Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@quinny tak ta je roztomílá ![]()
A jede jí i jáhlová kaše jo??? Tak to jsem se ted pobavila ![]()
My máme:
Všichni tři jsou jen doma, moje zlatíčka… ![]()
Fotky mi nejdou přidat ![]()
@KačuliKačka naše jak je ještě kotě, tak návštěvy dost oblízá jako další vhodný zdroj hry, kamarádce posledně lezla do vlasů, to už se jí přestávalo líbit, ještě že je na kočky zvyklá ![]()
s tím tuňákem jsi mi připomněla- před pár dny manžel povídá, nechal jsem ti na stole půlku tuňáka (RioMare) k večeři…jasně že když jsem došla tak na mě nic nezbylo
njn kdo by odolal, když je mu to naservírováno až pod nos.
To mi připomnělo jednu věc, u starší kočky jsem pořád řešila zlozvyk, že se mi nelíbí, že chodí na stůl…že tedy novou kočku jooo, ale na stůl chodit nebude…a jak myslíte že to dopadlo ![]()
Tééda to je slušná smečka, jsou krásní všichni tři, k umuchlování
, jen mě napadá to máte asi větší byt nebo domek a úklid je asi tvojí silnou stránkou co
Na tohle je sphynx vážně super, chlupy všude už jsou u nás minulostí ![]()
@quinny s tím tuňákem jsem se ted zasmála, jako bych to viděla u nás doma ![]()
A stůl… jídelní používají kočky jako mezischod když lezou na okno
Ale je fakt, že když jíme, na stůl nejdou a neotravují ![]()
Máme byt 2+1 nijak velký, ale teda luxujeme i 3× týdně + sedačku objíždím vlhčenýma ubrouskama. Jo a taky jedeme ve velkém na válečcích z Ikey ![]()
Ještě máme králíka, takže u nás je denně rodeo a opravdu není o legraci nouze ![]()
Tu tvou berušku bych taky hned pomačkala
když se tak vůbec nebojí ![]()
Jo a úklid… no krom toho luxování (což z 90% obstarává synáček) uklízím tak průměrně, nic extra ale taky nemám ráda binec. Vzhledem k tomu, že bývám dlouho v práci, tak mě některé věci fakt nevytrhnou
![]()
My máme ragdollku, má 10 měsíců, jméno Tangelka. Teď je již vykastrovaná, váží 5 kg a ještě asi tak 1 kg přibere, říkala chovatelka. Zkusím se dát foto
My máme obyč Macíčka a chlupatého Ducínka. Ten je dle mých průzkumů šmrncnutý ragdollem. Nejdřív jsem myslela, že to bude něco tureckého, jako je Lotynka, ale když přibral a zachlupil se… i podle povahy… Kdoví ![]()
Macíčka jsem vyměnila za čokoládu a Ducína ulovila mamka u popelnic ![]()
@ivulka píše:
My máme ragdollku, má 10 měsíců, jméno Tangelka. Teď je již vykastrovaná, váží 5 kg a ještě asi tak 1 kg přibere, říkala chovatelka. Zkusím se dát foto
Jéé a prosím tě je opravdu hadrový?
Protože to naše třeštiprdlo je zatím všechno jen ne hadrový ![]()
@KačuliKačka jo tak kdyby nelezly na stůl u jídla tak je mi to jedno, ale to jsem si hold měla první vychovat jinak a druhou si nepořizovat sphynx..no manžel se mi směje doteď jak jsem byla naivní ![]()
my máme berunku 14 dní, ale už je dost otrkaná, hlavně starší jí tak muchluje, že už jí asi nic nepřekvapí u nás ![]()
On byl šíleně zničenej, když jsme o prvního kočičáka před Vánoci přišli, plakal každý večer
úklid no to máš fajn, že máš na to lidi
nejvyšší čas postoupit u nás ve výchově na vyšší level než uklízení hraček ![]()
@ivulka ta je úúžasná
tyhle velký kočky se mi taky hodně líbí ![]()
zeptám se kdy jste kastrovali a kolik to vyšlo? měla říji předtím nebo ne?
my máme podmínku kastrovat do roka, chtěla bych co nejpozději to půjde, ale zase s tou říjí nevím nevím, sphynx prý mají říji vcelku brzy, zase se bojím aby pak třeba nepřestala růst ![]()
@Pipet píše:
My máme obyč Macíčka a chlupatého Ducínka. Ten je dle mých průzkumů šmrncnutý ragdollem. Nejdřív jsem myslela, že to bude něco tureckého, jako je Lotynka, ale když přibral a zachlupil se… i podle povahy… Kdoví
Macíčka jsem vyměnila za čokoládu a Ducína ulovila mamka u popelnic
Macíček je úžasně vybarvený
Ducínek je taky parádní chlupáč.
A kočky od popelnic jsou nejlepší, takhle přišla první k nám (tedy k mým rodičům, tehdy jsem tam ještě bydlela) před 14ti lety…tatínek šel z hospůdky a u popelnic potkal „kocoura“, tak nám ho přivedl domů se slovy, holky postarejte se o něj, dejte mu najíst, venku je zima, on se nají a pak zase půjde…jooo to tak, otřel se o ledničku, o maminku a už byl náš…a pak ten trapas u veta (mě nějak nenapadlo to pohlaví zkoumat), když mě ubezpečil, že je to kočka a ještě ke všemu březí ![]()
Koťátka byli 2, jedno tedy narozené mrtvé, ale jedno přežilo- žije dodnes a vypadá jak kulička.
Tu původní kočku jsem zachraňovala jako prvotěhule- měla postvakcinační sarkom a nakonec jsme jí stejně museli dát uspat, prodloužila jsem jí život asi o rok, vypadala spokojeně, tak snad byla a teď už je jí v kočičím nebi dobře, když je tam s naší první kočenkou ![]()
@quinny ta je krásná…ale u nás doma by neprošla… my máme
pejska Agátku (10 let) a Arthura, briťáka, smrada zlobivého, nejmazlenější miminko a teď si to nepamatuje ![]()
V říjnu jsem ho nechala vykastrovat (14 měs.) ale nepřibral, takže má malinko pod 5kg, mlsnej je jako koza, ale mlíčko miluje…mě z hrnečku, dceři z kornflakes…když zaváhá, musí si je zalít znovu ![]()
@quinny tak to víš, no, u nás je to stylem něco-za něco… když ten puboš něco chce (přes týden spát u tatky, mít kamaráda na víkend u nás, kredit nad rámec limitu), tak luxuje a vynáší smetí ![]()
Ale abych nebyla zase nespravedlivá, když ho poprosím, aby vyluxoval jen tak, že je to potřeba, tak to udělá ![]()
Jinak s tím stolem… Samík a Lota to nikdy nedělali, že by lezli do jídla na stole… ale Charlieho jsme to museli naučit a u něj to byly 2 měsíce výprasků, aby si to fakt uvědomil. Velmi často totiž přistával přímo v talíři jídla
Ale naučil se
Je nejmladší, ale nejoraženější smrádě
Částečně si za to můžu i sama, protože před 2 lety byl vážně nemocný a my kolem něj skákali jako kolem miminka, jen aby se nám uzdravil ![]()
Máme taky britáka jsou mu 3roky ale je hrozně umnoukanej hlavně v noci nemuže být sám v kuchyni tak ho pouštím v pul jedný ráno do ložnice do šesti takto obejde všechny v bytě i děti hajzlík. Jinak kastrovanej není. Neznačkuje tak mu kulky nechám ![]()