Kočičí diskuse

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9754
22.10.12 17:56

No u nas plati, ze kdyz zvysim hlas a durazne reknu fuj nebo ne, tak to chapou. A naoplatku taky hodne chvalim, hladim a davam pamlsky.
Ze zacatku jsem je zvedala do vyse mych oci, koukala jim do nich a zle rikala fuj a ted uz je to v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
22.10.12 17:57
@byron píše:
Holky, poradte mi jak na výchovu atd, něco už vímzajímají mě osobní vaše zkušenosti
Čistotné jsou kočky od přírody…
A pak už si tě vychovají samy, neboj :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
22.10.12 18:28

@kar-maa jo, teta si taky dobře kocoura vychovala, on je extrémně hodný…

Třeba ví, že vůbec nesmí vytáhnout na nikoho drápky, jak toho docílit? Jak to děláte vy?

• Citovat
  • Upravit
byron
22.10.12 18:29
@Pipet píše: Čistotné jsou kočky od přírody…
A pak už si tě vychovají samy, neboj :lol:
čistotné, to vím… No. přecijen mám v plánu si kočku vychovat :think:
  • Citovat
  • Upravit
17162
22.10.12 18:51

Samíka a Lotynku nebylo třeba vychovávat, jen teda občas musím říct důrazné NE, když leží na konferáku (neřest získaná z doby naší nepřítomnosti na dovči) anebo když sem tam vlítnou na linku.
CHarlieho jsme museli vychovávat velmi důrazně a důsledně, než pochopil, že konferák není pro něj, do talíře se fakt nesmí lézt, na stůl a linku taky nee a že jídlo se nekrade. Přiznávám, že ze začátku dostával dost výprasků, ale on je děsně ofrklý a mistr světa amoleta, takže i ted občas dostane na zadek. A mrška přesně ví, co provedl a honem se prchá schovat mimo můj dosah :lol:

Ale jinak mazlíme, muckáme, odměňujeme mlskama a já si s nimi teda i pořád povídám :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
22.10.12 19:02

Tat zase,,vytřepávala,, na doporučení chovatelky. Aby nic nebolelo, ale bylo to nepříjemný…
Je tolik plemen koček, který se mi líběj, že vůbec nevím
nakonec to bude nějaká micka domácí…

• Citovat
  • Upravit
byron
22.10.12 19:03

Taky jsme si řekla, že když cestou potkám nějaký koťátko, tak není co řešit…
před prázdninama jsem přispívala do této diskuze, tenkrát jsme objevili to malé koťátko, koupili mu granule, naházeli, něco snědlo a druhý den tam nebylo…
Byla to ale blbá situace, další týden jsme měli jet do nemocnice…

• Citovat
  • Upravit
17162
22.10.12 19:12
@byron píše:
Tat zase,,vytřepávala,, na doporučení chovatelky. Aby nic nebolelo, ale bylo to nepříjemný…
Je tolik plemen koček, který se mi líběj, že vůbec nevím
nakonec to bude nějaká micka domácí…

Tak on Charlie je obyč kočička, kdo ví kdo byl otec, maminka ho už od 5 týdnů odstavila a ignorovala, no a on je prostě silná osobnost, i vet říkal, že jisté věci ho prostě neodnaučíme a že to jsou povahové rysy. Ale dneska můžu říct, že je vychovaný, hodný a že občas zlobí?? A kdo ne ;-) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
22.10.12 19:33

@byron Já si spíš myslím, že ten kocour je prostě takový - hodný.
Náš Macíček je pošuk - lítá, číhá na nohy, klidně skočí i na malou :cert:, když ho vezmu do náručí, žere mi ruku, je to hajzlík.
Ducínek je jiný - taky mě poškrábal a pokousal, ale to jsem ho stříkala sprejem proti blechám. Jinak je to dokonalá bytová kočka - nic neničí, nikam neskáče (a to máme andulku, na tu to teda jednou zkusil, ale od té doby nic…), celou noc spí (v knihovně :roll: ), budí mě případně až o půl osmé, že už jako fakt má hlad :oops:. Max. když dělá něco nevhodného, stačí udělat Kššššš a je v tahu.
Ale nemám ho od kotěte, tak nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
22.10.12 19:41

Tak Charlieho máme od malička, ale on byl takový drzounek nevychovaný :lol: Jako kotě x-krát přistál tehdejšímu partnerovi přímo v talíři v jídle a to jako fakt neee… nebo aby nám chodil po jídelním stole při obědět, to taky nee!!

Nábytek neničí ani jeden, akorát občas nechápu, jak se dostane z okna na vysokou hromadu krabic, pak na mě čučí zvrchu :lol: V tu chvíli propadám záchvatu smíchu, nebot je fakt tak děsně legrační. Anebo ví že nesmí, ale lozí mi zase z okna na špajz a skříň (mám strach at nespadne). A když mu nadávám, tak mi odmlouvá a srandovně mňouká. Sotva však seskočí, tak prchá aby náááhodou nedostal za ušiska :mrgreen:

Jediné co mi na něm opravdu vadí je to, že čas od času ubližuje Lotynce, a to fakt odnaučit nelze, má to prostě v povaze :nevim: takže toto opravdu trestám (asi jako jedinou jeho špatnost).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1859
22.10.12 19:59
@Pipet píše: Čistotné jsou kočky od přírody…
A pak už si tě vychovají samy, neboj :lol:

Souhlas :pankac:

Ahoj Kočkomilky,
kokukám po delší době, nádherné fotečky, a ten tygr, taky bych jednou chtěla domů takového obříka tak ať vám Brianek Jáji krásně roste a minimálně dožene dědečka. :palec:

Jinak Perfínek už od chovatelky byl zlatej, drápky nevythoval, byl nejodvážnější ze věšch (včetně dospělých koček), byla jsem si pro něj s kamarádkou a jejím dvouleťákem co se na ně všechny vrhnul, jen Perfínek statečně zůstal a čelil jeho chytání :lol: a zůstalo mu to do těď. Když přijde jakákoliv návštěva dospěláci děti, to sedí za dveřma a čekaá jak uslyší zvonek a pak musí všechny okouknoout, zkontrolovat a rozhodně se nenechá omezovat na svých právech. Je to moje zlatíčko, i když je přes noc sám nic mi nikdy neprovedl, žádná nehoda, je šikulka, když skáče kde je málo místa vždycky zírám jak si najde ta volná a tancuje mezi nimi jak baletka. Jinak zásadně se přichází tulit když ležím, nebo když jsem na záchodě :D, na klín se mu jinak nechce.

Přikládám tulící rituál po ránu - zazvoní budík a už maže, a když nevstávám, zase se odsune a jak znova zazvoní je hned zpátky - hlavu mi nejradši zavrtá do ucha, začne vrnět a „drápkovat“ (tak vyždycky poznám kdy je nevyšší čas mu je ostříhat :)) a slinat a ještě pak zjištuje jestli je to lepší zprava nebo zleva takže to chvilku střídá…

A jedna kdy se kamarádil s příšerkama - ano vidíte dobře nastěhoval se jim do terária :)

A jedna tůnýlková :D, jinak jsem si koupila laserové ukazovátko a to je jako divej, honí ho jak splašenej. To je pro něj TOP hračka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
22.10.12 20:20

U nás je budík ve 4:30 ráno, to pak Charlie na mě doslova naběhne, ducá, tlapká, vrká jak holub. Když nevstávám, odběhne a znova se přijde podívat, cože jako nevstávám a co si chrním dál :lol: S ním prostě nejde zaspat.
Bohužel toto dělává i o víkendu cca od pěti ráno do doby, kdy mě otráví a donutí vstát… on totiž ráno děsně umírá hlady :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
22.10.12 22:23

Ahoj, omlouvám se, že vám sem lezu, ale potřebovala bych radu. Čím mám krmit šestitýdení kotě? Kočka ho už od měsíce nekrmí a odmítá :pocitac:. Pro začátek mělo kondenzované mlíko s vodou a granule Royal Canin Babycat34, nějaký ty kapsičky pro koťata z DM, ale to teda nevím jestli je dobrý :nevim:. Akorát tyhle granule jsou drahý jak prase :roll: je nějaká levnější, ale stále ještě dobrá alternativa granulí pro takhle malý koťata?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1475
22.10.12 22:42

Ahoj holky, mám na vás zkušené chovatelky několik dotazů :)

Máme dva kocourky, je jim cca 7měsíců, jsou venkovně vnitřní :lol: Bývají venku, ale jíst, mazlit a pobejt chodí domů. Kdy je můžu nechat vykastrovat? Veterinář tvrdí až v roce, ale mám dojem, že problémy, které se občas objeví, jsou způsobené tím, že se v nich občas vzpříčí mužství nebo jak to napsat. Jsou to bráchové, máme je asi od 6týdnů, celou dobu byli pořát spolu, nádherně si spolu hrají, mazlí se a čistí, ale jeden už nám párkrát na několik dní zmizel-mám dojem jestli to nemůže být tím, že si hledá nové teritorium protože je to prostě chlap a nepomohla by tedy kastrace? :think: :nevim: A ten druhý zase když jsou oba doma, tak najust kadí mimo záchod-to mi taky přijde že dělá naschvál, pže nechce chodit do jednoho s bráchou. Nebo jestli je jen blbej? Nevíte? Jinak jsou oba moc hodní mazliví, furt se tulej dokonce k dětem i když malá ještě občas nemá tolik citu v rukou a slušně je čochní :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
23.10.12 06:40

@Nitetis ten je úžasnej!!!

před chvilkou jsem se vzbudila… Zdálo se mi, že jsem byla u dvou dam, které nebízely koťátka ragdoll. Jedna za dvecet tisíc a druhá za 4 tisíce… Všechna byla nádherná!
Už mi z toho hrabe :mrgreen:, jsem usoudila, že ten ragdoll teda jo když se mi o něm zdálo… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný