Kojení na veřejnosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
50725
11.10.13 19:25

@rerere hlavně já kdybych nenakojila a dala místo toho UM, tak mi protečou prsa. A pak by se zas museli dívat na ženskou v promočeném tričku (ne, ani vložky to nepobraly) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1854
11.10.13 19:25
@Angua píše:
Nedělám, já si nakojím klidně na první lavičce :lol:A když přemýšlím, třeba v Ostravě v Avionu nevím, kde to info je a to jsem tam byla několikrát. A to je fakt rozlehlé. Prostě by mě to nenapadlo, že někde bude vybavená kojící místnost, tak jsem asi buran, no. Takže by mě ani nenapadlo se po tom ptát. Každý nemůže být z Prahy a trávit tam celé dny :lol:

No tak to zase prr. To, ze vim, ze je v OC kojici mistnost neznamena, ze tam travim cele dny. Akorat, kdyz prijdu do OC, tak si jdu hned umejt ruce na toaletu a ty kojici mistnosti jsou tam. Takze tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
11.10.13 19:31
@Lolllo píše:
No tak to zase prr. To, ze vim, ze je v OC kojici mistnost neznamena, ze tam travim cele dny. Akorat, kdyz prijdu do OC, tak si jdu hned umejt ruce na toaletu a ty kojici mistnosti jsou tam. Takze tak.

No tak to já třeba nedělám, nechápu, jaký by to mělo smysl :lol: Na záchod teda chodím, ale tam je to vždycky tak zmatené (dlouhé chodby, plno dveří), že jsem ráda, že najdu WC ženy - ne tak ještě hledět po jiných místnostech :lol: Prostě to neřeším, nikdy mě nenapadlo se po tom dívat, nepřišla jsem tam kvůli záchodu, že jo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2700
11.10.13 19:34
@Mahja píše:
Stejný názor jsem měla taky :mrgreen:, až budeš mít mimi, tak ti nepřijde nic přirozenějšího.

Možné to je. Myslim, že si kdyžtak na tuto diskuzi vzpomenu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
11.10.13 19:38
@Angua píše:
@rerere hlavně já kdybych nenakojila a dala místo toho UM, tak mi protečou prsa. A pak by se zas museli dívat na ženskou v promočeném tričku (ne, ani vložky to nepobraly) :lol:
:potlesk: tak nějak :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
11.10.13 19:53

Tak na lavicce v OC mi to prijde lepsi, jak v tom autobuse - v OC je ruch a nikdo se nemusi zastavit a cumet na kojici matku, zatimco v buse spolucestujici nemaji vyhnuti. Na druhou stranu uznavam, ze tam nema vyhnuti ani matka.

Muj pristup prameni trochu z toho, ze jsem celkem dost nestyda. Fakt mi to nevadi, ale chapu, ze to mnohe muze uvadet do rozpaku.

Kojeni mi neprijde jako analogie souloze, jak tu bylo nabidnuto, ale trebas jako analogie curani. Taky chapeme, ze se nutne potrebuje nejakej chlap vymocit v parku, ale ocekavame, ze ho nevytahne hnedka pred nama, kde sedime na lavicce a svacime, ale alespon poodejde, nebo se pootoci ke krovi.

Ja si moc dobre pamatuji na kojeni mrvniho, jake to bylo peklo, jak to bylo slozite a absolutne nemyslitelne delat kolem toho nejake zahalovani nebo manevry. Takze dovedu pochopit, ze kdyz ma nekdo podobne desne dite a sam je na nervy a vycerpan, tak se muze chovat trosku asocialne a podrazdene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrzana2
11.10.13 20:06

@Pudloslava no tak nejak. nehlede na to, ze teda videli jen kojici matku, prede mnou kocar, holka hlavu u okna a ja naklonena tim smerem. Bradavku nikdo nevidel. Ale teda k curani bych to neprirovnala. kojici se dite a curajici chlap jsou pro me opravdu jina liga :D

• Citovat
  • Upravit
43039
11.10.13 20:27
@zrzana2 píše:
kojici se dite a curajici chlap jsou pro me opravdu jina liga :D

oboji je urgentni biologicka potreba. pindour i prso se obvykle schovavaji. budme k sobe uprimni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrzana2
11.10.13 20:34

To ano, presto je to pro me neco jineho. rozhodne by me nenapadlo na verejnosti curat ani kdyby se mi hodne chtelo, utesit dite jo. sice kazdy videl co delam, nicmene kozy jsem nikomu neukazovala

• Citovat
  • Upravit
1854
11.10.13 20:53
@Angua píše:
No tak to já třeba nedělám, nechápu, jaký by to mělo smysl :lol: Na záchod teda chodím, ale tam je to vždycky tak zmatené (dlouhé chodby, plno dveří), že jsem ráda, že najdu WC ženy - ne tak ještě hledět po jiných místnostech :lol: Prostě to neřeším, nikdy mě nenapadlo se po tom dívat, nepřišla jsem tam kvůli záchodu, že jo :lol:

Jaký má smysl mýt si ruce? :think: Třeba abych nešahala na mimino s rukama zaprasenýma z MHD? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jemys
11.10.13 21:00

No tak jste mi zas nasadily brouka do hlavy :think: Mě nikdy nenapadlo se pohoršovat nad tím, že někde ženská kojí. Stejně jako mě nikdy nenapadlo hledat kojící místnosti. Prostě jsem si sedla někam bokem a nakojila. Přes hlavu dítěte stejnak nebylo nic vidět. Když bylo někde hodně lidí a nebylo klidné místo, dělal partner zástěnu. Nikdy jsem se nesetkala s negativní reakcí. Dokonce jednou jsme seděli na terásce na grilovačce a když jsem chtěla jít nakojit do ústraní, tak se všichni divili proč.

• Citovat
  • Upravit
nepř. mišanila
11.10.13 21:27

@Jemys to nesmíš moc na netu číst, pak máš nasazených brouků do hlavy až moc :)
Tohle se řeší hlavně na netu, v reálu zas tolik ne.

Nejlepší to mají lidi, co na žádný diskuze nechodí, v klídku si venku nakojí, neřeší plínky, krmení, výchovu a žijou si v blažené nevědomosti :)

• Citovat
  • Upravit
45747
11.10.13 21:36
@Takyjedna píše:
Podle mě v pohodě, třeba to nebylo myšleno zle, třeba má paní zkušenosti s tím, že se kojené děti nechají snadno vyrušit a odvracejí hlavu od prsa, což pak může kojící maminku rozhodit, páč pak může být vidět něco, co mamča neplánovala. Taky kojím v buse, malej už je na to docela velkej, ale jinak to tam nevydrží a je to rozhodně lepší, než aby nás vyhazovali, že řve. Proti kojení zatím nikdo nic nenamítal, akorát starší paní se většinou divěj, že už je tak velký (budou mu 2) a ještě saje. Ale už se mi to kojení moc nepozdává, potřebovala bych ho to v buse odnaučit, přijde mi, že už má na kojení v MHD vybudovaný reflex a dožaduje se, i když by ho to jinde nenapadlo.

Teda kojit dvouletý díte v MHD, to uz je trosku moc, to at se nikdo nezlobí. Nejsem zadna nekojicka, kojim dodnes 16 m dceru ale fakt uz jen doma. Maly mimino jsem občas venku kojila ale snažila jsem se vždy v ústraní, v MHD bych to nedala ani s mrnavcem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
11.10.13 21:37
@veria píše:
Teda kojit dvouletý díte v MHD, to uz je trosku moc, to at se nikdo nezlobí. Nejsem zadna nekojicka, kojim dodnes 16 m dceru ale fakt uz jen doma. Maly mimino jsem občas venku kojila ale snažila jsem se vždy v ústraní, v MHD bych to nedala ani s mrnavcem :)

Co bys komu nedala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45747
11.10.13 22:08

Prso miminu v MHD přece.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...