“ :-)
Zkráceně Samík anebo Mumánek

Lotynka je Charlotte, zkráceně Lota anebo Babuška, Babu, po operaci měla vyholené bříško, barevné jak kravička, takže jí syn říkal „Kraví bříško“ :lol:

No a Charliemu říkám prcek anebo pupík :lol: Má totiž kýlečku na bříšku a když měl vyholené bříško kvůli sonu, tak vypadal fakt legračně :-) A když zlobí, tak je to příšera a hajzlík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
26.10.12 12:34

Holky a do jakého věku kočky je nejlepší si jí vzít? Čiste teoreticky? Kdy už je kočka relativně straá na zvykání si na děti? Na psa? No celkově

• Citovat
  • Upravit
24798
26.10.12 12:41

My máme Ducku už jako dospělého - vet říkal, že je mu cca rok, rok a půl.
Vzali jsme si ho teda „od popelnic“, první týden bydlel pod skříní, další týden se osměloval a pak už dobrý.
Otázka, v jakých podmínkách byl dřív :nevim:
Do půlroka bych to neřešila vůbec, pak už asi bude trochu záležet na původních podmínkách a celkově povaze kočky, u nějakých bojácnějších to třeba bude trvat déle :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
26.10.12 12:54

@Pipet takže myslíš do půl roka?
No, já váhám, byly by zajímavé nabídky, jenže třeba koťat, co jsou zvyklá i venku :nevim:, co když pak budou v bytě trpět?

• Citovat
  • Upravit
1270
26.10.12 16:40

Koťata budou vděčný za drbání, pomazlení a pamlsky. Dyť se taky rádi tulí k mámě. Jinak co máme nalezeného Tlusťouška, tak mu bylo taky něco kolem roku a skoro rok trvalo, než se naučí nebát a mazlit. Teď už se občas i nechá pohladit, když jdu kolem a nezdrhne. Jinak se už i naučil říct, když se chce mazlit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
27.10.12 09:43

Holky, a co psí frontline? Odblešovač? neuškodí to kočce, když budou pohromadě?

• Citovat
  • Upravit
byron
27.10.12 17:44

Tak mám zamluvenou půlroční britku, příběh je to zamotaný a já ani nevím, jestli jsou čistokrevné nebo ne, každopádně jako britky obě sestry vypadají. Vybírám mezi černou a stříbřitě mramorovou. Mazlivější je černá, takže asi volba je jasná.
Váhala jsem, jestli vzít obě, ale přecijen mám ještě psa, kočka za chvilku bude potřebovat kastarci a platit to dvakrát, veškeré výdaje dvakrát… musím to brát realisticky. Časem třeba druhá přibyde.
Každopádně do koček jsem se zamilovala a jsou skoro zadara

• Citovat
  • Upravit
24798
27.10.12 18:49

@byron Super! A kdy k vám přibyde? Dej pak fotku :D
Půlroční je náhodou bezva, už vypiplaná z nejhoršího, ale pořád kotě…

Ten psí Frontline jí myslím nebude vadit, pokud ho nepoužiješ přímo na ni nebo pak toho psa neolíže nebo tak něco :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
27.10.12 18:57

@Pipet no, v úterý se jedu podívat. Nejspíš vezmu černou, je prý přítulnějším jak jsem psala, ale uvidím. Dcera by raději stříbřitou, ale vysvtělila jsem jí, že záleží spíš na povaze- kočka je jako por dceru k narozeninám a k Vánocům dohromady. Vzdala se blbostí k Vánocům i narozkám a investujeme do kočky.
Já nemám moc pořízeno, začátkem listopadu, až přijdou peníze, vše dokoupím a kočku si hned přivezu.
Také bude potřebovat zanedlouho kastarci :think:, žejo? Očkované jsou.
Doufám, že vše klapne, je strašně za levno, o ceně jsem se ujistila třikrát, ale pořád mám strach jestli slečna neměla na mysli Eura :mrgreen:.

Foťák má brácha, pak si ho od něj vezmu a nafotím, je fakt krásná, má zlatý oči a na jedný fotce mi přijde že není černá ale skoro do čokoládova

• Citovat
  • Upravit
byron
27.10.12 18:59

Asi bude trošičku nesvá ze psa, není zvyklá vůbec, ale budu trpělivá, hlavně žádný nucení, že?

• Citovat
  • Upravit
415
27.10.12 19:04

Ahoj holky, mohla bych se k vám přidat? Mám domácího kocourka, za týden mu bude rok. Jmenuje se Čert a je to náš miláček, ale vůbec se nechce mazlit, což je nám docela líto, ale je to prostě osobnost. :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
27.10.12 19:13

@byron neboj, kotě jedno nebo dvě, to už není takový rozdíl ;-)
Já mám doma ve 2+1 tři kočky a králíka :lol:

A frontline by musela kočička olíznout, ale i tak by to odnesla max. zkaženým žaludkem :-) My jednu dobu odblešovali imrvére (díky bývalé skoro tchýni) a dobrý, olizovali se navzájem a nic :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
27.10.12 19:13
@Kačka92 píše:
Ahoj holky, mohla bych se k vám přidat? Mám domácího kocourka, za týden mu bude rok. Jmenuje se Čert a je to náš miláček, ale vůbec se nechce mazlit, což je nám docela líto, ale je to prostě osobnost. :) :)

Vítej i š Čertíkem, a šup sem s fotkou ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
27.10.12 19:16

Tak to je náš brouček :) v pátek s ním jdeme na kastraci, začal nám čůrat všude okolo a vábí kočky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
27.10.12 19:21
@Kačka92 píše:
Tak to je náš brouček :) v pátek s ním jdeme na kastraci, začal nám čůrat všude okolo a vábí kočky :mrgreen:

Ten má krásný kukuč :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný