Koktání z trémy?

247
22.4.10 15:17

Koktání z trémy?

Ahojky,
asi budu mimo místu :lol: , ale přesto bych se chtěla zeptat, jestli někdo neví, jak odbourat koktání, které plyne (asi) z trémy?
Moje kamarádka a spolužačka (21) se občas „zadrhne.“ Když třeba má říct svůj názor ve skupině lidí, které zná, vyřkne ho v pohodě, když ale má s tím samým vystoupit před aulou, která čítá 100 neznámých lidí, hrozně se zakoktá a prostě to nejde.
Nevíte někdo, jak to odbourat? Asi to plyne z psychiky, možná by nebylo od věci navštívit psychologa, co myslíte? Prý pomáhá, když si mluvčí představí své obecenstvo nahé - že se prej pak bude cítit fajn :-P - to ale bohužel taky nepomáhá.
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
486
24.4.10 09:37

Ahojky, tak já mám ten stejný problém a spousta mým známých taky, takže na psychologa to asi není :lol: Když mluvím s lidma, které dobře znám, tak se nehlídám, co říkám. Prostě to plyne přímo z mé mysli a nekoktám. Když ale mluvím s někým méně známým či neznámým, tak se samozřejmě kontroluji a taky se pěkně zadrhávám, koktám, uprostřed věty zapomínám, co jsem vlastně chtěla říct a tak :mrgreen: Fakt prča :mrgreen: Každopádně, jako jediné řešení vidím to, že má být člověk tím, kým je a pak to půjde i bez koktání :palec: Ale je jasné, že někdy to tak prostě nejde, např. při obchodních jednáních :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová