Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Bohulinka je ji 13mesicu, nabizela jsem vse mozne, rvala uz na zastavce, nevim ani proc zacala, kazdopadne neprestala ani po nakojeni
Taky nechápu co na tom může někomu vadit? v létě jsme chodily o víkendu na procházky do města třeba na půl dne a kojím cca po 2h, takže jsem taky kojila kde se dalo, samozřejmě tak aby bylo co nejmíň vidět a zatím se nikdo nepohoršoval. naopak japonský tůristi si nás pomalu u toho i fotily
.kdyby mi někdo něco řek tak na něj vystartuju, že jestli ho příště potkám jak jí něco na veřejnosti tak ho nakopnu do ř…když mu vadí, že baští na veřejnosti mimina tak on taky nesmí. a vůbec mě když se na něco nechce venku koukat tak otočím hlavu na druhou stranu a je po problému ![]()
Nekojila jsem na verejnosti. Kdyz nebylo zbyti, vzdycky se dalo nekam schovat, treba v restauraci, ke ktere patril i hotel, jsem si vyprosila klice od pokoje nebo jsem zalezla do auta a zatahla clony. Kdyz jsem vedela, ze jedu na dyl na blby misto, udelala jsem s sebou sunar. Je mi fuk, jestli je to prirozeny nebo ne, nepotrebuju uvadet lidi kolem do rozpaku.
Kojeni v mirnem ustrani s plenou ok, nedavno ale vytahly tri matky prsa svorne najednou ve vege restauraci..asi si mysleliy ze kdyz tam chodej jist i urednici, jsou vsichni lesni typy.
Mne osobne cizu prso, obzvlaste bradavka, pripada intimni, tedy neco, co nechci vidat a uz vubec ne na mistech, ze kterych nelze odejit..jKo je restaurCe, kancelar nebo kupe ve vlaku. ![]()
@lekarnicka28 píše:
@zrzana2, paní asi nekojila, neuměla to, malého měla na MM, doteď z toho má komplex a je zahořklá vůči všem kojícím maminámNic si z toho nedělej, kojila jsem v letadle, na nádraží, v parku, v lese, v restauraci.. Samozřejmě se snažím decentně, nevystrkuju kozy na odiv světu, ale jinak si nic z nikoho nedělám, ať si všichni škubnou.
![]()
A to já zas jo ![]()
@zrzana2 hele, ber to s nadhledem. Nevidím jediný důvod, proč by moje dítě nemělo mít právo najíst se tehdy, když má hlad, a tam, kde ho má. Já taky se svým jídlem nezalézám do ústraní, abych náhodou někoho nepohoršila. Kojila jsem syna, kojím dceru, když je třeba, tak klidně v autobude. Oni si ti lidé neuvědomují, že je pro ně lepší přežít kojící matku než řvoucí dítě (a že teda oběmoje děti řvou, jak když jim někdo krájí nohu). Takže já prostě radši nakojím, než bych poslouchala ten řev a obtěžovala jím všechny ostatní. když to jde, vystoupím. Ale nejde to vždycky. Nemůžu vždycky jet na schůzku o půl hodiny dřív pro sichr, co kdyby dítě náhodou zrovna chtělo pít mimo obvyklý čas kojení.
taky s enevystavuju, většinou mám nějaký šátek nebo šálu, co přes nás dám, ale stejně jsou lidé někdy protivní.
V OC taky ne vždycky chodím do kojící místnosti. Jednak tam bývá jedna jediná, a tím pádem obvykle obsazená, a jednak tam neudržím staršího synka v klidu čekat. Tak si sedneme na kafe, on jí nějakou housku a já kojím a je to pro všechny pohodlnější.
JInak můj nejvtipnější zážitek s kojením na veřejnosti - kojila jsem v parku na lavičce, hezky bokem, abychom měli soukromí, a přišel ke mně pán, jestli mu můžu půjčit tužku. Blbější záminku pro to, aby se mohl kouknou ta kousek prsa (bylo léto a pařák, tak jsem nic na zakrytí s sebou neměla), si fakt vymyslet nemohl ![]()
Ja jsem kojila venku vzdycky se zakrytim pomoci plenky a nebyl zadny problem- nevnimala jsem zadne pohorsene vyrazy, snad jen nektere stare babky se divne divaly
V OC byvaji prebalovaci koutky, ale ne vsude je tam i zidle, aby si maminka mohla sednout a dite i nakojit…Jinak jsem kojila v letadle, na letisti, nadrazi, vlaku, v lese, na ulici, v parku, jen asi tu mhd bych nedala…Pokud ale nahodou vidim kojici zenu, ktera nema pres sebe zadne zakryti, tak mi to vadi a vylozene nechapu, proc si pres sebe nemuze prehodit kus latky ![]()
@Jitu2 Tak hlady asi neřvala, když nepřestala, ani po kojení, nicméně zkusit se má všechno no ![]()
@zrzana2 Ahojky, povyš se nad to, ať si trhne…já třeba nekojím, protože nám to nešlo a kojící matky kolem mě zcela nechávají chladnou…kámošky kojí vedle mě a na cizí se snažím nedívat, aby je to nedostávala do rozpaků…
P. S. jedna matka kojila v supermarketu na paletě minerálek, no co chudák měla dělat ![]()
@KlaraBoch píše:
Pokud ale nahodou vidim kojici zenu, ktera nema pres sebe zadne zakryti, tak mi to vadi a vylozene nechapu, proc si pres sebe nemuze prehodit kus latky
Já zas nějak nechápu jaké zakrytí
až k prsu je tričko, pak je tam mimina hlava a pak jeho tělíčko… takže z kojící matky není vidět nic, co by nebylo vidět u nekojící, tak co mám zakrývat?
A to jako si z jedné věty vyvodíš tohleto? S tebou bych chtěla sdílet domácnost ![]()
Třeba to řekla, protože její kluk byl nachlazený, nebo věděla, že by do mimina rýpal, nebo vás nechtěla vyrušovat… A i kdyby, tak jako co? Vždycky se v souvislosti s kojením na veřejnosti říká - komu to vadí, ať se nedívá. Paní tě nijak neomezovala, nic po tobě nechtěla, jenom se přizpůsobila situaci a sedla si dozadu - akorát to teda z nějakého důvodu hlasitě okomentovala.
Mne urcite kojici zena na verejnosti nevadi. Ja se ale stydela. Vzdycky jsem zalezala, aby me pokud mozno nikdo nevidel
V buse bych to nedala, vzdycky jsem s sebou vozila pro jistotu flasku ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Já zas nějak nechápu jaké zakrytíaž k prsu je tričko, pak je tam mimina hlava a pak jeho tělíčko… takže z kojící matky není vidět nic, co by nebylo vidět u nekojící, tak co mám zakrývat?
Mnó, když vidím některý ta obří prsa s modrýma žilkama, vytažený komplet, tak ty opravdu jen tak něco nezakreje, rozhodně ne hlava mimina. Mně osobně se zakrytí zdá lepší, ale to je asi věc názoru.
Paní měla asi blbý den. Rozhodně bych z toho nedělala komplex z nekojení a jiné sci-fi, co už tu padly. Prostě se sešly dvě - jedna s brečícím dítětem, to nikomu nepřidá a jedna vytočená, která neměla svůj den. Nic víc, nic míň. Já za den potkám nepříjemných lidí…, ale i příjemných, co se jen tak usmějou a člověk má hned tak nějak lepší náladu.
Tak ja treba v parku nebo tak nakojim nekdy i ted, tam vim, ze kdyz me nekdo nebude chtit videt, pujde jinam. mala nekdy dela psi kusy. nadruhou stranu si nemyslim ze matka kojici v autobuse si zaslouzi tolik opovrzeni