Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Rybana: opravdu hadrová, ne vždy, ale když jí dáš na záda, tak je hadr
quinny: kastrovali jsme jí, když měla 8 měsíců, vyšlo to se vším všudy na necelé 2000,–kč - měla šetrnější narkozu. Říji neměla, ale byla už hormonální hybrid. Také jsme museli kastrovat do roka, radila jsem se s chovatelkou a říkala, že 8 měsíc bude tak akorát. Je strašný mazel a je jako pejsek. pořád za mnou chodí. Ale fakt všude. Na záchod, koupat se…
@78mamina umňoukanej? To je asi jejich charakteristický rys ![]()
Atthur navíc v noci nespí
a posledních tak 14 dní je to fakt zlé… kdyby nás obcházel, ale on drbe žaluzie, skříň, škrábe všechno…
takže jsem ho tuhle vyhodila na noc z ložnice, jenže Agátka chtěla za ním, takže to dopadlo tak, že Agáta kňučela za dveřmi, Arthur chodil po předsíni a mňoukal tím hrdelním hlasem, škrábal dveře a my se nikdo nevyspal
![]()
Na dnešek jsem Agátce vysvětlila, že buď bude chrápat bez Arthura, nebo bude v kuchyni v pelíšku
kupodivu pochopila a nehnula ani brvou ![]()
Jenže ten hajzlík chlupatej škrábal na dveře dcery (kam normálně v noci nechce), ale moje byly potřené octem…
do tak 4 hodin na něj vylítla asi 4× a pak byl klid, to 6,30, pak začal teror, pustila jsem ho k sobě a snažil se ve zlobení dohnat celou noc… ![]()
Vysvětlování neplatí…
Když mě vyštípak z postele, lehl si vedle mě v kuchyni na lavici a tvářil se jako ten nejhodnější a nejroztomilejší kocourek… ![]()
Tak přesně to dělá ten náš. Mnouká jak kdyby brečelo dítě
A taky neví jestli zrovna má jíst, jít na balkon na kočkolit, škrábat se o botník atd někdy si přede mě stoupne mnouká jak blb jako kdyby se mě ptal co má jako dělat.
![]()
@AgatkaZ Arthur je tedy kus kocoura, briťáci jsou nádherný plemeno, kdyby to bylo jenom na mě, tak mám asi taky takovýho
![]()
@KačuliKačka je mi to jasný cukr a bič
naše dítko teď začlo některé mé prosby naprosto ignorovat, takže styl něco za něco je teď u nás úplně u všeho
má snad první pubertu nebo já nevím ![]()
Já ji být nechci tak nevím jak na to
dostala párkrát novinama, ale to že někde něco drbe, u toho stolu nevím, ale asi to budu muset taky nějak řešit, to lezení do jídla mi prostě vadí ![]()
Mmch jaký používáte záchůdky a kočkolity? My máme krytý a vyndali jsme jí dvířka aby s tím neměla problém a teď se samo bojím jí je tam dát, aby nešla jinam ![]()
a kočkolit Cats Best, protože je na něj zvyklá z CHS, ale to je pálka jako, i když pocitově vážně lepší je, i když ven se vynáší samozřejmě taky ![]()
U starší jsme brávali ten nejlevnější bentonitový a vyhovoval, jenže trošku prášil a na týhle potvoře by to bylo asi dost vidět, i tak vypadá po týdnu jak horník ![]()
@78mamina píše:
Garfík
jéé taky mazel briťáčci jsou tu koukám oblíbení, to je dobrě, jsou fakt nádherní
![]()
@ivulka my budeme mít rok v září, tak si říkám, že by to asi bylo ideální ještě před létem, uvidím no, budu muset hodit řeč s vetem ![]()
jako pejsek, to mi něco připomíná..mmch o sphynxech se tvrdí že je to 1/4 pes, 1/4 opice, 1/4 člověk a jen 1/4 kočka a zjevně na tom něco bude…
včera za mnou taky lezla do vany i za malým když jsem ho koupala, hlavně že když se má koupat sama tak u toho držkuje ![]()
@quinny No tak Charlie dostával rukou na zadek, nebo vytřepat za kůži na krku. Do dneška mu zůstala jedna neřest - nahání Lotu a vyloženě ji hryže a škrábe na krku, ta ječí jako kdyby jí z kůže tahali, takže za toto dostává opradu pořádné výprasky. To i vet. říkal, že toto je povahový rys a že se ho nezbavíme, takže jediné co zbývá je, ho potrestat pořádně.
Je fakt, že když Lotě ublíží, tak hned zdrhá, protože ví, že bude následovat trest. On je potvůrka pěkně vyčůraný ![]()
Já teda nejprve, když vyskočil na stůl když jsme jedli, vytahal za kůži na krku, dostatečně hlasitě řekla NE, Nesmíš!!! a hodila ho na zem (rozuměj, cca z 50cm na koberec, že přistál na tlapkách). Když to 3× nepomohlo, dostal na zadek a uraženě odkráčel ![]()
Trvalo cca 2 měsíce, než pochopil, že jsem silnější a neustoupím ![]()
@KačuliKačka máš inteligentní zvířátka, dneska bude Arthur druhou noc mimo ložnici tak jsem zvědavá jaká bude noc ![]()
@AgatkaZ píše:
@KačuliKačka máš inteligentní zvířátka, dneska bude Arthur druhou noc mimo ložnici tak jsem zvědavá jaká bude noc
NO jak kdo a jak kdy… Samík třeba ted začal vyžadovat ´maso i večer, ale má smolíka, musí jim na noc stačit granulky, v opačném případě bych přišla za chvíli na buben ![]()
Už všichni zase spinuškají ![]()
@KačuliKačka máš zlatíčka. Ten náš chlupatej terorista se zatím ke mě nedobývá, tak mu to snad vydrží ![]()
@AgatkaZ píše:
@KačuliKačka máš zlatíčka. Ten náš chlupatej terorista se zatím ke mě nedobývá, tak mu to snad vydrží
Ti říkám, dovez ho na převýchovu ![]()
@KačuliKačka tou rukou právě nechci..ona je mazel a bojím se že by pak neměla takovou důvěru..jednu bojácnou kočičku už jsme doma měli (rozuměj tu první útulkovou), bylo vidět, že jí někdo ubližoval…ale budu se snažit být důsledná, spíš okřiknout, sundat a tak, jak s dítkem, snad se to taky naučí..2 měsíce jsou dost, to snad zvládne ![]()
poraďte mi co s tím záchůdkem, dneska sice přišlo velký stelivo, ale to bychom přišli na buben, budu muset vymyslet nějakou levnější variantu ![]()
a jak jí naučit procházet těmi dvířky, máte někdo zkušenost?
@quinny S dvířkama neporadím, náš kocour hned chodil na krytý záchodek a neměl s tím problém. Já po různých experimentech se stelivem, jak silikonovým tak klasickým, vybrala jako nejlepší variantu pro nás růžový zverlit Je sice určený pro koťata, ale to je jedno. U těch silikonových mi vadí, že se ta moč usazuje na dně a rozkládá se na močovinu a hrozně mi to páchlo při čištění. U klasického vyhazuješ i moč a v tomhle fakt dobře hrudkuje a nesmrdí.
Uf, jsem se rozepsala:)
@quinny taky „jedeme“ na růžový zverlit a jsem spokojená
Máme jeden krytý bez dvířek (ty jsou po stěhování kdo ví kde) a pak jeden nekrytý. Nám tam chodí čůrat totiž i králík ![]()
Jinak na Charlieho to jinak nejde, on má prostě velmi silnou osobnost a já nechci mít doma „egoistu“, takže holt musí šlapat podle mých pravidel
Ale neboj, on přes den nemá čas na mazelní, ne že by se bál… za to v noci spí nalepený na mě, ráno s budíkem na mě naběhne a ducá hlavičkou, tlapká pacinkama a vrká jak holub
A chodí večer, když koukám na telku, spát ke mně do klína ![]()
Třeba Lotynku ani Samíka nebylo třeba plácnout, stačilo Ne a dobrý ![]()
Tak jsem se ráno pokochala krásným videem kotěte ve sněhu ![]()