Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak už máme po dovči a od pondělka opět nastává krutá realita ![]()
Laky,
jak jako nikdy??? Snad každé onemocnění se dá léčit ne? To mi hlava nebere, že by nepřišli na to, co Elinku tak pořád trápí… ![]()
Jinak u nás kočky trucují, opustili jsme je na pět a pak na šest dní a dávají mi to pěkně sežrat, Lota trucuje nejvíce, najedla se a zalezla, Samík je relativně v pohodě, prošmejdil kufry a zjistil, že dobrý, vybalili jsme, tak je v klidu. Ale prcek se nechce vůbec mazlit, chodí a „brečí“, když ho vezmu tak uteče a pořád se chce prát, ale ne nevinně, pěkně mě švihl do krve, smrad jede
Musím k večeru na nákup (po cca 300 km si musím chvíli dáchnout), tak jim koupím masíčko a budu uplácet, korupce u nás zatím vždy fungovala
![]()
A pořád chodí chrnět na koferák, tak to tedy ne-e ![]()
@Lakynka Tak co to je za doktora?
Zkoušela jsi jinde? I když to musí být na hlavu a raděj nechci vědět, kolik už to stálo ![]()
U nás dneska termín na odčervování, ale kašlu na to, snad se shrabu zítra, je mi blbě a nemám náladu se prát s kočkama ![]()
Jinak já taky minulý týden vypadala zajímavě, na jedné loketní jamce modřina po odběru krve a druhou mi Ducka rozdrápal (stříkala jsem ho sprejem proti blechám, snad už naposled
), fetka hadr ![]()
Ducín maso vůbec nechce
, tak podstrojuju jenom Macínkovi.
Ahoj holky
můžu se k vám přidat? my máme doma Schery je krásne šedivá
ale mám takovou otázku? bydlíme spolu s tchýni-dvougenerační domek a ona má dole tři koťátka…jsou roztomilé ale pořád nám lezou do patra a všechno škrábou…a taky nemáte zkušenost když se snažíme o mimi jestli ty koťátka neva?
Ko´tátka určitě nevadí, pokud jsou zdravá a je o ně dobře pečováno (myslím zánětlivá onemocnění a podobně).
Pokud ti lezou nahoru k vám a ničí věci, bud se domluv s tchýní anebo at manžel udělá nějaká vrátka, která kotátka nepřelezou a nedostanou se tak k vám ![]()
Však holky, to je třetí veterinář. S každým dalším to stojí víc a víc. Já fakt nevím. dle všeho jí nic není, až na to, že magoří a prostě si to nenechá zahojit ![]()
Ahojky ![]()
mohla bych se přidat a občas i přispět svou troškou do mlýna?
Kočky od jakživa miluju, ale nikdy jsem jí nesměla mít
u rodičů jsem nesměla mít žádné zvíře, pak zas kvůli podnájmu a teď si s manželem pořizujeme už konečně kočičku… zatím velké přípravy
budem jí mít do týdne, je od známých, mají jich víc tak ani nevíme jestli dostanem kluka nebo holku
… jen bych potřebovala poradit jaké granule používáte? já se v tom vůbec nevyznám
Vítej ![]()
My kupujeme ted poslední dobou Royal Canin - pro kastráty nebo pro mlsné kočky, jak kdy ![]()
Jé díky… mě se právě docela zamlouvaly granule Brit, ještě to musím všechno projet ![]()
Brit jsem kupovala já a byla jsem spokojená. I veterinář říkal, že to patří mezi ty lepší. Na ty úplně drahé jsem neměla, ale tohle bylo fajn.
My jsme si taky říkali, že to bude zlatá střední cesta
a uvidíme ![]()
ještě jsem se chtěla poradit jak je to třeba s první návštěvou veterináře - kdy jít, jaká očkování když bude pořád doma… samozřejmě kočindu necháme vykastrovat, ale to se dělá až kolem roku že?
@pevam píše:
My jsme si taky říkali, že to bude zlatá střední cestaa uvidíme
ještě jsem se chtěla poradit jak je to třeba s první návštěvou veterináře - kdy jít, jaká očkování když bude pořád doma… samozřejmě kočindu necháme vykastrovat, ale to se dělá až kolem roku že?
Tak první návštěva by měla být, vet. zkontroluje kotátko, doporučí očkování i odčervení, pokud ještě kotátko nemělo a nemá svůj očkovací průkaz
Kastraci určitě cca okolo ročku, pokud neznačkuje, tak co nejpozději, hlavně u kocourků. Ti při brzké kastraci mají problémy s růstem a taky v dospělosti s močovým traktem (tvoří se jim častěji moč. písek a kamínky)
My neočkujeme kvůli tomu, že každá kočička má bohužel nějaký trvalý zdravotní problém… ale jsou čistě bytové
Oba kluci byli kastrovaní až po roce, kočička až v pěti letech díky onemocnění.
Sama uvidíš, co ti vet. doporučí a jaké kotátko bude ![]()
Zdravím, přiznám se, že jsem líná pročítat celou diskusi, mám ale pár otázek začátečníka. 15. září nám do rodiny přibude další člen, krásný britský kocourek. Pomalu se začínáme připravovat, ale nechci nic opomenout.
1. Na co nezapomenout a co budeme nutně potřebovat ( jasný je kočičí záchod, krmivo, kočkolit, nějaká ta hračka ale co dál? )
2. Čím krmit, naši psi dostávají superpremiovky, na kočičce šetřit nehodlám, takže co je to nej nej nej.
3. Jak kotěti pomoci zvyknout si a sžít se s námi.
4. Jak ji zvyknout na psy.
5. Jak naučit kotě chodit ven a vrátit se domů?
Děkuji za odpovědi a vkládám fotku, abych se mohla pochlubit.
beckiejá teda moc neporadím, jsem na tom podobně jako ty - začátečník, to spíš holky
ale my k těm věcem ještě kupujeme přepravku na cestování, hlavně teda k veterináři (což ale asi taky víš když máš pejsky)
co se týče krmiva tak my jsme se rozhodli pro Brit Care, je to český výrobce
@beckie předně gratuluji k malému krasavci
, když koukneš do fotoalba, najdeš mého briťáka ![]()
1. dopředu toho moc nekupuj, on si stejně bude hrát s čím bude chtít, snad škrabadlo, ale to také nemusíš mít hned.
2. já krmila od malinka jen superprémiovkama a z pytlíčků pozře jen Felixe
,ale ne ryby
granulky buď Purina, ale zase jen superprémiovky nebo ten Brit Care, kupuji na Mall ve velkém balení, co je zrovna v akci
Jinak jsem mu dávala hodně sýrů, pribiňáčky a tak, ale opět je to individuální, můj Artík dodnes miluje mléko, jiná kočička má po něm průjem, musíš vyzkoušet. Ale obecně mu nabídnu všechno
ne jako krmení, ale jako na ochutnání.
3. nijak, mluvit na něj, ale nikam ho netlačit, den, dva a je váš… ![]()
4. já mám jorkšíra, většího, takže jsem si pro jistotu vzala týden dovolené, ale bylo to v pohodě, Agátka ho vzala za svého a druhý den ho umyla od oušek po ocásek a bylo… taky to nech na nich, jen dohlížej, aby nebyli moc hr a neublížili mu.
5. v tomhle ti neporadím, měla jsem už hodně kočiček(když jsem bydlela s ex v domku) a o všechny jsem velice brzy přišla, takže já Arthura rozhodně ven nepouštím(bydlíme v bytě) a nepouštěla bych ani v baráku, na to ho mám moc ráda ![]()
leda…no
, teď bych ho asi přes zimu nechala doma, aby si na vás zvyknul a na jaře bych ho vzala jako s sebou, na chvilku, aby věděl už kam patří, na jaře už by měl být na vás jako na svoji směčku dost fixovaný a vracet se…
Holky, jinak mám smutek
mamka má kocourka Matýska, vypadá jak béžový briťák… ale… minulý týden přestal jíst, v pátek byli na vet, kompletní vyšetření krve a dostal nějakou injekci, snědl půl konzervičky a ze soboty na neděli začal jako povrchně dýchat, takže znovu na vet… no a RTG ukázal velký nádor na plicích a vet to vidí hodně zle, řekl, že když je ten nástup takhle rychlý… vůbec nevím jak to mamka zvládne, žije už sama, Matýsek je jediný kamarád…je mu 13 let… no mazec…
Do toho jdu dneska večer já s pejskovou na vet taky na krev a pro léky, od cca 1-2 let měla 1 za půl roku epileptický záchvat, poslední měsích už 4×
musí dostat nějaké léky, pohled na pejska v záchvatu je hrozný ![]()
No a přepravka na Arthura je pořád ještě zabarikádovaná ve sklepě, takže pytlík má ještě pořád na místě
ale dojde na něj… ![]()