Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Lakynka píše:
@KačuliKačka Jo, marně pátrám po tom, proč se mi tohle stalo už podruhé. A jestli není chyba ve mě samozřejmě. Protože pak z okolí se dozvídám jak jsem vlastně nezodpovědná, když nemám nervy či co to vlastně nemám, to nevím, že si pořizuju kočku… Ale opravdu bych chtěla vidět například někoho, kdo s úsměvem bude 8měsíců prát x krát za den počůrané peřiny, polštáře, deky, oblečení, vytírat savem vše a drhnout gauč a bude tvrdit, jak to je v pořádku a nikdo se netrápíme. A další případ je Elí, kdy prostě vidím, že mi pomalu umírá před očima, už to není kočička, ale hromádka masa a kostí, trápí se a nikdo neví co s ní. Tak jako bych já nedělala nic, jako bych já nehledala ta řešení. A jako bych snad za tohle všechno mohla:(((.Když mi pak někdo řekne: ale prosím tě už si nepořizuj žádné zvíře. Cítím se jako nějaká kráva, co se neumí postarat o domácí zvířátko, jako kdybych byla husa pitomá, co to všem těm zvířatům, kterým se tu nedařilo, udělala já.A ještě nakonec je špatně, když na léčbu dávám peníze, sama raději méně jím a ušetřím na sobě, abych z toho ty zvířátka dostala, protože holt nejsem bohatá, jak asi tady většina
Pardon za výlev…
Lakynko,
naprosto tě chápu, a právě my tady všechny víme, jak moc jsi dala jak Miovi tak Elince, tu nejlepší a maximální péči a obrovský kus své lásky k nim ![]()
Na blbce v okolí se vykašli, ti ví prd!!! Takové lidi fakt miluju
![]()
Prostě Mio i Elinka potřebují zahradu, výběh, možnosti jiné, než v bytě
to neovlivníš výchovou, výběrem zvířátka ani víc než 1000% péčí ![]()
Sama uvidíš, jestli tvou rodinku obohatí další zvířátko
které už určitě bude dělat jen radosti a žádné starosti (krom těch běžných) ![]()
A třeba je ted ten čas udělat rázná řešení, jak jsi sama psala
Změna je život, a ten stojí za to žít a nepřežívat ![]()
Jsi silná a šikovná holka, takže se to určitě povede, resp. vše co si plánuješ ![]()
Držím palce!!!
Lakynko:
ulev si, já vím, že tě nejen trápí to, co je s Elí, ale i reakce okolí, já myslím, že jsi pro ni udělala všechno co bylo v tvých silách, vždyť ani veterináři nevěděli, cos ní. A 8měsíc dělat to, co píšeš, nevím, ale to bych asi nevydržela, i když zvířata miluji moc a moc.
My měli hady, jeden byl nemocný, jezdili jsme s ním na veterinu, zabíjeli myši a poté mu je cpali do kru, aby neumřel jelikož měl záněty. No nebylo to příjemné, ale chtěli jsme mu pomoct, umřel stářím, byla jsem u toho. želva nám umřela, dostala nějakou infekci, ani veterinář ze zoo si nevěděl rady, svou smrtí u mě vyvolala porod. A nikdy mi ani manželovi nikdo nevyčetl, že jsme se špatně starali. Kdo tě takto nařkne, ten fakt to nemá v hlavě v pořádku.
Mysli na Elí a uvidíš, že budou dobré zprávy, že se jí to zlepšilo a může tě hřát u srdíčka, že je jí dobře.
A na blbé kecy se fakt vykašli.
Třeba Ducka, myslím, že by se venku trápil. On je doma tak spokojený… Macík zas po dvou hodinách v bytě visí na klice a vyloženě chce ven, ten by se zas trápil doma…
Tak přeju hodně sil, jestli máš v plánu nějaké větší změny… někdy je to dobře ![]()
(Petr se jednou zkusil pousmát, když umřel křeček a já ho obrečela… No a co že to byla jenom „myš“, byl to prostě kamarád
- nevím, jestli už to pochopil, ale rozhodně je s mým vztahem ke zvěři srozuměn a bere to vážně.)
@Pipet jéé, sice opožděně, ale teď jsem si teprve všimla a moc gratuluju k bříšku:).
Nevím no.. Mio je stále doma, bylo to jen o tom, že musel mít zcela nové prostředí, kde necítil tu svou moč.
Elí sice byla venku, ale ta se k nám hlásila hned a byly jsme hodně spjaté, řekla bych. S Miem jsem to takhle hodně neměla. Možná je to tím, že byla holka, já cítila takovou energii, co si navzájem předáváme, teda předávaly jsme:(.
A než jsme si ji pořídili, uvažovala jsem nad kočkou z útulku. Ale zas taky mám dvě malé děti a ty větší kočky si pak hůře zvykají. Pak jsem psala na kočičku z OS kočičí naděje a tam mi napsali, že mám ty děti, tak že ne ![]()
@Lakynka Děkuji=)
Ad děti - to se musí vyzkoušet asi
Duckovi fakt nedělala potíž ani smečka čtyř dětí… on je nějaký splachovací.
Uvidíš, jak se to vyvine ![]()
Taky gratuluji ![]()
Jo jo, náš peršánek Samík je dědek (9 let) a děti s ním můžou dělat téměř ckoliv a on drž a ještě vrní
A to my ho brali, když bylo Erdovi 6,5, takže žádné rozjívené batole, co bere zvířátko za hračku
Zato kamarádky dvouletá dcera mu dává a on nic, prostě spalchovací kocour ![]()
Lota a prcek ale nee, ti zdrhají a schovávají se, když už je na ně toho moc.
Holky, ted mi volal veterinar, ze uz na nej Arthur zlostne kouka uz je po vykonu, ufffff za hodku si pro nej jdu. Mam o nej strach jako o male dite ![]()
@AgatkaZ píše:
Holky, ted mi volal veterinar, ze uz na nej Arthur zlostne kouka uz je po vykonu, ufffff za hodku si pro nej jdu. Mam o nej strach jako o male dite
Tak ted nevím, kdo je větší chudák, nasraný Artur nebo vyplašený veterinář
Néééé… jasné že Arturek
Ale když už má zlost, tak to je jasné, že je v pohodě a doma bude max trucovat, ale neboj, den, dva a bude zase mazel jako dříve
My už to měli doma 3× ![]()
Dej mu za mě pusu na čumáček, broučkovi ![]()
@AgatkaZ Super, je po všem
Tak ať se brzo zahojí ![]()
@KačuliKačka Taky děkuju ![]()
Kači on se mnou nemluvil už před
ale když ho vet vyšetřoval, držel, nebránil se, nic, byl hodný. Ale je fajn, že dostal tu šetrnější narkózu a byl tak rychle vzhůru. Z vet jsem odcházela určitě po čtvrt na 2 a ve 2 už byl vzhůru, tak jsem ráda. Atřeba konečně začne ducat, zrovna dneska ráno jsem si uvědomila, že on vlastně prudí celou noc
a už opět drápkuje mě, prostě alespoň jednou pacičkou musí drápkovat mě ![]()
Artik tu chodi jako priopilej ale chodi a uz se omazlil i s Agatkou, me zatim ignoruje a ted sedi a cumi do zdi jako Emo ![]()
Ale uz ho mam doma tak je uz dobre ![]()
Ahojky
Myslela jsem na Artíka
…chlupáček malej…snad je vše Ok…i to trucování brzo přestane ![]()
Majda si nasbírala plno kaštanů a kocour má vánoce
, vždycky si vyloví jeden z misky, pohraje hokej, někam ho zašantročí a jde si pro další ![]()
@Pipet jé… to je dobrý nápad… ale u nás by to nešlo, Agáta miluje všechno takhle malé… z venku mi nosí i kameny, takže by je asi akorát tak rozkousala…
Jinak jsem Artíkovi dala první lžičku kapsičky, aby mi do rána, kdy může už jíst neumřel hlady
ale odpoledne, jak jsme došli jsem ho tak poctivě hlídala, až jsem usnula a teď všude cítím kočičinu, tedy, je cítit Arthur, ale že by někde načůral to zase ne, jen prostě smrdí ![]()
@Pipet píše:
Majda si nasbírala plno kaštanů a kocour má vánoce, vždycky si vyloví jeden z misky, pohraje hokej, někam ho zašantročí a jde si pro další
TO ZNÁM..HONÍ TAKHLE ŽALUDY, KAŠTANY I KAMÍNKY CO MŮJ TUČŇÁČEK(DCERKA) PŘINESE
…NEJ JSOU KULIČKY OD ALBERTA