Kočičí diskuse

Napsat příspěvek
Velikost písma:
byron
21.10.12 18:17

@KačuliKačka krásný! Děkuju, na ragdoll mě taky napadl, ale není povahově podobný té angoře?

• Citovat
  • Upravit
17162
21.10.12 18:22
@byron píše:
@KačuliKačka krásný! Děkuju, na ragdoll mě taky napadl, ale není povahově podobný té angoře?

Ragdoll má nejmírnější povahu, je oddaný, vstřícný, miluje své dvounožce a jsou to děsní pohodáři :-)
Nehledě na to, že mají podsadu jen na límci, tudíž málo línají.

Lota, ta naše turecká, líná minimálně taky, navíc má srst jak králíček, hebkou a nenáročnou na péči. Nečešeme, jen sem tam vykoupeme (což nemá ráda). Ale jinak je moc hodná. Má svá místa, kde nechce být rušena, tak to pak je lepší ji nechat, ale to mají každá kočička asi taky.

Už má skoro osm let, ale když byla mladší, tak nosila papírové kuličky, v období mmrouskání si nosila myšku - miminko, v tlamičce, no byla sladká :-) Kastrovali jsme ji až před 2 lety, kdy měla rozsáhlý zánět bříška, ale jinak i mrouskání snášela dobře, jen byla děsně umazlená a rozvalovala se jak „prostitutka“ :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
21.10.12 18:23

@byron Ta obyčejná koťata se běžně berou v osmi týdnech, no… ideální to není, jenže „chovatelé“ v lepším případě nevědí (na vesnici… už žerou sami, tak pryč s nima), v horším případě vědí a kašlou na to (maličké koťátko - typicky britka bez PP - je roztomilejší a snadněji někoho zkásnou…).

Já jsem teda zastánce čistokrevného chovu s PP. Když bez PP, tak nějakou obyč micku. Když nebudeš nutně potřebovat kotě hned zítra, dá se najít kotě sice s PP, ale „vadné“ - barva, zálomek na ocásku… za nižší cenu.
A pořizovací cena je stejně zlomek všech prašulí, co do kočky budeš cpát :twisted:
Takže za mě PP nebo micinu, klidně útulkovou. Mám jednoho kocoura „od popelnic“ a je vděčný za domov. I když už mu trochu otrnulo :roll:, ale když to srovnám s šíleným aktivním kotětem, tak škody na našem majetku zatím žádné :lol:
To je třeba výhoda odrostlejší útulkové kočky - aspoň trochu znáš povahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
21.10.12 18:30

@KačuliKačka prosím tě je pravda že ty angory si zvyknou nejvíce na jednoho člena rodiny??? a ostatní prý ignorují, sedí to na vaši číču?

• Citovat
  • Upravit
17162
21.10.12 18:33
@byron píše:
@KačuliKačka prosím tě je pravda že ty angory si zvyknou nejvíce na jednoho člena rodiny??? a ostatní prý ignorují, sedí to na vaši číču?

Nesedí :-)

Šarlota - Lota nás má ráda oba, když jsem byla ještě s partnerem, tak ti dva, byli dvojka. Ale třeba u koupání na mě syčí a na syna si nedovolí, nechá se mazlit od obou (jsme už ted sami) a má ráda i kamarádky děti, pokud ji nemají tendence brát na ruce. A návštěvy taky neignoruje… když zjistí, že jí nic nehrozí, přijde si návštěvu očichat a klidně se nechá i vzít a pomazlit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
21.10.12 18:37

Ale zato ten nejmladší - obyč zrzek Charlie si mě po dovolené hlídal tak, že se mnou musel i na wc, když jsem mu zavřela dveře, naříkal za nimi, jako bych ho opustila na furt :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
21.10.12 18:49

@KačuliKačka jsou krásní, dívala jsem s ena fotky… mrkla jsem i rychle n ainzerci ragdoll koťátek ažasnu, že si lidi řeknou i 4000 za křížence bezpapírové,,britky,, a,,ragdolla…
Z aty peníze se dá sehnat papírové kotě. Jsou fakt pěkný ty ragdollovéa fakt jsou tak psí??

• Citovat
  • Upravit
17162
21.10.12 19:02

Škoda, že tu není Netetis, ta má ragdollku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1078
21.10.12 19:33

Já mám ragdollku - v listopadu 8 měsíců s PP od chovatelky z ČR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
21.10.12 20:27

@ivulka a tvoje zkušenosti? Máš tedy kočku? Jaká je povahově?
A z jakého koutu republiky je chovatelka

• Citovat
  • Upravit
1270
22.10.12 15:24

Tak mám aktuální fotku dědečka našeho Brianka. Dědovi Andrému jsou 3 roky a něco drobného :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
22.10.12 15:41
@Jája8 píše:
Tak mám aktuální fotku dědečka našeho Brianka. Dědovi Andrému jsou 3 roky a něco drobného :mrgreen:

Ty vogo, tak to je už šelma jako blázen… ten mě zalehnout jako Charie, tak to nerozdýchám :lol:
Ale je fakt nááádherný!!! Máš se teda na co těšit, až ti Brija vyroste ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1270
22.10.12 15:56

Tak se musím ukázat co jsem ulovila jako předvánoční dárek. Kočičí kalendáře a ktomu ještě seženema dva pro nás dvounoháky a všechny vyvěsíme na stěnu vedle sebe :lol:
Jinak už mám asi vybraného ježíška škrábadlo s velmy pevné lepenky (unese i velké váhy), 3 šidítka kožené, to naše už je skroro zničené a speciální misku na trávu. Je proti skluzová, prý i vyboulená pro prokrvení pacek a hlavně nad semínkama bude takové sýto, přes které půjdou listy, aby mi trávu hned nezdecimovali :mrgreen: A ještě budem balit do papíru pamlsky, aby se je rozbalili.
A co budete těm svím taky něco dávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
22.10.12 17:51

Holky, poradte mi jak na výchovu atd, něco už vímzajímají mě osobní vaše zkušenosti

• Citovat
  • Upravit
byron
22.10.12 17:54

Jinak chválím kočky, krásný

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny