Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@zuzukobylka píše:
Zrovna jsem o tomto tématu nedavno přemýšlela a říkala si, jestli nejsem moc puritánská. Koukam, že názory jsou různé. Seděla jsem se známou v restauraci, jim, povídam si sní a najednou začla kojit. Mě osobně to dostalo trochu do rozpaků, a to jsem ženská, nedokážu si teda představit, že by to takhle vytahla např. před mým přítelem či otcem. Já veřejně kojit nebudu (čekám první miminko), ne z toho důvodu, že bych se já styděla, ale chci být ohleduplná a nechci nikoho dostat do rozpaků. Kojení někde stranou nebo v parku na lavičce mi nevadí vůbec.
Stejný názor jsem měla taky
, až budeš mít mimi, tak ti nepřijde nic přirozenějšího.
@joaska píše:
Heleďte holky já se nerada hádám, ale možná by bylo fajn vymyslet značku přeškrtnutý červený kruh, vevnitř kojící matka. Abych věděla, kam mám minimálně šest měsíců vstup zakázán.
A je mi líto, že ani jedno mé dítě neumí hodiny, aby věděly, že ještě není čas.Že se v té děloze ty dvouhodinové intervaly nenaučí.
a úderem 6. měsíce prostě nezačnou jíst přesnídávky a pít čaje
no tak snad mas zdravy rozum, ne.
stejne jako se kazdy prirozene snazi na verejnosti nezivat, neprdet, nespat, nezvracet a nesvlekat, budu se i ja, az snad zacnu kojit, snazit neukazovat prsa..a k tomu fakt znacky nepotrebuju.
No a to je ale asi na dalsi dikuzi, kojenci v restauraci me privadeji k silenstvi:-DDDD
@perfect day a stejně si nakonec treba prdnes nebo zívneš, i když to nechceš ![]()
@perfect day píše:
No a to je ale asi na dalsi dikuzi, kojenci v restauraci me privadeji k silenstvi:-DDDD
Mě i malí pobíhající, nudící se a řvoucí haranti. Prostě obtěžují.
@Burj Chalifa píše:
Já bych zase uvítala, kdyby některé matky měly soudnost.
Všichni by měli mít soudnost, nejen kojící matky ![]()
Kojit se dá například přímo i v restauraci tak, že to nikdo skoro nemusí vidět. Nebo tak decentně se pootočit ke zdi a jestli někdo přesto čumí, je to jeho problém…
Chtít, aby kojící nenavštěvovaly restaurace, kavárny, nebo kojily na hajzlíkách je podle mýho taky nedostatek soudnosti. Na druhou stranu pokud žena kojí tak, že na ní přímo hledí cizí muži a vybalí prsa uprostřed restaurace, tak to je taky o soudnosti.
Stejně tak v tom autobuse nakojit už delší dobu řvoucí dítě je nouzovka, protože buď budou mít skoro všichni kyselý ksichty a poznámky, že musí poslouchat řev, nebo kyselý ksichty kvůli kojení. Kojení trvá pár minut narozdíl od řevu a v tomhle případě se dá omluvit…
Já byla dneska v jednom pražském obchodním centru, kde jsou udělané luxusní přebalovací místnosti, kde se matka může zavřít a v klidu tam i nakojit - jsou tam na to křesla. A stejně si některé matky sednou doprostřed uličky na lavičku, vytahnou kozu a jedou.. NECHAPU. ![]()
@Burj Chalifa píše:
Mě i malí pobíhající, nudící se a řvoucí haranti. Prostě obtěžují.
to mě i doma ![]()
Asi si nečetla můj přispěvěk na začátku. Já nejsem proti kojení na veřejnosti, ale jsem proti tomu když některý kojící matky mají fakt v mozku přebytek mlíka a nastrčí se tak aby se mohli všichni pěkně podívat jak kojí. Dám příklad - proč si třeba nevybrat na oběd kavárnu která je určená pro maminky s dětmi - v Praze např. Kafé a kakao - výborně vaří, dětský koutek, obsazenstvo povětšinou nen maminky…kromě kojení není třeba mít nervy když miminko pláče.
@nepř. mišanila píše:
Všichni by měli mít soudnost, nejen kojící matky![]()
Kojit se dá například přímo i v restauraci tak, že to nikdo skoro nemusí vidět. Nebo tak decentně se pootočit ke zdi a jestli někdo přesto čumí, je to jeho problém…
Chtít, aby kojící nenavštěvovaly restaurace, kavárny, nebo kojily na hajzlíkách je podle mýho taky nedostatek soudnosti. Na druhou stranu pokud žena kojí tak, že na ní přímo hledí cizí muži a vybalí prsa uprostřed restaurace, tak to je taky o soudnosti.
Stejně tak v tom autobuse nakojit už delší dobu řvoucí dítě je nouzovka, protože buď budou mít skoro všichni kyselý ksichty a poznámky, že musí poslouchat řev, nebo kyselý ksichty kvůli kojení. Kojení trvá pár minut narozdíl od řevu a v tomhle případě se dá omluvit…
@Lolllo píše:
Já byla dneska v jednom pražském obchodním centru, kde jsou udělané luxusní přebalovací místnosti, kde se matka může zavřít a v klidu tam i nakojit - jsou tam na to křesla. A stejně si některé matky sednou doprostřed uličky na lavičku, vytahnou kozu a jedou.. NECHAPU.
Jsou matky a kdo je víc
.Nebo jsou líné tam zajít. Nebo jsou z emimina. ![]()
Já teda zatím svoje nemám, ale vím že známá kojila malou na veřejnosti jen vyjímečně, spíš v případu nouze…jednou na schodě před kinem (to kino je trochu zastrčené) a dala si před sebe ještě kočár a v pohodě, myslím tím reakce okolí.
Ale jednou jsem viděla nějakou maminku co kojila svou ratolest před krámem a to se mi zdálo trochu moc. Myslím si že když to mimčo budeš kojit, někde kde je málo lidí tak na tom není nic špatného, ale myslím si že doma je doma… ![]()
@joaska píše:
@perfect day a stejně si nakonec treba prdnes nebo zívneš, i když to nechceš
no to vi kazdej..zivnu a jeste si u toho i zakojim..ale pekne v koutku a s plinou pres kozu¨a rukou pred pusou:-DDD
pa devcata, prace vola.
Tak jo holky dík za pokec. však já už se taky těším, až budu na ty kojný jen koukat, zamáčknu slzu a dám si víno ![]()
ted mám smolíka, ale slibuju, že se budu víc otáčet ![]()
i když už najíždíme na příkrmy, takže budu mít krupky po kapsách ![]()
Ale jo, asi trošku soudnosti ztrácíme. Třeba s tou intimitou. Teď u druhého dítěte to už o žádné intimitě není a je fakt, že to beru jako to sezení.
To je zase úlet pro mě. 
Nemám kojení na veřejnosti ráda, nedělám to schválně, ale prostě to někdy nezbytné je. A Určitě všechny pochopíte, že řvoucí dítě je daleko větší stresor než to, že by to mohlo být někomu nepříjemné.
a jak někdo psal, že by bylo někomu blbé kojit před přítelem? To jako před otcem toho dítěte?