Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@byron Víš co, když už je budeš mít, vždycky se prachy najdou nakonec.
Ořez z krůty určitě bude fajn, nebo kuřecí krky a takové věci (i chrupavky, kosti - syrové!).
U těch konzerv je největší plus v tom, že je v nich i voda, kočky obecně málo pijou.
Tak se už dva dny stěhujeme a to naše zrzavé éro je z toho v šoku. Šel se schovat pod polštář a už dva dny odmítá vylézt, jen na jídlo a záchod. Jinak se třese a e je schovanej. I v noci říkal Tom, že mu vlezl pod polštář. Na to jakej je to lump, tak je chudák z toho paf.
Jinak mám koupený na zkoušku stelivo Tigerino XXL silikonové a zaponměla jsem dva dny kvůli stěhování měnit a vůbec ze záchodu nic nesmrdělo. Moč a pach vsákne a hovna lehce vysuší a obalí, jak kočky zahrabou a nic není cítit. Tak uvidíme jak dlouho vydrží a možná budeme kupovat tenhle. Jenda paní psala, že ten 5 Kg pytel ji vydrží se třemi kočkami na 20 dnů. Tak pokud by to tak bylo vyšly by dva pytle na měsíc. Což by bylo lehce něco přes 200, tak to platíme i za to buničinové a tady zatím není vůbec nic cítit.
@Pipet já vím, nechám to otevřené, v úterý cestou do školy se pojedu na ně podívat.
A rozhodnu se, podle chování, jestli obě nebo kterou teda…
Už se na ni hrozně těším, určitě víc než dcera
.
@Pipet nedávno jsem nakoupila konzervy a kapsičky v dm a rossmanu, mohl se užrat
, navíc stojí pár korun, kapsička (100g) vyjde na 7 - 9 Kč (7Kč, když je akce)a konzerva (400g) kolem 15 Kč. Budu už kupovat jenom tam, mají všechny možné a nemožné příchutě a není tam ani tolik soli. My mu to vždycky dáme při poledním krmení a kapsička mu vydrží 2 dny.
Tak jenom takový tip ![]()
@byron Já bych se taky moc těšila!! Nezapomeň sem potom dát foto, jsem zvědavá ![]()
@KačuliKačka píše:
@Kačka92
ani ne náchylnější, ale jde spíš o komfort jak ohledně zápachu, tak se spotřebou pro mně. Na měsíc mám tak 2 pytle steliva a ten jemný hned obalí bobky a tím pádem to nesmrdí. Můžu odjet i na víkend pryč a kočky jsou v pohodě, záchůdky vydrží taky
Budu o tom přemýšlet
Teď se děsím páteční kastrace, nebude moct chudák 12 hodin před tím jíst, tak to snad vydrží, protože on jak nemá na minutu jídlo, tak hrozně vyvádí. ![]()
Jinak, máte někdo zkušenost s kastrací kocourka? Jak dlouho se to hojí?
@Kačka92 Jojo, prý i DM má docela dobré kočičí mňamky, bohužel naše velkoměsto ani žádné bližší těmito obchody jaksi neoplývá
ale když někdy pojedem nakoupit do Ostravy nebo tak, určitě mrknu.
Kastrace kocouří nic není. Nejhorší je ta narkóza, než se proberou. Moji teda blili oba, půlden prospali, případně se potáceli jak po opici - pravděpodobně nezvládne dojít si na záchod, tak uzpůsobit tomu prostředí.
A druhý den už dobrý, jen bacha při zvedání, ať mu ten pytlík nezmáčkneš, to by ještě bolelo. Za chvilku se to zahojí (je to pidi asi půl cm řez…) a kočičák je jako nový.
U koček je to horší, že se jim musí otevřít bříško.
@Pipet Moc děkuji za radu, bojim se toho, je mi ho líto chudáčka, ale jinak to nejde. Všechno značkuje a vábí kočky
nadrženec jeden
, třeba bude i mazlivější.
Jinak z toho DM i Rossmanu to vyrábí v Německu, takže tomu i více věřim. Mlíčko mu chutnalo víc, než od Whiskas
. Tak pokud budeš mít možnost, zkus, vřele doporučuji ![]()
@Kačka92
tak Samík měl klasickou narkozu a do večera se ještě dospával. Lotynka měla šetrnou, takže hned po operaci byla čilá a při vědomí, nemotala se, nedospávala ani neblila. Charlie díky nemocným plicím měl inhalační narkozu, ale taky byl hned po zákroku při vědomí a čilý, bez zvracení a motání ![]()
Jinak oba kluci byli za pár dní v pořádku, neměli stehy, takže jen dvě malé ranky ![]()
Jinak teda Lotynce ani tak nevadilo to, že má 7 stehů na břiše jako to, že má v tlapce kanylu
Brala ji za úhlavního nepřítele a snažila se jí za každou cenu zbavit… když jsem to den na to povídala veterináři, tak se mohl uřehtat ![]()
Kačko a jak se ty konzervičky jmenujou? Když jsou takto levné je tam vůbec nějaké maso? Ta moje můra je strašně mlsná. Už jsem koupila snad všechno co jsem viděla a nic jí nejede.
Asi bude mít jen granule a občas maso. Protože ani sirové jí moc nejede. ![]()
@Pája 01 V Rossmannovi je to jejich privátní značka Winston, taky to občas kupuju a žerou tu oba, víc jim chutnají kapsičky. A z konzerv žerou tu co je tam jehnéčí, tam je nejvíc šťávy. To víš, že masa tam moc není, ale je to rozhodně lepší kvalita než nějaký Whiskas, to mi kočky nežerou ani ty kapsičky. Jinak u nás krmíme granulema Purinou One steril anebo urinary, kocour měl problémy s močákem a teď už víc jak rok má pokoj. A jednou nebo dvakrát v týdnu jim dávám napůl kapsičku Felix. Kocourovi tam přileju trochu vody aby měl víc přísunu tekutin a proplách si víc ledviny.
@Pája 01 jmenuje se to Dein Bestes, našemu nejvíc chutná losos s treskou, ale mají všechny možné příchutě, se všemi velmi dobré zkušenosti
mají i dost bílkovin, procentuálně myslím byl losos obsažen kolem 10% a velké zastoupení kuřecího masa, myslím, že přes 50%. Kupovala jsem i velmi drahé kapsičky, ale neměly takový úspěch jako tyhle
takže můžu jen doporučit
Http://www. dm-drogeriemarkt. cz/cms/servlet/segment/cz_homepage/zvirata/;jsessionid=D106E7B5FC0EFB07D0BA06054F14D7E4.hpworker4
@Burak Ve whiskas, kitekat, a dalších značkách je obsažené vysoké procento soli, která škodí ledvinám a močovým cestám koček. A navíc je to dehydratuje. Nám potom vypil misku vody
. Jinak náš kocour je hrozně vybíravý, jí jenom granule (Proplan) a tyhle kapsičky ![]()
@Kačka92 Právě proto whiskasem nebo kitekatem nekrmím, jenom jsme zkoušeli a stejně jim to nejelo. Taky mám doma pěkný mlsouny a hlavně dávám pozor kvůli kocourovi, aby ho zase netrápil ten močák, protože si s tím chudák dost zkusil. Ty kapsičky z dm jsem taky zkoušela a ty jim chutnaly, ale mám dm z ruky, takže dáváme občas toho Felixe. Jinak jsou na granulích.