Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Myslím si že granulí by měl mít pořád dostatek a když si sní tu kapsičku a bude mít hlad tak se dopapá těmi granulemi, aspoň já to tak dělám ale máme kočičku ta nemusí být tak kulatoučká ![]()
@RyBANA píše:
Holky prosím o radu, kolik mám dávat dvouměsíčnímu kotěti nažrat? Mě přijde, že by žralo furtMá granulky furt k dispozici a ráno dostává kapsičku a večer trochu z konzervy? Stačí to? Méně? Víc?
Ono asi taky záleží na tom, jak kvalitní krmivo mu dáváš
Nečetla jsem diskuzi od doby, co jsem tu nebyla, tak pokud si tam někde dávala název, tak se omlouvám, každopádně my dávali krmivo proplan pro koťátka, stačilo 3× denně dávku, která byla napsaná na obalu (myslím, že 25 - 50g na den), zdálo se nám to strašně málo a báli jsme se, aby nebyl hladový, takže jsme dávali kapsičku, stačilo mu to úplně, teď mu je rok a dva měsíce, máme krmení proplan after care (pro kastráty) a žral by furt, takže jsme mu trochu zvedli dávky a papá 5× - 6× denně, granule k dispozici celý den nemá, protože on je hrozně nenažraný, a snědl by to naráz stejně, je tak zvyklý, ale protože už mu dáváme kapsičky pouze výjimečně, netloustne a hladový také není, takže chce to krmivo s velkou výživovou hodnotou a potom hlad určitě mít nebude a stačí opravdu dávka, která je napsaná na obalu.
![]()
@Kačka92 Máme zatím Brit Care, od majitele…na ty výživové hodnoty musím mrknout ![]()
@RyBANA Ty kapsičky jsou většinou docela hnusné - jakože složení, není tam moc masa, takže kočka to do sebe napere - protože jí to chutná, ale nic moc z toho nemá a za chvíli zas hlad. Takže pokud má k dispozici kvalitní granule, tak ta jedna kapsička na chuť je akorát. Jestli jsou podmínky, dala bych spíš maso. Pošušňá si taky a výživová hodnota nesrovnatelná.
@Sorcerka teda to je kočka, ta vaše kočka
fakt zajímavé zabarvení. Na té jedné fotce to vypadá, že má černé polštářky na tlapkách?
@Jitulinaja Těžko říct, asi by to chtělo veterinu…
Jinak teda vám sem musím nahodit fotku jednu…toto pouští syn kocourovi
http://pp.2i.cz/…58860587.jpg
@RyBANA píše:
Jinak teda vám sem musím nahodit fotku jednu…toto pouští syn kocourovihttp://pp.2i.cz/…58860587.jpg
Tak to je luxusní ![]()
Jinak Perfík (ragdoll kocourek) má k dispozici granule celý den a ráno dostává kapsičku - v podstatě hlavně na mlsání jakou dostane tu sní rozmlsaný zatím není. Za chvíli mu budou dva roky a kapánek mi drahoušek přibral jsem ho o víkendu vážila a má něco málo přes 6 Kg, tak jsem zvědavá jak se to bude vyvíjet, tak ho tak zkoumám jestli není kulaťoučký, ale myslím, že je to OK ještě může kapánek přibrat
. Jinak granulky má celý den a potroškách uzobává nenefutruje se do prasknutí naštěstí
, protože tu občas bývá přes noc sám když mám služebky tak nemusím mít starost o to jestli mi tady nehladoví
Tak a mám další dotaz, teď ohledně steliva…už vím že bentonitové stelivo nehrozí, kýchá nám z toho…a piliny nechci taky. Včera jsem koupila stelivo Catwill za dost palbu, ale když koukám na net, že 10l vychází do 300,– a 3,8l za 100,– tak přemýšlím, že bych vzala rovnou to obr balení.
Prostě ta kočka je pro mě ve všem záhada stejně jako kočárky a matrace a všechno ![]()
Je v těch silikagelových nějakej rozdíl nebo je to vcelku jedno?
Já měla Catwill a teď mám CatClin (v akci 8l bylo asi 130) kupovala jsem před vánoci. To 8l balení má Perfík tak na měsíc (vysypu ho celý najednou do záchudku - máme velkej). Měním dle potřeby jak se mi zdá, že už je třeba, záleží jak je učůranej a tak. Koťátku to asi vydrží na dýl
Jinak mi přijde, že v různých typech není žádný rozdíl, u mamky mám ještě jiný druh a přijde mi to všechno stejné. (Jen jeden typ byl nějaký odlehčený.. nevím proč
)
My máme obyčejné stelivo za pár korun, ale je to tím, že už od kotěte je na to zvyklý, navíc je to domácí kočka, takže je asi míň citlivější, nevím
Takže se stelivem nemůžu radit, my to naštěstí nemuseli řešit ![]()
@Pipet S těma kapsičkama máš pravdu, proto dostává raději kapsičku tak za měsíc, jinak mu dáváme třeba hovězí masíčko od oběda nebo třeba vylízat omáčku a jsme spokojení my i on, protože to nemáme přesolený, takže není dehydratovaný. Jinak jsme kupovali kapsičku z pštrosího, klokaního a krokodýlího masa, jedna za 19,– Kč ve slevě a po tom šílel, taky to mělo velké % onoho masa. Bohužel si nepamatuji značku, kamarádka má Zverimex a doporučovala mi je, za den byly všechny pryč ![]()
Tak naše kočka (obyčejná evropská) dostává jen granule (Brit Care) ke kterým má přístup nonstop (sní tak jednu misku za den - má 4 měsíce) a občas (jednou týdně i víc) dostane půl kapsičky nbo půl konzervičky. Nestěžuje si
Sama paní chovatelka ám říkala, když jsme si ji brali, že kapsičky a jiné podobnosti jsou jen rozmazlování… tak to tak dělám… snad dobře :/
@RyBANA píše:
Jinak teda vám sem musím nahodit fotku jednu…toto pouští syn kocourovihttp://pp.2i.cz/…58860587.jpg
To je skvělé
![]()
U nás jsou taky granule k dispozici celý den i noc, mám pro ně 3 misky, k tomu 2 misky vody a ve vaně napuštěná „Kaluž“ vody pro Lotu a Chrlieho.
Ráno dostávají konzervu, každý mají svou misku
a to máte vidět, jak vyvádějí, když se dle nich loudám ![]()
A jako stelivo máme růžový extra jemný Zverlit - máme ho už snad 6 let a jsem s ním spokojená. I králík se tam naučil chodit čůrat, když lítá po bytě ![]()
Dnes při odchodu do práce seděly v chodbě tři páry vyčítavých oček
bobinky moje ![]()