Kočičí diskuse

Napsat příspěvek
Velikost písma:
835
24.3.13 14:00

Ahoj kočkomilky :mavam:

Dáváte svým kočkám kuřecí krky na ohryzání? A když jo, tak jakým způsobem. Jestli jim to dáváte sýrové (přemražené) nebo jak? Děkuji… :mrgreen:

A ještě jedna otázka: Může to vůbec kočka? 8o

Dík. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10959
24.3.13 14:12
@Ani123 píše:
Ahoj kočkomilky :mavam:

Dáváte svým kočkám kuřecí krky na ohryzání? A když jo, tak jakým způsobem. Jestli jim to dáváte sýrové (přemražené) nebo jak? Děkuji… :mrgreen:

A ještě jedna otázka: Může to vůbec kočka? 8o

Dík. :mrgreen:

kdysi dávno jsme to dávali, vždycky jsem ten krk rozbila paličkou na maso a snědli to i s kostima :P ale ted bych to nedala nikdy, může si zapichnout kost do krku a co potom :nevim: kdyby se jim něco stalo, tak se zblázním :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
24.3.13 20:29

@Ani123 krky ne, ale vnitřnosti a obcas konec křídla, ten co na něm není skoro maso. Kočka to prý umí strávit. Pes by kosti z kuřete neměl vůbec…
Jinak maso jim dávám jak přemražené, tak i uvařené jen ve vodě. To záleží na tom, jestli z těch „kostí“ dělám vývar (to když toho máme hodně) nebo to kupuju jen pro kočky (pak toho není dost, aby se z toho dala udělat pořádná polévka :D )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
24.3.13 20:33

@ewanka drápky stříhám pravidelně, jinak jsem celá doškrábaná. Oni totiž ty potfůrky i když jen přijdou se pomazlit, tak jak dělají takový ten mléčný krok, tak to sakra bolí :mrgreen: obzvlášť na břiše to stojí za to!
U koček je to pohoda, protože je krásně vidět, kde jim začíná ta cévka, ale u naší krysařičky je to porod, má černé drápy a prakticky pokaždé ji lehce střihnu do krve. Pak to rozdýchávám ještě hodinu-ona po prvním pamlsku už neví, že jí něco bolí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
šmoulinka71
24.3.13 20:41

Mě teda kočičky neškrábou. :oops: A máte škrabadla? Ty naše škrábou na škrabadlech skoro pořád.

• Citovat
  • Upravit
1859
24.3.13 20:50

Perfíkovi stříhám drápky, cca každých 14 dní, poznám to vždycky při mazlení s tím, že tedy mě Perfík praktitkuje „mléčný krok“ zásadně na krku ;) Jinak škrabadlo má, ale očividně není dostačující, mi tedy spíš příjde, že si o něj ty drápy spíš brousí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
24.3.13 22:07

Škrabadlo? To máme, obří, jenže kočky si na škrabadle sloupávají staré drápky za nové, které jsou ostré a zahlé jako šavle. Proto se drápky stříhají, aby měly tupý konec. Moje kočky potom několik dní intenzivně právě navštěvují škrabadlo, jen aby právě ten tupý drápek co nejdříve slouply a nahradily novým, ostřejším… :evil: Takže drápky stříhám tak 1 za týden max. za 14dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
šmoulinka71
24.3.13 22:10
@Inuska.pv píše: Škrabadlo? To máme, obří, jenže kočky si na škrabadle sloupávají staré drápky za nové, které jsou ostré a zahlé jako šavle. Proto se drápky stříhají, aby měly tupý konec. Moje kočky potom několik dní intenzivně právě navštěvují škrabadlo, jen aby právě ten tupý drápek co nejdříve slouply a nahradily novým, ostřejším… :evil: Takže drápky stříhám tak 1 za týden max. za 14dní.

Aha, to jsem vůbec nevěděla.

• Citovat
  • Upravit
12801
24.3.13 22:44

Tak jsem stříhala poprvé… no, evidentně byl tak zaskočený, že ani neprotestoval :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
25.3.13 00:19

@smoulinka71 taky jsem se ze začátku divila, proč tak mají škrabadlo v oblibě právě po stříhání :mrgreen: jsou to mršky chytrý ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
25.3.13 00:19

@AgatkaZ no nechci strašit, ale přiště už bude připravený :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
25.3.13 08:56

U nás se taky pravidelně stříhají drápky všem třem :-) Jednak proto, at neškrábou mně, ale taky proto, aby náhodou někde nezůstali viset za drápek a nezranili se, popřípadě aby při občasných bitkách nebyly krvavé šrámy v kožichu :-)

Nejstarší drží, kočičá madam mi nadává ale drží (nemá ráda sahání na tlapky) a prcek se kroutí tak, že ho musím fakt pevně držet a ječí u toho :lol: Ale má smůlu, jsem silnější :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
25.3.13 12:37

@KačuliKačka to jste mi připomněla, že odmala „mučím“ svoje kočičáky, aby si nechali šahat na tlapky, protože mně to při mazlení strašně baví :lol: takže když kočka přijde, tak kromě hlazení kožichu jim mnu tlapičkyy (ta prostřední to má taky moc ráda)… což mi potom pomáhá při stříhání - prostě v nestřeženém okamžiku vezmu kleštičky a cvak cvak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10959
25.3.13 12:46

Tak můj kocour je v tomto zlatý :mrgreen: vezmu si ho, posadím na klín a stříhám a on drží, jen kouká se zvednutou hlavičkou co dělám, je u toho strašně roztomilý, tak ho u toho pusinkuju :mrgreen: :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
25.3.13 12:55

@Inuska.pv kluci jsou s tlapkama v pohodě, ale naše dámička je cíťa, ona je tak celkově plašší, přišla k nám v +/- roce a tehdy se hrozně bála, je nalezenec a podle všeho jí asi někdo ublížil. Takže tlapky si hladit nenechává. Ale kdysi jsme stříhali drápky tak, že jsem ji musela pevně zavinout do ručníku nebo deky a stříhat packu po pacce. Dnes už mi u toho akorát hudrá a snaží se mi schovat pacinky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný