Kočičí diskuse

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17162
5.10.12 21:02
@Lakynka píše:
Mám zprávy o Elince. Rána se pomalu zatahuje, má tam mourovatou kamarádku, takže je prý v pohodě a má velkou chuť k jídlu. Což vždy měla:).Mám šílenou radost prdelka mojeeee

Tak to jsou super zprávičky :potlesk: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1270
6.10.12 00:20

@Lakynka To je dobře, že se jí vede a má se čile k světu :D :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1078
6.10.12 17:24

Lakynko: super super

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
7.10.12 20:32

Ahoj všem kočičím maminám :mavam:

Holky prosím přijdu si sem k Vám pro radu ohledně kastrace-což je tady taky koukám aktuální u několika z Vás…ale dneska mám jeden akutní dotaz…

Nemám zkušenost, jak je to s chováním koček, ale dneska nám naproti našemu baráku na vesnici, kde máme taky barák k rekreaci-mňoukalo kotě-úplně zoufale, vyloženě hledalo maminu :,( vůbec netušim kde se tam vzalo, prostě najednou dopolko slyším zoufalý mňoukání-jako volání o pomoc a v křoví sedělo krásný černobílý kotě-my jsme bohužel odjížděli do města do paneláku, tak na něj musím pořád myslet-my jsme mu tam ke křoví vysypali konzervičku, aby mělo co jíst-ale ono hlavně chtělo mámu…manžel mi tvrdí, že si ho máma najde…nejsem moc znalec koček-takže jejich návyky atd. teprva poznávám :think:
Co myslíte-najde ho ta mamina? Podle volání…
Co vím, tak nikdo ve vesnici paradoxně kočky nemá-jenom my a soused za náma, ale ten je má spíš jenom tak, že se mu tam usídlily a on je krmí, ale jinak jsou plachý, tak si myslim, že to bude kotě od jedný z těhle koček-jenom doufám, že ho nikdo nedovezl a nyvyhodil u nás ve vesnici s tím, že si myslel, že se ho někdo ujme :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1270
7.10.12 22:46

@Ditta77 No, pokud tam volalo dlouho a navíc bylo kotě malé, tak je dost pravděpodobné, že ho někdo vyhodil. U nás v práci, taky nedávno vyhodily kotě kočičky a brečela a volala a v té oblasti co jsou kočky tak vím na 100%, že ničí nebyla a každý rok tam studenti z intru nějakou vyhodí, tak skončila u nás. Ona by je máma dlouho bez dozoru nenechala, snad si ji nikdo vezme, teď začínají být noci dost chladné, tak by mohlo kotě snadno dostat zápal plic. Nebo zkuste zavolat do nějakého útulku z okolí, že se tam toulá kotě, třeba si ho vezmou, pokud budou mít volno.

Jinak Zrza úspěšně absolvoval kastraci a dokonce dostal od paní doktorky pochváleno, jak je krásně stavěnej a má hezkou srst, že je na něm znát že má prvotřídní péči :D Hned se asi po půl hodině začal u doktorky probouzet a koukal prý ze žíněnky, jak tam chodí ostatní pacienti, než jsme si pro něj přišli. Po hodině co byl zavřenej v přepravce se dožadoval ven. Tak jsme ho pustili a on šel jen trošku nejistě a hned rovnou k misce s granulama :mrgreen:, tak jsem ho hned odháněla a kvečeru dostal kapsičku, tak ji poctivě zpapal. Teď už tu všude leze i skáče a je v pořádku. Ani nebyl naštvaný a hned se mazlil. Jen nerad moc sedí, to poposedává a pak si radši lehne. Tak to zvládl dobře ten náš ťutínek :hug: Jinak pro zajímavost, za kastraci s šetrnou narkózou a hlídáním, jsme platili 500,– kolik jste platili vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
8.10.12 07:54

Jájo,

My měli u Samíka obyč narkozku a platila jsem cca 800,– (ale to už je 8 let zpět), Lota měla šetrnou narkozku, byla po zákroku hned zase při vědomí a čilá, tak jsem dala přes 1000,– Kč a Charlie měl inhalační se sledováním okysličení a srdíčka a platila jsem necelé 2000,– Kč, byl ihned po zákroku čilý a při vědomí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
8.10.12 08:37

@Jája8 Děkuju za info…achjo :,( no popravdě jsem si tohle myslela :zed: to koté tam začalo mňoukat zničehonic kolem 10.-11. dopoledne, navíc bylo takový dost chlupatý, takže nějaká asi míchaná rasa a to by ani od souseda, kterýmu tam běhaj asi 2-3 čistě obyčejný kočky s krátkou srstí prostě nebylo…a taky jsem si říkala, že by ho máma dlouho takhle brečet nenechala… :,(
Chjo-u nás teda v okolí útulek s kočkama není, možná v Lounech, zkusím brnknout teda normálně do psího útulku, jestli mi poraděj, kam s ním ject…jenže jestli tam to kotě ještě bude…achjo kdo ho tam nechal, tomu bych přála něco hodně nepříjemnýho :cert:

Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
8.10.12 08:49
@Ditta77 píše:
@Jája8 Děkuju za info…achjo :,( no popravdě jsem si tohle myslela :zed: to koté tam začalo mňoukat zničehonic kolem 10.-11. dopoledne, navíc bylo takový dost chlupatý, takže nějaká asi míchaná rasa a to by ani od souseda, kterýmu tam běhaj asi 2-3 čistě obyčejný kočky s krátkou srstí prostě nebylo…a taky jsem si říkala, že by ho máma dlouho takhle brečet nenechala… :,(
Chjo-u nás teda v okolí útulek s kočkama není, možná v Lounech, zkusím brnknout teda normálně do psího útulku, jestli mi poraděj, kam s ním ject…jenže jestli tam to kotě ještě bude…achjo kdo ho tam nechal, tomu bych přála něco hodně nepříjemnýho :cert:Díky :kytka:

Jejda, snad se koťátka někdo ujal a dostalo nový domov brouček :hug:

Nějak pořád nechápu, jak můžou být lidi tak hnusní a krutí :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.10.12 09:00

Ahoj, mám dotaz. Při hlazení cca 6 měsíčního kocourka na bříšku dělá kocourek mléčný krok a odhalí se mu pindík. Dnes dokonce vytekla z pindíku průhledná kapička. Myslíte, že už je čas na kastraci? :oops:

• Citovat
  • Upravit
1078
8.10.12 11:25

KačuliKačka: chtěla jsem se zeptat, kde chodíš na veterinu? Budu teď řešit kastraci kočky a doteď jsem veterináře pro kočku nepotřebovala. Chtěla bych jí dát tu šetrnou narkozu. S kým jseš spokojená a s kým ne? - myslím vetrináře. Moc moc díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
8.10.12 11:59
@ivulka píše:
KačuliKačka: chtěla jsem se zeptat, kde chodíš na veterinu? Budu teď řešit kastraci kočky a doteď jsem veterináře pro kočku nepotřebovala. Chtěla bych jí dát tu šetrnou narkozu. S kým jseš spokojená a s kým ne? - myslím vetrináře. Moc moc díky

Ahojky,

nedám dopustit na veterináře MVDr. Palkovského v Porubě na Alšáku. Zachránil mi nejmladšího kocourka, chodím k němu se všema třema kočičákama, před 2 lety i urgentně operoval naši Lotku, měla zánět dělohy a bylo to za minutu dvanáct, dneska je kočička naprosto v pořádku :-) našim zachránil fenku ovčáka a i s kočkama tam chodili :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1078
8.10.12 12:52

Díky moc, to je ta veterina vedle zlatnictví hrbáč že?, to bych měla kousek, to zvládnu pěšky, na tu kastraci je dobré zavolat předem a domluvit se, že? Mám chtít přímo toho Palkovského?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
8.10.12 13:25
@ivulka píše:
Díky moc, to je ta veterina vedle zlatnictví hrbáč že?, to bych měla kousek, to zvládnu pěšky, na tu kastraci je dobré zavolat předem a domluvit se, že? Mám chtít přímo toho Palkovského?

Já tam vždy volala dopředu, u všech tří dělal zákrok právě dr. Palkovský, nicméně se můžeš domluvit přímo s ním :-) I co se Charlieho týká, tak jsem vždy jednala přímo s ním, koumali jsme, co ještě udělat za testy, co dát za léky, volala jsem obden jak na tom je… :-)
Střídají si směny ranní-odpolední, tak zkus :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1270
8.10.12 15:19
@Anonymní píše:
Ahoj, mám dotaz. Při hlazení cca 6 měsíčního kocourka na bříšku dělá kocourek mléčný krok a odhalí se mu pindík. Dnes dokonce vytekla z pindíku průhledná kapička. Myslíte, že už je čas na kastraci? :oops:

Spíš se mu to jen líbí, jak ho drbete. Mléčný krok dělají kočky, pokud jsou spokojené. Na kastraci bych šla, až kocourek začne značkovat nebo až doroste své velikosti a nebude vypadat jako kotě. Ale nejlépe tak od 10 měsíce. Mám jednu známou a jí tohle taky dělá kocourek a to mu je 2,5 měsíce: D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anihaj
8.10.12 18:03

Zdravím všechny milovnice i milovníky koček :mavam:. Nejsem registrovaná, jen sem občas nakukuji, když mám nějaký problém s číčou, třeba než jsem ji nechávala kastrovat. Moc mě příspěvky na těchto stránkách uklidnily. Teď bych se chtěla zeptat na jinou věc. Naše kočička už je asi měsíc po kastraci, úplně v pohodě. Ještě asi 14 dnů zpátky normálně kojila, i když její dvě koťata už jsou veliká, narodila se kolem 20. května! Takže jim dopřála opravdu dlouhatánské dětství :srdce: Tenhle víkend (vídám je jen víkendově, žijí na chalupě, jsou tam takoví erární) na ně byla vyloženě zlá - syčí, vrčí, odhání je, dokonce po nich seká packou. Vím, že je to asi přirozený proces, kdy chce, aby se osamostatnily. Myslíte, že je to jen dočasné? Já doufám, že budou do budoucna spolu normálně fungovat a mít se rádi. Chtěla bych, aby tam v pohodě žili všichni tři. Doufám, že se nezačnou nějak vzájemně vyhánět. Co myslíte, máte s tím někdo nějakou zkušenost? Přešlo tohle „odhánění“, nebo nepřestalo, dokud se vzájemně nevystrnadily? Díky moc za názory a zkušenosti! :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný