Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@beckie Já bych ho taky nepouštěla
Nevím teda, kde bydlíte, ale u takového fešáka je taky celkem možné, že ho někdo „zachrání“ a máte po kocourovi.
Plus auta, psi, lidi, co nemají rádi kočky…
Já mám taky jednoho čičina venku, ale vždycky když ho večer jdu zavřít, mám stažené půlky, aby tam byl… ![]()
Krmení… je toho hodně, stačí si přečíst složení… Já teda krmím Anka granule, není to top, ale pro mě vhodný poměr cena/kvalita… Hodně se mluví o Acaně, můžete zkusit.
@pevam K veterináři bych šla podle toho, jak budou koťátka odčervená, to mi přijde důležité - odčervit. A přitom se domluvíte na všechno ostatní.
@lucka87 Tak je tam pidiriziko třeba té toxoplazmózy, ale když těm koťatům nebudeš olizovat zadky a po mazlení umyješ ruce, je větší riziko, že tě přejede autobus ![]()
Já si vzala domů kocoura z ulice a asi měsíc a půl nato otěhotněla, nevidím v tom žádný problém… ![]()
@AgatkaZ Kruciš to je smutné s mamkou a kocourkem
možná jí pak pořídit koťátko
Až přejde ten nejhorší smutek
Ach jo. Snad se Matýsek nebude moc trápit.
Agátce snad pomůžou léky a záchvaty nebudou, bobík malý ![]()
Děkuji za cenné rady. Acanu kupuji i psům, vyzkouším i kočičí se psí jsme spokojení. Takže ven nepouštět.
uvidíme, mě inspiroval soused, který má briťáka a toho potkávám furt na procházce.
Ale pravdou je, že i když jsme velice klidná čtvrť tak bych se bála. Ono jde mi spíš o to, aby se kocour doma nenudil a měl hezký život, myslela jsem, že je to pro ty kočky přínos, moci se jít proběhnout ven. Budu to muset ještě promyslet. @AgatkaZ Artur je krásnej.
Já už se toho našeho nemůžu dočkat. Jen nemám nápad na jméno.
Největší strach mám se psů. Doufám, že nebude problém a zvyknou si na sebe. Jinak jsme v p.deli.
Ale zase co znám psy, tak nemají většinou problém přijmout do smečky dalšího člena.
@beckie jaké máte psy? Myslím, že když na to půjdete opatrně, zvyknou si ![]()
No a jméno… u nás vybírala dcera… že když britská kočka, tak britské jméno
a já než si zvykla, že budeme mít Arthura, mluvila jsem o něm jako o Albertovi
ale je to fuk, v noci na něj stejně syčím, „nech toho ty smrade a pojď ještě spát“
![]()
Neboj, kočka je spokojená tam kde je a pokud ho nenaučíte ven, nebude mu to vadit, navíc bude pořád čistý, obojek proti klíšťatům může mít samozřejmě i kočka, ale už jsem slyšela, jak se na takovém obojku i oběsila
takže, neboj, když ho naučíš, že je to domácí doplněk, vadit mu to nebude a kočka má stejně 20 hodin denně prospat ![]()
A děkuji za pochvalu ![]()
Tak to mě mrzí s kocourkem maminky, ach jo, bobíšek malá…
Z vlastní zkušenosti vím, že kdyby došlo k nejhoršímu, určitě at se maminka sama rozhodne, zda bude chtít kočičku nebo nee. My tak po Piškotkovi smutnili celé prázdniny až jsem to já nevydržela, viděla kotě, zrzečka, a bylo to jasné ![]()
A mám doma toho pidi smrada ušatého… dneska ráno vytahal opět zbytky zeleniny z koše, do koupelny mi nanosil šlupky z okurky a po chodbě roztahal ledový salát, no není to pako???
![]()
@beckie To je strašně těžké s tím chozením/nechozením koček ven. Já si myslím, že venku je to pro ně větší zábava. Furt se tam něco hýbe, můžou skákat, šplhat, číhat… Ale taky je třeba ve dvou letech zajede auto ![]()
Já si myslím, že ideální řešení je velká zasíťovaná terasa/voliéra, s kočičím skákacím a škrábacím stromem… Jenže ne každý na to má prostory a možnosti, že.
Domácí kocour fat plno času prospí. Majda si s ním hodně hraje, i já, ale když se k tomu nikdo nemá, zaleze si a chrní.
Je fakt, že ti moji staroušci Samík a Lota dost času prospí, ale Charlie je asi výjimka, to je jak péro vystřelené z gauče
a teda často i Samík lítá jak najatý nebo si předemně stoupne, zavříská a když po něm sáhnu, že ho pohladím, tak kus uteče a čeká, až ho dojdu a tak pořád dokola ![]()
Ale ven bych taky asi nepouštěla, bych se bála, že už se mi pusinky nevrátí…
@Pipet píše:
@beckie To je strašně těžké s tím chozením/nechozením koček ven. Já si myslím, že venku je to pro ně větší zábava. Furt se tam něco hýbe, můžou skákat, šplhat, číhat… Ale taky je třeba ve dvou letech zajede auto
Já si myslím, že ideální řešení je velká zasíťovaná terasa/voliéra, s kočičím skákacím a škrábacím stromem… Jenže ne každý na to má prostory a možnosti, že.Domácí kocour fat plno času prospí. Majda si s ním hodně hraje, i já, ale když se k tomu nikdo nemá, zaleze si a chrní.
Terásku máme, ale nevím, jak bychom to síťovali, nad náma nic není, tak za co síť zachytit, a hlavně, já tam pěstuju alespoň něco málo zeleniny, tak bych ji nerada obětovala kočce. Trošku sobecké, vím, ale já jsem za těch pár rajčat strašně ráda.
@AgatkaZ A pejskové…jeden voříšek, takový jezevčík či co to má bejt, na dlouhých nohách. A druhý je belgický ovčák křížený se stafordem, takový 35 kilový tele. Je to fena, to se docela bojím, jak bude reagovat. Ona je teda hodná, nic venku neloví, spíš je zvědavá a přátelská, ale bojím se, že nás překvapí a kotě si neoblíbí.
Kamarádka má asi šestiletého retrívra, který byl pánem „smečky“ a ted si mladší dcera vydobyla kotátko… kamarádka taky trnula, jak se ti dva snesou a dobrý ![]()
Na to, že je Bady velký pes, si kotě oblíbil, očuchal ho, olízl, zvědavě na něj nakukoval… z pidikotěte se vyklubal nebojsa, který mu věčně visí na ocase, na chlupech a má Badyho jako velkou zajímavou hračku
Kamarádka myslela, že bude muset „umravňovat“ psa, ale zatím spíš umravňuje kotě, aby si moc nedovolovalo na x-krát většího psa ![]()
Chce to rozhodně opatrně seznámit a hlídat jejich vzájemné oťukávání se a zvykání si na sebe
Dej tomu pár dní a uvidíš, že budou kámoši ![]()
Ahoj holky, tak jsme byli s Agátkou na krvi, výskedky mi zítra zavolají. Bavila jsem se tam o kotatku z utulku a jak sestra tak pomerne stara vet mi to rozmlouvaji, ze kocicky z utulku mivaji hodne casto nejakou „fipku“ infekcni nemoc, ktera nejde odhalit a brzy umiraji
slysela jste to nekdy nektera?
@AgatkaZ
http://www.kocky-online.cz/…ticles.phtml?…
tady všechny tři „F“ nemoci koček…
Já myslím, že kdybys našla nějaké menší depozitum, menší „domácký“ útulek, že tam to nebude tak žhavé ty nemoci
Nebo ono je i plno inzerátů kde nabízí koťátka zadarmo - většinou teda obyč micky, to je skoro stejné, jako vzít je z útulku, protože jinak končívají různě ![]()
Pipet moc dekuji, ale me by zajimalo, co si o tom doopravdy myslite? Mam tu nejbliz utulek Dolni Mecholupy( Praha) a ten mi prijde jako cisty, pekny a preci neni kazda kocicka nemocna, ne?
To je těžko, když jsme posledně řešili s vet.dr. Charlieho a ty jeho plíce, sám říkal, že od matky mohl převzít cokoliv za nemoc a sám i za těch pár týdnů mohl potkat nějakou nemoc či infekci, která se prostě vrazila do těch jeho plic
Přesto všechno, že mu naprosto důvěřuju, sám říkal, že netuší, co může mít Charlie za bacila, neví, zda se mu to nevrátí, a pokud, tak že to nebude ještě horší
Mimojiné jsme měli taktéž podezření na FIP, prozatím se nepotvrdila, ale měli bychom v zimě na testy…
A to jsme ho brali jako darované kotátko, viděli jsme maminku i fenku, se kterou si hrál a ke které se tulil víc než ke své kočičí mámě ![]()
Ale i když mě už stál kupu peněz, občas je na rozškubnutí vejpůl, tak bych stejně toho zlobidníka našeho nikdy nedala ![]()
Nedá mi to a musím vám vložit fotku zrovna aktuální
A pak at mi někde řekne, že i na kocoura neplatí - jaký pán takový kocour
![]()
Vylezla jsem z koupelny, koukám a kluci se mi tady rozvalují po zemi…
Pipet děkuji ![]()
k veterináři zajdem určitě co nejdřív až tu naší holku dostanem domů
ještě je obvolám jaké mají ceny a přečtu recenze ![]()
holky ať se vám ty zvířátka co nejdřív uzdraví, tchýně má dvě už starší a když byl Macek nemocný tak to bylo hrozný, fakt jak nemocné dítě ![]()
musím se také pochlubit fotkou ![]()
@pevam píše:
Pipet děkuji
k veterináři zajdem určitě co nejdřív až tu naší holku dostanem domůještě je obvolám jaké mají ceny a přečtu recenze
![]()
holky ať se vám ty zvířátka co nejdřív uzdraví, tchýně má dvě už starší a když byl Macek nemocný tak to bylo hrozný, fakt jak nemocné dítě
musím se také pochlubit fotkou
Tak ta je nááááádhernáááááá
![]()