Kočičí diskuse

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2769
23.9.12 14:48

AgatkaZ -tak jak chlupáček…myslím na Vás…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12801
23.9.12 14:59

Ahoj, dekuji :kytka: ale byl v pohode uz 2 hodiny po zakroku, vecer uz loudil jidlo :-) jen ten prvni den hodne posedaval, myslim, ze si to chladil a uz ani nesmrdi, umyl se, asi se fakt pocural v te narkoze. Ted cekam kdy zacne byt mazlivejsi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
23.9.12 18:19
@AgatkaZ píše:
Ahoj, dekuji :kytka: ale byl v pohode uz 2 hodiny po zakroku, vecer uz loudil jidlo :-) jen ten prvni den hodne posedaval, myslim, ze si to chladil a uz ani nesmrdi, umyl se, asi se fakt pocural v te narkoze. Ted cekam kdy zacne byt mazlivejsi :mrgreen:

Hele, přes noc to ale nepřijde :lol:

U nás začali už topit, tak se Lotynka nahřívá na topení :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1270
25.9.12 13:17

V práci u nás, každý rok někdo odhazuje kotě z intru. A tahle kočička tu běhala a volala mámu. Sháním ji nějakého hodného člověka. Domu si ji vzít nemohu mám doma 3 kocoury v malém bytě. Našla se na Mělníku a popřípadě ji někam do rozumné vzdálenosti dovezu. V práci nemá foťák, ale našla jsem na internetu úplné shodnou fotku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
28.9.12 10:02

Ahoj :mavam: prosím o radu!!
Mám u domku ve sklepě přez týden toulavou kočku(asi stáří dva roky)která se toulala u nás u práce. Občas ji někdo něco hodil na jídlo, ale jinak co si chytila.dala jsem ji do teplého sklepa(mámë tam i psa, ale tej neublíží, je zvyklý na kočku, vloni nám umřel kocourek(moc je mi po něm smutno)!!!Nový kocour se adaptoval uplně parádně. po dvou zamčených nocí jsem mu dala volnost, už se sám i vracel do sklepa, když pršelo, byl ve sklepě i celý den. I na noc se i tam vracel.byla jsem nadšená, že to má tak parádní průběh a po osmi dnech ještě večer v 9.3O když jsem se šla dívat do sklepa, taksi hověl na svojem místečku a rádo v 6hod, když jsem mu nesla najíst..tak kočka nikde!!!a když jsem přišla do práce..tak tam byla kočka zpátky!!!
Jsem smutná, protože u nás má teplo, jídlo, pomazlení a stejně utekl!!!Byl na mě už zvyklý, protože jsem mu už asi rok dávala pravidelně jídlo.
nechápu, proč se vrátil na místo, kde je stále venku kde je zima…nemá třeba celý výkend co jíst…a skoro nikdyo ho nepohladí…ba co víte jak se lidé chovají ke kočkám toulavím!!!
byla jsem na něho hoooodně naštvaná, ale přezto jsem si ho zase vzala domů do sklepa a na zahradu)nemůžu ho vzít domů, dcera je silný alergik)
Mám ho raději pořád zavírat…a nebo mu mám dát volnost a netrápit ho???
Zdál se mi u nás velmi spokojený…poskakoval si po zahradě apak frrrr :think: Nevím jesli se mám na to vykašlat a vzít si kotě z utulku???
Už jsem byla na očkování a na příští týden jsem domluvená s doktorem na kastraci…je šance, že ta kastrace pomůže a neuteče mi :oops:
moc děkuji za jakékoliv rady :kytka:
byla jsem opřesvědčená, že uvítá domov!!!ach jo!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
28.9.12 10:18

@eliskaanezka Kočky jsou fixované na místo, ne na lidi. Vrací se tam, kde jsou zvyklé.
U dospělé kočky bych ji minimálně měsíc, klidně 6 týdnů nepouštěla bez dozoru, na noc zavírat, než se „přeorientuje“ a uzná za své jiné místo, než původní. U koťat možná ta adaptační doba bude kratší, ale ty zas nenechávám venku, protože jsou maličké.

Ducina mi sežral roh od knížky… z knihovny… chm, ale snad izolepa a nový obal to spraví :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
28.9.12 10:54
@Pipet píše:
@eliskaanezka Kočky jsou fixované na místo, ne na lidi. Vrací se tam, kde jsou zvyklé.
U dospělé kočky bych ji minimálně měsíc, klidně 6 týdnů nepouštěla bez dozoru, na noc zavírat, než se „přeorientuje“ a uzná za své jiné místo, než původní.

ach jo…takže natvrdo zavírat…a jenom ven s dozorem…mám jenom strach abych ji to u nás tímto nestresovala, že je zavřená!!!
bylo by dobré kdyby se hodně ochladilo a možná by ji to rozhodování, kde má domov usnadnilo..teplo je peplo.
 děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
28.9.12 11:08

@eliskaanezka JIm je fuk teplo a mazlení… max. je dokáže přilákat jídlo, ale to musí být hladové… prostě zůstávají na jednom místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
28.9.12 11:28
@Pipet píše:
@eliskaanezka JIm je fuk teplo a mazlení… max. je dokáže přilákat jídlo, ale to musí být hladové… prostě zůstávají na jednom místě.

hmmmmmmmmmm…to zní hrozně!!!A já si myslela, že mu dám domov!!!
tak nevím jestli ho nemám raději vypustit na ulici!!! :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
28.9.12 11:29

Myslím zpátky na ulici…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1270
30.9.12 17:44

@eliskaanezka Na, co ho pouštět. Dyť na tom není nic hrozného. Bude se mít dobře v teple, bude mít jídlo a lidi na mazlení. Tak se to dělá u všech koček co chodí i ven a člověk se stěhuje. Prostě se zavřou, aby pochopily, že tady mají domov. Chvilku bude možná protestovat, ale pak si zvykne a trápit se nebude, když se jí budete věnovat, rychle přijde na to, že má u vás dobrý domov. Určitě to nevzdávejte, to by byla věčná škoda a mohlo by se pak čičině něco stát a vy si to budete zbytečně vyčítat. Pokud už jste se rozhodla si ji nechat, tak to neměňte a vydržte, stojí to za to :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1270
30.9.12 17:50

Jinak kočička, zatím je pořád u nás doma. Očička má už vyléčená a ještě půjde pro jistotu na jedno odčervení, ale má se čile k světu. Jen pořád nemůžem sehnat někoho kdo by si ji vzal. Pojmenovali jsme jí zatím Lia :D

Jinak náš Zrza začal značkovat, tak půjde příští týden v neděli na kastraci. Už jsme dohodli speciální narkózu z které ho bude moct veterinářka hned zbudit, pokud bude přestávat dýchat a bude ho při zákroku pořád hlídat. Kvůli těm jeho špatným plicím. Jediná, jiná alternativa by byla za živa, ale to mu dělat nechceme a ani paní veterinářka říkala, že by se jí do toho nechtělo, ale že je to prostě další varianta. Tak nám držte palečky ať to dobře dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
30.9.12 18:06

Jájo,

Zrza to určitě zvládne :-) Náš Charlie měl ty zavodněné plíce a měl při kastraci spec. inhalační narkozku a dopadlo to výborně :-)
Budu vám držet palečky!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
30.9.12 19:04

Ahoj holky… dlouho jsem tu nebyla :oops:
prosím vás nevíte někdo co znamená když kočičce dám jídlo ona jen čuchne a jakoby zahrabe? je to ještě prcek, má dva měsíce… nechce vůbec ani konzervu a ani kapsičku přitom u bývalých majitelů jedla bez problémů, suchého se nedotkla… jediné kdy to sní je když jí do toho zamíchám kousek ryby…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
30.9.12 19:07
@Jája8 píše:
@eliskaanezka Na, co ho pouštět. Dyť na tom není nic hrozného. Bude se mít dobře v teple, bude mít jídlo a lidi na mazlení. Tak se to dělá u všech koček co chodí i ven a člověk se stěhuje. Prostě se zavřou, aby pochopily, že tady mají domov. Chvilku bude možná protestovat, ale pak si zvykne a trápit se nebude, když se jí budete věnovat, rychle přijde na to, že má u vás dobrý domov. Určitě to nevzdávejte, to by byla věčná škoda a mohlo by se pak čičině něco stát a vy si to budete zbytečně vyčítat. Pokud už jste se rozhodla si ji nechat, tak to neměňte a vydržte, stojí to za to :hug:

děkuji za podporu…jsem z toho nějak zmatená a bohužel kočku na zahradě neuhlídám když i když jsem s ní na zahradě…zdá se mi u nás spokojený, ale bohužel dnes jsem ji neuhlídala a skočila mi přez plot v nestřeženém okamžiku :oops: .Pak jsem lítala okolo domu asi hodinu a pak jsem si řekla, že nejsem blázen a nechám toho a nějak to dopadne. kočka byla venku asi tři hodiny a pak se klidně vrátila na naši zahradu jako by se nechumelilo 8o, to už jsem byla pořádně vynervená :think: .dala jsem ji asi po táté dnes nažrat a šup na noc zamknout do sklepa!!!Tak snad se to už bude jenom lepšit :?:
U nás se bude mít moooc dobře, protože máme moc rádi zvířátka a moc by mě mrzelo, kdyby mi utekl zpátka a bydlel na ulici!!!
Moc Vám děkuji za ujištění, že dělám dobrou věc :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný