Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
To je prý blábol, přemražené můžou. Dává jim ho co má chovatelskou stanici a to je už let a když jsem se poptávala i po ostatních, tak říkaj, že je to jen zažitý nesmysl. A nevypadá, že bu mu to nějak škodilo
Já zas slyšela, že nesmí kuřecí, že tam může být salmonela nebo ještě jedna bakterie a ta se nedá zničit mražením a jen vařením, ale to tam není zas dost potřebných látek pro růst tak velkýho těla mainky, když jsou pak velký jak malý psi ![]()
@Lakynka Chjo, už nevím moc co napsat, snad to nějak vyřešíte… ![]()
@Jája8 Ten je krásný! Ad vepřové - při podání syrového (ničí se to varem myslím) je tam riziko nakažení Aujezskyho chorobou - pro kočky smrtelnou. Ale prý už se u nás pár desítek let nevyskytla. (toť otázka, těžko je každá uhynulá kočka testována na tohle zrovna, že…)
Takže je to každého svědomí, já nedávám, Ducina nežere žádné maso
, Marcel kuře, rybu, občas kravičku.
Pro upřesnění dřív nebylo doporučováno díky Aujezského chorobě, která se před 70 lety u nás vyskytovala. Ale teď jsou chovy hlídané a pokud kupuješ kvalitní maso a ne z polských chovů a dá se na dva dny minimálně přemrazit, tak je to v pohodě
Když jsem se ptala předních chovatelů těchto koček, tak říkaj, že jím normálně kupují a přemražují, hlavně kvalitní maso jak pro lidi a problémi s tím neměli. Pokud umře kočka v chovatelské stanici je skoro povyností se zjistit na co. Je málo lidí co to nedělá a hlavně by jím pak dál nekrmily. My co máme Briana, tak je 7 nejlepší chovatelské stanice u nás v republice z loňska.
Holky, dnes jsem objevila, že zas další velký kus srsti začíná vypadávat, takže bude ještě větší zombík:(((((. Normálně sedí na svém záchůdku a tam je:((. Asi se už straní. Dostala jsem nabídku od toho veterináře, že by ji vzal k jeho rodičům na zahradu, tak to risknu asi. Podvědomě furt doufám, jenže takhle se asi svlíkne z kůže zaživa brzy:(. Je to poslední šance.
Laky to je tedy fakt divné, každopádně, asi to bude těžké odloučení, ale zkus to, možná je to pro ní fakt jediná šance, chůďátko ![]()
@Lakynka píše:
Holky, dnes jsem objevila, že zas další velký kus srsti začíná vypadávat, takže bude ještě větší zombík:(((((. Normálně sedí na svém záchůdku a tam je:((. Asi se už straní. Dostala jsem nabídku od toho veterináře, že by ji vzal k jeho rodičům na zahradu, tak to risknu asi. Podvědomě furt doufám, jenže takhle se asi svlíkne z kůže zaživa brzy:(. Je to poslední šance.
Lakynko,
to je smutné, že se to Elince opět zhoršuje… druhá kočička, opět problém a loučení se? Ach jo… moc mě to mrzí, je to těžké rozhodování, naprosto tě chápu, že jsi z toho smutná a přemýšlíš co je pro Elinku nejlepší.
Posílám hrozně moc sil, abys rozhodla správně a at už to bude jakkoliv, abys své rozhodnutí ustála s co nejmenším smutkem v srdci
![]()
Ahoj
,
jsu si k Vám pro radu!!!Včera jsem si vzala domů(teda do sklepa)k rodinnému domku vevkovní pouliční kočku. Měli jsme ji asi rok u domu kde pracuji a já jsem si ji pomalu ochočila. Kocourka jsem denně krmila a šéfka mi dovolila ho občas ho vzít dovnitř, ale pod podmínkou, že si ho jednou vezmu k nám domů. Má asi rok a půl a minulou zimu mě ho bylo opradvu líto a tak jsem se rozhodla, že si ho vezmu natrvalo domů. teda do sklepa(nemůžu ho mít doma ve vnitř).Máme velkou boudu pro našeho psa a na dveřích lítačka, aby pes mohl kdykoliv vyběhnout na zahradu.Na té velké a vysoké boudě jsem udělala kocourkovi pelíšek a tam od včerejška v teple odpočívá. Je dost vyplašený ze psa, ale já vím, že mu nic neudělá, protože jsme měli kocourka 12let a ten nám minulou zimu umřel a tak kočce nic neudělá. Ale to těžko té nové ted vysvětlím. Včera jsem stále do sklepa chodila a kocourek se zdál být v pelíšku spokojený. Vždy se najedl a hned spátky zelehl. Když dnes ráno jsem za ním zašla s jídlem..tak bylo vidět, že se bere ven.Tak jsem psa zavřela do kůlny na chvilku a s kocourkem jsem šla na zahradu na procházku…a měla jsem docela strach, že mi uteče. Ikdyž se mě docela držel..ale nevím. Jestli ho má raději držet ve sklepě(on si sám zatím ty malé dvířka neotevře)a nebo na chvilky pouštět!!!Nevím jestli si zvykne na psa…
Nebo vodit na nějakém vodítku…to je asi blbost, co???Nechci aby se vrátil k práci…tak byl skoro pořád venku a už se ochlazuje. Jídlo sice měl ode mě, ale ve sklepě a u nás s ebude mít líp. Máme moc rádi zvířátka!!!
Jsem z toho nějak moc vyplašená!!!Mám ho nějak nosit po zahradě…slyší i na jméno!!!
Kdybych si ho mohla vzít dovnitř domu..tak je po starostech, ale tak stále lítám do sklepa a venčím, ale mám strach, že mi uteče!!Moc děkuji za jakoukoliv radu!!!A nebo jsem ho měla nechat na ulici???Je to moc hodný kocourek!!!V uterý s ním půjdu k veterinářovi. Snad to tam nějak zvládneme ![]()
Ahoj holky, tak my už máme našeho briťáka doma. A je to pan kočka, stal se právoplatným vůdcem naší smečky od první chvíle. Nekonalo se žádné brečení po mamince, okamžitě začal řádit jako černá ruka a už nepřestal. Spí s náma v posteli, může kam se mu zachce. Je to změna oprati psům, kteří mají přísný řád. Ale on na mě udělá kukadla a udělám pro něj cokoliv. Jen jsem si všimla, že mu teče jedno oko? Můžu vytírat borovou vodou. V půlce příštího týdne máme jít na veterinu, tak si říkám, jak mu o to pečovat do té doby?
Eliskaanezka já si myslím že to chce čas než si zvykne na jiné prostředí. Je zvyklí být venku tak se nediv že chce ven ze sklepa. Já bych ho začala pomalu zvykat na nové prostředí a uvidíš že to bude ok po čase. Bude chodit jak do sklepa tak ven v pohodě. ![]()
@eliskaanezka Pár dní bych ho brala ven pod dohledem a jinak zavírala… A pak uvidíš. Hlavně ho nech vykastrovat, aby se netoulal skrze kočičí lásku…
U venkovních koček je to vždycky trochu loterie, jestli se jim něco stane nebo ne ![]()
@beckie Ukaž fotků ![]()
Oko nevím, zkus pohledat na netu, borovou vodou asi nic nepokazíš, ale jinak bych se zeptala na veterině.
@Pipet je to hrozný mazel, ale nerad se fotí, tak alespoň jednu fotku
Tak ten je super, takový mucínek
a je super, že se tak rychle zadaptoval a zařadil do smečky ![]()
Elisko,
určitě bych nechala kocourka ve sklepě, at si zvykne, že tady je opravdu doma v bezpečí a s vámi
A postupně chodila s ním ven. Klidně i na kšandách, tím nic nezkazíš
Držím palečky, at se brzy otrká a zůstane s vámi co nejdéle ![]()
Zítra vezu Elinku k veterináři, vezme ji k jeho rodičům na barák se zahradou… Myslím, že se mi už nevrátí… Je mi na nic, fakt. ![]()
Díky moc za rady
Tak dnes jsem to riskla a nechala kocourka na zahradě…teda manžel měl odpolední..tak se celé dopo pohyboval na zahradě a kocourek i se psem byl na zahradě taky a odpo jsem byla na zahradě zase já. Pak odpoledne jsem šla do školy se psem pro děti a nechala kocourka samotného na zahradě. Asi po třech hodinách jsem se vrátila a světe div se…kočka pořád na zahradě. ted k večeru jsem už viděůa jak začal prohánět psa(jak se začíná stmívat).Vůbec se mu zatím nechce jít nikam…nechápu to!!!teda musím to zatukat!!!Jako by se bál světa
tak uvidíme co bude dál!!!
zítra jsem objednaná s ním k veterináři a samozdřejmě se ueptám na očkování.
Furt to nrchápu…že nikam neutíká!!!Vyloženě si dnes užíval sluníčka!!!Já mám pocit, že snad má i radost..tak se uvidí ![]()