Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak vyšetřením nic nezjistil, Lota zhubla ze 4,5 kg na 3,7 kg, je viditelně taková „mouchy snězte si mě“, takže pro jistotu dostala atb. a vzal jí krev, zítra budou po třetí hodině výsledky. Pohmatem ledviny dobré, teplotu nemá, uzliny taky ok, zoubky v pořádku… No seděla tam jak oukropeček, pusinka moje.
Doma snědla trošku granulí a asi třetinu kapsičky, ale zase se schovala do přepravky (nechala jse jí to k dispozici) a ted chrupká.
Prý by bylo dobré vyšetřit i moč, ale ona je tak extra čistotná, že se krom písku prostě jinde nevyčůrá ![]()
Syn dneska nafasoval místo školy antibiotika a do čtvrtku musí být doma, takže aspon když už nechodí do školy (což mě štve, že mešká odborné předměty), tak dohlédne na Lotku a kdyby bylo zle, tak bude hlásit.
@KačuliKačka Chm, tak kdoví, co se z toho vyklube ![]()
Ať se jí brzo uleví bobínkovi ![]()
@Pipet píše:
@KačuliKačka Chm, tak kdoví, co se z toho vyklube
Ať se jí brzo uleví bobínkovi
Děkuji ![]()
doufám, že to nebude nic vážného, nedejbože infekčního - i když, kde by k tomu došla, když jsou jen doma a já do kontaktu s jinými zvířátky cestou do a z práce nepřijdu. Nebot náklady za léčbu x 3 kočky, to by mě asi šlehlo…
Tak jo jsem mezi vami jestli muzu???
Poradite mi nektera prosim?
Mame doma dvou letou kastrovanou kocku a ted jsme si poridili jeste deviti tydenni kote-kocku.
Mysleli jsme si, ze kdyz doneseme kote domu, tak bude bojacne z ciziho prostredi a ze starsi kocka bude sice nervozni, ale pritom v pohode, je prece starsi a vetsi.
No kazdopadne ustrasena je starsi kocka a kote je v klidu.
Jsou spolu deset dni a nevime co si mame o jejich chovani myslet.
Kote si chce hrat a tak dorazi na kocku, ktera na ni syci a vrci a nakonec pred ni proste utece. Ted jsem si vsimla jako kdyby chtela kocka to kote kousnout. Ne ze by ji chytla a opravdu kousla, ale proste ji zubama jakoby chyta za tlapky nebo zada, ale nestiskne. Nevim jestli je to vporadku. Jestli ji tak ukazuje, ze toto je jeji teritorium a ona je ta dominantni, ale pritom kdyz jim dame zradlo do misek a kote vleze do misky kocky, tak ta sice vrci, ale vzdycky odejde a vrati se az mala doji.
Myslite, ze to bude v poradku? Je to prirozene chovani? Neco jsem o tom sice cetla, ale o tom jakoby kousani jsem nikde nic nenasla!
@kar-maa Ahoj=)
Psala jsem do té tvé diskuse - tahle mě „kouše“ kocour, když ho drbu někde, kde nechce. Nestiskne, ale dá vědět, že se mu to nelíbí.
Já bych ještě čekala, někde jsem četla, že sžívání koček může trvat i 3 měsíce třeba…
Jj uz jsem tvuj prispevek cetla. Tak nejak jsme doufali, ze z nich budou kamaradky…ted si nejsem tak uplne jista
/
@kar-maa píše:
Jj uz jsem tvuj prispevek cetla. Tak nejak jsme doufali, ze z nich budou kamaradky…ted si nejsem tak uplne jista/
Neboj, u nás to trvalo dva měsíce ![]()
A dneska, kdy je Šarlota nemocná, tak ten prcek, co jí tak občas ubližuje, kolem ní ted chodí, čumáčkuje, tulí se a ani na ni neťápne packou ![]()
Jinak teda Lotě je líp, už pobaštila granulky, dokonce se šla napít vody do její oblíbené vany, snědla jeden kousek kuřecího masa a ted chrupká na gauči. Dostala atb. na týden a v úterý jdeme na krev znovu. Výsledky totiž byly super, krom nižších bílých krvinek - což může značit virozu nebo nějaké imunitní onemocnění. Nicméně je Šarlotce evidentně líp, už na mě i vrčela, když jsem jí vzala do náručí (její obvyklá reakce)
Uvidíme, ale teda podávání tabletek s atb bude těžký boj.
@kar-maa Hele to chce jen čas a budou nerozlučný. Takhle jsem teď nedávno našla kotě kočičky a nechtěla ji nechat v tom mrazu venku, tak samozřejmě skončila u mě doma
. A co myslíš dva dvouleťáci kocouři se jí báli a zdrhali a ona na ně syčela i 5 měsíční Maiňák a to je větší než ty dvouleťáci a všichni schovaný pod postelý a báli se vystrčit čumák. Jídlo měla samo sebou první ona. No a teď blbnou, spí spolu. Oni si zvyknou ![]()
Tak Brájovi bylo teť 12.10 už 5 měsíců. A náš nalezeneček Lia. Zrzka a Tlusťouška už znáte
![]()
@Jája8 píše:
Tak Brájovi bylo teť 12.10 už 5 měsíců. A náš nalezeneček Lia. Zrzka a Tlusťouška už znáte
Jájo, teda koukám, že Brája je o fest větší než Zrza
A teda novoušek Lia se koukám hezky zabydlela
Takže čtveřice ušáčků jo??? Jsou stejně nádherní ![]()
U nás Lota je zase o kus lepší, přišla mě přivítat, zblajzla skoro třetinu kapsičky, ale ještě nás čeká boj s atb. ![]()
Jinak jsem jí koupila Gourmet kapsičky, a teda na to jak jsou drahé, tak nechutnají ani klukům, takže asi zase taková šupa to nebude. Dneska zblajzla Lota whiskas pro koťata, zkouším kde co, jen aby jedla a zase nabrala.
@KačuliKačka Mě bylo doporučeno od chovatelky Briana, že pokud budu potřebovat kočku rozjíst, tak je na to nejlepší whiskas a applaws. Whiskas je sice šmejd a jsou v něm jen pochutiny a nic zdravého, ale kočkám chutná a ten applaws, dělá přírodní, takové ty konzervičky a všichni jsou po nich jak umanutý. Jinak pokud je kočka zvyklá, tak na přibrání je dobré dávat 2 lžíce hovězího masa, každý den. Ať je chudinka brzy zdravá.
Jinak já myslela, že mě přítel z Lijou vypoklonkuje (spíš bude nadávat) a nakonec je to ten kdo plánuje očkování, že u nás zůstane. Jinak brianek, je už pořádný chlap, je hodně po dědovi a on v jeho věku prý vážil o něco míň. A to jsou oba jeho rodiče spíše menšího vzrůstu. Hold dědovi geny se nezapřeli. Jinak tohle je děda André, ale teď jsou mu 3 roky ![]()
Fíhá, to bude teda tygřík ![]()
Dneska baštila ráno už pěkně, při nacpání atb v pastě do tlamičky mě pěkně hryzla potvůrka, takže už začíná být opět při síle… s takovou místo prášků budeme muset asi na injekce, at nejsem celá dohryzaná ![]()
Ahoj holky, vim ze tento dotaz uz tady padl asi nescetnekrat, ale v nekolika poslednich strankach jsem to nenasla. Chtela jsem se zeptat, zitra rano na 8 vezu kocoura na kastraci jak dlouho pred by nemel dostat najist? Vetka mi to sice rikala, ale uz jsou to 2 mesice tak mi to uplne vypadlo. Dekuju
Ahojky všem
mám jenom dotázek. Chodí k nám od sousedů kočka. Dávám jí krmení a nějak se princezně od nás moc nechce. Vzala bych jí občas do domu at se ohřeje u krbu, ale prý kočka značkuje. Myslela jsem, že to dělají i kocouři, ale ted jsem slyšela, že i kočky..je to pravda??
Nejíst od půlnoci, bych řekla ![]()
Deniso,
mám kočičku, byla kastrovaná až v pěti letech díky zánětu, jinak bych ji nemusela nechávat, a nikdy neznačkovala. Dělal nám to jen nejmladší kocour, a ten hned šel pod kudlu ![]()