Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj kočkomilky ![]()
Dáváte svým kočkám kuřecí krky na ohryzání? A když jo, tak jakým způsobem. Jestli jim to dáváte sýrové (přemražené) nebo jak? Děkuji… ![]()
A ještě jedna otázka: Může to vůbec kočka? ![]()
Dík. ![]()
@Ani123 píše:
Ahoj kočkomilky![]()
Dáváte svým kočkám kuřecí krky na ohryzání? A když jo, tak jakým způsobem. Jestli jim to dáváte sýrové (přemražené) nebo jak? Děkuji…
A ještě jedna otázka: Může to vůbec kočka?
Dík.
kdysi dávno jsme to dávali, vždycky jsem ten krk rozbila paličkou na maso a snědli to i s kostima
ale ted bych to nedala nikdy, může si zapichnout kost do krku a co potom
kdyby se jim něco stalo, tak se zblázním ![]()
@Ani123 krky ne, ale vnitřnosti a obcas konec křídla, ten co na něm není skoro maso. Kočka to prý umí strávit. Pes by kosti z kuřete neměl vůbec…
Jinak maso jim dávám jak přemražené, tak i uvařené jen ve vodě. To záleží na tom, jestli z těch „kostí“ dělám vývar (to když toho máme hodně) nebo to kupuju jen pro kočky (pak toho není dost, aby se z toho dala udělat pořádná polévka
)
@ewanka drápky stříhám pravidelně, jinak jsem celá doškrábaná. Oni totiž ty potfůrky i když jen přijdou se pomazlit, tak jak dělají takový ten mléčný krok, tak to sakra bolí
obzvlášť na břiše to stojí za to!
U koček je to pohoda, protože je krásně vidět, kde jim začíná ta cévka, ale u naší krysařičky je to porod, má černé drápy a prakticky pokaždé ji lehce střihnu do krve. Pak to rozdýchávám ještě hodinu-ona po prvním pamlsku už neví, že jí něco bolí ![]()
Mě teda kočičky neškrábou.
A máte škrabadla? Ty naše škrábou na škrabadlech skoro pořád.
Perfíkovi stříhám drápky, cca každých 14 dní, poznám to vždycky při mazlení s tím, že tedy mě Perfík praktitkuje „mléčný krok“ zásadně na krku
Jinak škrabadlo má, ale očividně není dostačující, mi tedy spíš příjde, že si o něj ty drápy spíš brousí ![]()
Škrabadlo? To máme, obří, jenže kočky si na škrabadle sloupávají staré drápky za nové, které jsou ostré a zahlé jako šavle. Proto se drápky stříhají, aby měly tupý konec. Moje kočky potom několik dní intenzivně právě navštěvují škrabadlo, jen aby právě ten tupý drápek co nejdříve slouply a nahradily novým, ostřejším…
Takže drápky stříhám tak 1 za týden max. za 14dní.
@Inuska.pv píše: Škrabadlo? To máme, obří, jenže kočky si na škrabadle sloupávají staré drápky za nové, které jsou ostré a zahlé jako šavle. Proto se drápky stříhají, aby měly tupý konec. Moje kočky potom několik dní intenzivně právě navštěvují škrabadlo, jen aby právě ten tupý drápek co nejdříve slouply a nahradily novým, ostřejším…Takže drápky stříhám tak 1 za týden max. za 14dní.
Aha, to jsem vůbec nevěděla.
Tak jsem stříhala poprvé… no, evidentně byl tak zaskočený, že ani neprotestoval ![]()
@smoulinka71 taky jsem se ze začátku divila, proč tak mají škrabadlo v oblibě právě po stříhání
jsou to mršky chytrý ![]()
U nás se taky pravidelně stříhají drápky všem třem
Jednak proto, at neškrábou mně, ale taky proto, aby náhodou někde nezůstali viset za drápek a nezranili se, popřípadě aby při občasných bitkách nebyly krvavé šrámy v kožichu ![]()
Nejstarší drží, kočičá madam mi nadává ale drží (nemá ráda sahání na tlapky) a prcek se kroutí tak, že ho musím fakt pevně držet a ječí u toho
Ale má smůlu, jsem silnější ![]()
@KačuliKačka to jste mi připomněla, že odmala „mučím“ svoje kočičáky, aby si nechali šahat na tlapky, protože mně to při mazlení strašně baví
takže když kočka přijde, tak kromě hlazení kožichu jim mnu tlapičkyy (ta prostřední to má taky moc ráda)… což mi potom pomáhá při stříhání - prostě v nestřeženém okamžiku vezmu kleštičky a cvak cvak ![]()
Tak můj kocour je v tomto zlatý
vezmu si ho, posadím na klín a stříhám a on drží, jen kouká se zvednutou hlavičkou co dělám, je u toho strašně roztomilý, tak ho u toho pusinkuju
![]()
@Inuska.pv kluci jsou s tlapkama v pohodě, ale naše dámička je cíťa, ona je tak celkově plašší, přišla k nám v +/- roce a tehdy se hrozně bála, je nalezenec a podle všeho jí asi někdo ublížil. Takže tlapky si hladit nenechává. Ale kdysi jsme stříhali drápky tak, že jsem ji musela pevně zavinout do ručníku nebo deky a stříhat packu po pacce. Dnes už mi u toho akorát hudrá a snaží se mi schovat pacinky ![]()