Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
A jaký granule? Já kupuju psovi brit care, koukala jsem že dělají ipro kočky i pro kastrované… Jaké kupujete? Djete tip, i na internetový obchody, díky
@Nitetis Tak to já taky doufám, že bude aspoň po dědovi. Zrovna teď máme fázi, kdy přemýšlíme, že ho nedáme vykastrovat a necháme si ho na chov a až se za nějaké ty tři roky přestěhujem do svého tak mu pořídíme kočičku ![]()
Jinak Perfík je fakt zlatíčko, krásný. Nevím jestli to tu bylo, ale co je to za rasu? Jinak u nás, když zazvoní budík tak se chodí pohladit a pak jdou zas po svém ![]()
@KačuliKačka Čoveče, když vždy píšeš o Charlim, tak si připadám jak, když mluvíš o našem Zrzovi a vbledě modrém ![]()
@kokos Tak kastrovat už se můžou, pokud jsou dorostlé a nevypadají úplně jak koťata. A tady, když už se začínají toulat, tak bych do toho šla. Jinak něktré kočky prostě chtějí mít svůj záchod a na někoho jíného prostě nepůjdou. Nebo nezměnili jste značku kočkolitu?
@byron Tak u nás byli ze začátku dva, aby si vyhráli a nebrečeli doma smutkem. Není dobré aby byla kočka sama, člověk jí to nevynahradí. Jinak u nás se kupujou dvě značky granulí, kdyby náhodnou se jedna přestala vyrábět, tak někdy se stává, že kočka pak nechce přijmou jinou značku. Znám i případ, kdy takhle kočka i umřela vyhladověním. A máme Hill's s příchutí jehněčí a teď bude přecházet na Hill's steriled a pak máme Royal Canin Kitten Maincoon a rozhodně ty Royalky jsou krásně voňavé, chutné u nás nejvíc frčí. A já zásadně obědnávám na http://www.zoohit.cz/ maj dopravu od 999,– zdarma. Vždy beru na delší dobu 10Kg pytle a nemusím se s tím schánět a tahat a často k ním mívají akce a něco dostaneš. Máme takhle doma už šustící pytel a škrábací strom medvídek a teď budem mít keramickou misku hellouvin s kočkou ![]()
Příspěvek upraven 23.10.12 v 13:54
@Jája8 tak do dvou koček nepůjdu, mám ještě psa, takže společnost mít bude a pokud budeme doma tak se jí budeme věnovat…
Mně spíš šlo o to, jestli jste nechali hned od začátku volný přístup všude, aby si kotě neublížilo, co je nebezpečný atd. Člověk když kočku nemá tak ho všechno nenapadne hned
@byron Tak mohli všude, stajnak by tam vlezli, nedaj se uhlídat, když je chytne rapl. Ale nesměli do chodby. Ono nás vždy vyhlíželi z okna pak jsem je až z druhého patra slyšela mňoukat do přízemí, tak aby si lidi nestěžovali. Jinak je dobrý, že bude mít aspoň pejska, ale není to pro ně to pravý. A není rozdíl mít jednu nebo dvě. A jak krásně si vyhrajou. Ale hold někde to nejde, tak bude mít aspoň psíka ![]()
@Jája8 píše:@KačuliKačka Čoveče, když vždy píšeš o Charlim, tak si připadám jak, když mluvíš o našem Zrzovi a vbledě modrém
No je to éro neskutečné ![]()
Ale jak hodí ten svůj kukuč, tak jsem měkká jak máslo na plotně ![]()
Byron,
my měli u Charlieho byt 3+1 a nechali jsme mu volno všude, krom wc. A i co jsme zatarasili, si stejně nějak záhadně zpřistupnil a lezl tam
Spíš bych nechala přístup a ohlídat ho, on se naučí kde mu to nebude po vůli a kde zase naopak bude šmejdit rád ![]()
Ted máme klasický byt 2+1 ve městě a můžou všude
opět ale krom wc, nebot mám strach, at nespadnou do mísy. Samík měl totiž období, kdy chodil pít vodu z wc a to fakt néééé ![]()
@Jája8 no druhou kočku bych pořídila až odejde pes do věčných lovišť… Přecijen bych neměla peníze na pořízení dvou čistokrevných koček.. leda vzít nějaké kotě obyč, ale to by byl masakr ![]()
@KačuliKačka a ta angora líná ti? Nevím, jestli jsme s euž psala… Perská je taky pěkná, ale musíš česat každý den, vid? A co línání?
@byron píše:
@KačuliKačka a ta angora líná ti? Nevím, jestli jsme s euž psala… Perská je taky pěkná, ale musíš česat každý den, vid? A co línání?
Lotynka - angora líná tak středně, ale žádná hrůza ![]()
Samík - peršan nemá rád česání, takže češeme fakt jednou za uherský rok a ještě s kraválem
Ale jsou období kdy líná více, ale ty delší chlupy jsou snáz odstranitelné než krátké
Váleček z Ikey to řeší ![]()
@byron píše:
@Jája8 no druhou kočku bych pořídila až odejde pes do věčných lovišť… Přecijen bych neměla peníze na pořízení dvou čistokrevných koček.. leda vzít nějaké kotě obyč, ale to by byl masakr
A proč masakr. Mi máme 3 obyčejný (jeden líný, druhá potvůrka a třetí střeštěné éro) a papírového Mainského kocoura. A jak si vyhrají ![]()
@KačuliKačka Jo, jo ten náš Zrzuna. Ten se naviváděl nemožných i možných lumpáren. Měla jsem chutě ho i uškrtit. Jako malej dostával často na zadek, protože dělal co neměl a ještě si provokativně ohlídnul jestli koukám. A stejnak a do 5 minut byl na klíně vrněl. Ten to s námi prostě umí. Hodí kukuč, nebo přijde a stočí se na mě do klubíčka a začne příst a je mu vše odpuštěno a kór když spinká je jak andílek.
Holky ale kočičky jsou obecně hodnější ne?
No, objevila jsem nádherná koťátka- bílé holky, jedna trojbarevka. Obyč micky, zamilovala jsem se do nich. Akorát u těch bílých mám strach z hluchoty, s paní jsme mluvila, koťata mají modrá očka, prý žádná jejich kočka nebyla hluchá, ale to může kdykoliv se narodit hluché kotě+, ne?
A jak se potom vychovává hluchá kočka? Raději bych slyšící
Tak jsme si zjistila, že bílé kočky, které se narodí s pár tmavými chlupy na hlavě nejsou hluché! A světe div se, našla jsme i inzerát, kde mají koťátka bílá se skvrnkou na hlavě! Paní jsem psala mail a uvidím, třeba jsou už kočky zadané s tím tmavým flekem, pokud ne, tak si kočku asi vezmu…
Na ragdollka si ještě počkám…
A ještě, pročesáváte krátkosrstý kočky?
@byron Krátkosrsté česat určitě, hlavně v bytě, ty krátké chlupy se hůř uklízí, než dlouhé ![]()
Mrkni na „furminátor“, pořád si ho chci koupit a pořád nejsou prostředky, kruci, asi si napíšu ježíškovi ![]()
Peťa (chlap) včera udělal krásné nové krmítko (babička donesla ze školky vyřazený rozbitý dřevěný domek na hraní, tak k tomu jen dodělal dno a zábranu, aby se nesypalo zrní ven), tak už jsem tam nasypala, za chvíli má být hnusně, tak ať se ptáčci naučí lítat…
Ducka je z toho celý paf, pořád sedí u balkonu a hypnotizuje
, někdy si k němu lehne i Madla a čučí oba ![]()
Byron, do bytu bych se hluché kočky nebála právě, max. že tě nebude slyšet, že ji voláš - ale i slyšící kočka na tebe kolikrát hodí bobek, přece se nebude hýbat, když se jí nechce, že ![]()
Ještě jsme se chtěla vás všech zeptat, jak to děláte nebo jste dělaly s malými koťátky, když jste odešly z bytu- na pár hodin… Nechaly jste volný přístup všude? Já jsem řemýšlela a myslím, že budu muset nějak znemožnit přístup za obývákovou stěnu atd, máme tu pár takových míst, kde by kotě mohlo uvíznout…
Jak to řešíte? Díky