Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@byron Tyhle malý plemena jsou dle mého bezproblémoví, my zvykali kokra, a ten byl k ostatním psům strašně nesnášenlivý. Na kočku si zvyknul téměř okamžitě, bylo to 9 měsíční kotě! Párkrát ho sekla do čumáku a byl pokoj
. Pejsek si stejně bude chodit často pro pohlazení a bude si zvykat stejně dlouho, jako kočka na nové prostředí ![]()
@Kačka92 píše:
@KačuliKačka To si myslim neni tak hrozný, za 3 kočičky, nás vyjde kocour měsíčně zhruba na 400 - 500 Kč, chtěla jsem se zeptat, to stelivo Zverlit, kolik kilo je za těch 85 Kč?
Je toho 6 kg, zkoušela jsem různé, ale už hodně let používám jen tento, nebo fialový s vůní. Sice je jemný, takže musím zametat u záchůdků, ale zase dokonale hrudkuje a obalí bobky, takže jsem spokojená ![]()
Mě z toho našeho prcka fakt jednou švihne
nevím co to do něj vjelo, ale začal mi škubat kraj koberce v chodbě, tak dostal na zadek pořádně a aby mě jako ještě víc naštval, tak si vylezl na špajz a uraženě na mě čumí co já na to
![]()
@byron píše:
@KačuliKačka jak kočky trestáš? Vytřepeš? Nebo opravdu plácneš?
Za menší prohřešek trošku plácnu, ale u Charlieho je potřeba vytřepat a ještě plácnout po zadku. I vet říkal, že jeho povaha to potřebuje. Jeho jediná neřest je ubližování Lotynce, je to tak 1× do týdne, ale to pak následuje fakt výprask. Noa dnes ten koberec, nevím co mu hráblo ![]()
@KačuliKačka Tak když jsme sjíždělo chovné stanice různých plemen, tak tam chovatelé měli něco o výchově koček. Ve všech bylo, že se kočka nesmí tlouct, jenže jsou určitě jedinci, kteří potřebují jinou výchovu, že?
Ono vůbec ti chovatelé dost i vybírali., komu kotě prodají atd. Někteří měli i dotazníky apod.
Na jednu stranu to chápu, na druhou mi to přišlo až tak přehnané, že bych je poslala snad do háje.
No a pak další věc, co mě zarazila- cena kočky s PP mi rozhdoně nepřičla přemrštěná, ale co si lidé jsou schoní říct za křížence rodičů bez PP, třeba 4 tisíce, to je fakt nážez…
@byron
on fakt dostává jen když ubližuje Lotynce, protože to fakt nesmí! Jinak ho sem tam plácnu, většinou stačí na něj zvýšit hlas. Lota a Samík jsou naprosto v pohodě.
@KačuliKačka jo, vždyt já myslím, že je to v pořádku.. Každá kočka je jiná a vychovu potřebuje každá, jen každá jinak…
@byron píše:
No a pak další věc, co mě zarazila- cena kočky s PP mi rozhdoně nepřičla přemrštěná, ale co si lidé jsou schoní říct za křížence rodičů bez PP, třeba 4 tisíce, to je fakt nážez…
A furt to lidi kupujou ![]()
Hele to stelivo s barevnýma krystalkama je silikagel, ne? To právě nehrudkuje a určitě se nesmí splachovat… Nasypeš do záchoda, vybíráš bobky, čůrání se vsakuje, až je pročůrané, celé vyhodíš a nasypeš nové.
Já taky mám Zverlit, teda ten hrubý, aspoň že tak - mají ho tady ve zveráku a nemusím objednávat nebo někam jezdit. To je bentonit - „písek“, kočka se vyčůrá, udělá to hrudku, tu vybereš, plus bobky a vyhodíš, dosypeš čisté. Jednou za čas vysypeš všechno a dáš čisté. Splachovat se taky nesmí.
Splachovat se myslím může akorát to dřevité Cats best oko plus? Nebo tak nějak.
Krmení - já beru levnější Anka, kilo 72,– Kč, mám tak tři až čtyři kila na měsíc pro dva kocoury, z toho jeden jen granule a druhý lítá venku a žere i myši, odřezky z masa, občas nějaký pro kočky vhodný zbytek atd.
Pro jednu kočku mám tři pytle Zverlitu na cca 6 týdnů (ten druhý chodí ven nebo má ve sklepě záchodek s levným Louisa stelivem, ale tam jde jen v nouzi…)
Plus očkování a tak, no.
My kupujeme ProPlan - 1,5 kg(myslím) nás vyjde kolem 300 Kč + nějaké mlsky, apod. Stelivo kupujeme nějaké obyčejné (5 kg kolem 40 Kč), je takové hrubé a hrudkující, jak psala Pipet, tak vysbíráme hrudky, dosypeme a jednou za týden celé vyměníme, kocourovi to nevadí, ale bude to asi tím, že to je kočka domácí, třeba ty s PP a ty více vyšlechtěné jsou nějak náchylnější
, nevím
@Kačka92
ani ne náchylnější, ale jde spíš o komfort jak ohledně zápachu, tak se spotřebou pro mně. Na měsíc mám tak 2 pytle steliva a ten jemný hned obalí bobky a tím pádem to nesmrdí. Můžu odjet i na víkend pryč a kočky jsou v pohodě, záchůdky vydrží taky ![]()
Pipet,
dvě kočky ti zbaští až 4 kg granulí za měsíc???
Tak to bud ti naši jsou nejedlíci nebo nevím… stačí jim 2kg na měsíc ve třech, plus sem tam králík chrupe jejích granule (sice nevím co mu na tom chutná, a le budiž - hlady ho fakt nedržíme
)
@KačuliKačka 4 možná ne, ale 3 určitě… A to Duckovi odměřuju, protože jinak by žral a žral až by puknul asi
Jestli má nějaký blok ještě jak byl venku, nevím. Za toho necelého půlroku má tak kilo nahoře
a do pěti kilíček už mu moc nechybí. Musím si půjčit váhu od staříků a zvážit ho, na kuchyňské do neudržím.
Ale nedávám žádné konzervy, kapsičky - na to nemám
, ty levné jsou hnusné. Teda Macíčkovi maso občas.
A teď navíc je chlap doma s 60%mzdy, není práce ![]()
Ale když jsem dávala jiné granule (Mícu, když jsme Ducku dovezli, tak bylo najednou třeba koupit víc krmení a my s těma posranýma financema pořád tak nějak bojujem), tak ta jim nechutná, to taky jen uzobávali a určitě by byla menší spotřeba.
@Pipet
tak kupuju nejčastěji konzervy Kitekat, to oni mají rádi
každý dostane tak 1-1,5 lžíce, víc nesní a pak to zbytečně schne. Ráno už stepují v kuchyni, když se loudám s ranní hygienou, vřískají mi za zadkem anebo o víkendu mě ráno budí, že co jako je, že nevstávám
![]()
Granule mají pořád k dispozici, naštěstí nemají nikdo tendence se nažrat do zásoby co to jde ![]()
@Pipet mno, tak taky počítáte… Já jsem si říkala že spíš než konzervy ke granulím budu kupovat krůtí ořezy atd. Přemrazím a přidám. Granule budu kupovat střední třídu.
.
Kdyby byly peníze, tak jdu do dvou koček, takhle asi vezmu jen jednu, je tu ještě pejsek
@KačuliKačka kolik je kg toho steliva?
Já jsme měla v plánu kupovat takové to hrudkující, co je barevné, takový jako krystalky to vypadá, jen se vyhodí ta hrudky a dá se spláchnout do záchodu, rozpustí se to ve vodě..
Používá to teta, zapomněla jsem název