Kočičí diskuse

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33916
18.10.12 08:45

@KačuliKačka no já si jí nechci nechat..spíš třeba jí občas nechat jenom u kamen takže kastrovat jí určo nebudu.Tak jestli dobře chápu kočka–holka by neměla značkovat??? Jak píšeš vím, že to dělají kocouři :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
18.10.12 08:52

@denisa 76 A co uděláš na jaře s koťatama :nevim: krmit a pouštět domů znamená, že si ji necháváš… :P

Jinak kočky myslím neznačkujou, maximálně protestně čůrají, kam nemají.

I když já jsem posledně našeho Macíka značkovat viděla :nevim: a to je kastrovaný kocour, kastrace celkem brzo (okolo 10 měsíců)… Ale jestli to tak moc smrdí jako od neastrovaných jsem nezkoušela :mrgreen:

@crazytown Já bych dala poslední krmení odpoledne a po té osmé večer už nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33916
18.10.12 08:54

@Pipet 8o 8o 8o 8o no taky mě to napadlo, ale domů jako teda nepůjde. Máš pravdu, že co jí krmím tak je drzejší :mrgreen: :mrgreen: No ale měj to srdce jí nedat nažrat :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
18.10.12 08:55

@Jája8 Super fotky… teda je to fešák. A ta malá černá, vypadá jako pěkná šelmička :twisted: :lol:

@KačuliKačka Je myslím pasta „calopet“ pro nemocná zvířata a co se vzpamatovávají z operací a tak… ale to asi na tom není tak špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
18.10.12 08:58

@denisa 76 Takové srdce nemám :lol:, proto náš nalezenec to určitě vycítil a usídlil se v bytě a ven už raděj nejde vůbec, co kdybychom se ho zbavili jako asi někdo předtím :|

Pokud najdeš levnějšího veterináře, tak kastrace do tisícovky a je klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33916
18.10.12 09:02

@Pipet vystihla jsi to přesně..taky jí asi někdo vyhodil a nebo si jí pořídil jenom na myši a kočka at se o sebe stará. Ted si myslím, že má někde i kotata..má cucaný cecíky :mrgreen: :mrgreen:
tak myslíš, že by i kočka mohla značkovat???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
18.10.12 09:11

@denisa 76 Značkovat myslím že ne. Takové to klasika značkování „to je moje území“, někdy něco počůrají, většinou je to spíše pomsta majitelům za nějaký jejich prohřešek proti kočičím pravidlům - a to asi většinou u domácích koček…
(jsou dlouho pryč, dovezou další kočku nedejbože mimino, přestanou ji pouštět do ložnice a tak…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33916
18.10.12 09:18

@Pipet děkuji za vysvětlení. To samé jsme měli u pejska co nám nedávno umřel tak se nám když byl malej mstil, že jsme ho nechali samotnýho..obvykle to byl čůrec do bot.To ale dělal když by malej ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
18.10.12 10:14
@Pipet píše:
@Jája8 Super fotky… teda je to fešák. A ta malá černá, vypadá jako pěkná šelmička :twisted: :lol:@KačuliKačka Je myslím pasta „calopet“ pro nemocná zvířata a co se vzpamatovávají z operací a tak… ale to asi na tom není tak špatně.

No jo, ale Lota odmítá i normálně vitamíny nebo pasty, ona je prostě vybíravka obecná a cíťa v jednom.

Ale ráno už čekala na maso, a pak mě rafla, takže je jí očividně lépe :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
21.10.12 10:14

Dobre rano holky,
mam jeste jeden dotaz…
Jak to u vas vypada, kdyz si kocky hraji?
Nase kocky si uz na sebe nejak zvykly, ale ted nevin, jestli si spolu hrajou nebo jestli se opravdu perou. Nevite jak se to pozna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
21.10.12 17:38

AHojky,

u nás když se perou, tak doslova lítají chlupy a Šarlota vřeští, jako by ji na nože brali (automaticky Charlie - agresor, zdrhá, neb ví, že dostane výprask)

Ale když si hrají, jen se nahánějí, lítají, skáčou přes možné i nemožné věci, takže je radno se jim vyhnout, jinak to bolí především mně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
21.10.12 17:45

Ahoj holky!
Zase sem ted vpadám, tak se omlouvám. Už dlouho uvažuju o pořízení kočky. Líbí se mi britky a povahou, co jsem se dozvěděla, se mi líbí turecký angory…
Raději bych s PP, teta má však brita bez PP a je po všech stránkách úžasnej..
Nemáte některá zkušenost s těmito plemeny?

• Citovat
  • Upravit
byron
21.10.12 17:49

Nebo zápasím s tím porstě vzít si zadara nebo v útulku malinký koťátko. Co jsme ale našla v inzerci, tak mě zaráří, že koťata si nenchejají aspon těch 12 týdnů, ikdyž mají maminku doma, od dvou měsíců je strkají pryč, není to špatně pro koťata? Co si o tom myslíte?
Samozřejmě bych chtěla kočku milou :mrgreen:, to je jasný a tím, že jsme doma, budu mít čas se jí právě věnovat. Mám ještě postaršího psa, ten si zvykne. Původně jsem chtěla počkat, až pes nebude, ale zase tady kočka nebude sama. Pes, ten je zvyklej…
Díky za všechny případný rady, zkušenosti…

• Citovat
  • Upravit
byron
21.10.12 17:51

A taky jsem si říkala, že pokud pes nám odejde do věčných lovišt, budu to lépe snášet… Pokud s eze mně stane kočičí fanatik :mrgreen:, přemýšlela jsem pořídit pak druhou ale jak tak koukám, to soužití potom nemusí být jednoduchý

• Citovat
  • Upravit
17162
21.10.12 18:11

Mám tureckou angoru doma, máme ji od cca 1 roku a dříve jí musel někdo ubližovat, protože je velmi nedůvěřivá. Ale je moc hodná, extrémně čistotná, a když chce, tak se mazlí o sto šest :-) Je to taková moje princezna a dámička :-)
Mám ještě dva kocourky, malý zrzek ji dost zlobí (na fotce spolu s ní), pak mám ještě peršánka, a to je neskutečný pohodář a zlatíčko :hug:.

Jinak teda mým vysněným plemenem je Ragdollka :-)

Peršánka jsme brali až v 5 měs., turecká angora Lota cca od roku (nalezenec, potvrzen pak původ od jedněch sousedů) a prcka Charlieho jsme brali v 7t, ale matka ho už ignorovala a on jako kotě byl se starší fenkou. Měla jsem z toho trošku strach, ale příchod do nové domácnosti zvládl na výbornou ;-)

Ale aspon do těch 10t by měli být u maminky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný