Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky mamky
mám 14 měsíčního syna a chtěla bych ho nechat ostříhat.Vlásky má už dlouhé a neustále si je škube a tahá za ně takže hlavní důvod proč stříhat je hlavně tady ten.Proto bych se chtěla zeptak jaké máte se stříháním zkušenosti vy,strojkem nebo nůžkami,k holiči nebo doma?Já hlavně netuším jak bude syn reagovat.Nenechá si ostříhat nehty natož asi udělat něco s vlásky ![]()
ahojky, já už mám synka většího ale co si vzpomínám, tak šel normálně nůžkama a byl malinkej, ale on se hrozně vidí v taťkovi a když jsme mu řekli že bude malej taky fešák, tak držel a koukal co to dělají. Co jsem se ale bavila s holičkou, tak se ty malé děti berou strojkem, mě ho taky prvně nechtěla vzít nůžkama ale pak jak viděla že drží..
Tak ať to v pohodě zvládnete, chce to klid a prcka na to nějak připravit, my tak dneska zvládli u dr testy na alergologii, taky měl malej strach ale vysvětlilo se mu to a pak měl slíbenou odměnu, to by taky moho zabrat ![]()
dík za radu
máme v plánu že jako první se půjde ostříhat tatka at malej vidí že to nic není a pak by šel on tak snad to půjde at už nůžkama nebo strojkem
![]()
jojoo přesně tak, to jsme vlastně taky tak dělávali a třeba i u zubaře, a pak říkat jak je taťka šikovnej že to zvládl a malej to určitě zvládne jako taťka ![]()
Adámka jsme dlouho stříhali strojkem,někdy s větším,někdy s menším řevem.
Naše slečna už byla u kadeřnice a zase se tam chystáme.Kadeřnice byla šikovná,sestřihla malou rychle,neplakala.Přece jen,je to holka,vylepat strojkem ji nechci.
Adámka stříhá strojkem kadeřnice.
Ahoj, tak ja to mam dneska za sebou. Kdzy jsem malemu ukazala strojek, tak se utekl schovat pod stul. Nakonec jsem ho posadila pred krtecka a ostrihala nuzkama.
j
No tak my máme 16 měsíců a už jsme stříhali 4 krát, protože našem malému rostou vlasy hodně rychlo a to máme nakrátko na nějakého ježka nebo tak
stříhá ho babička - holička doma nůžkama, dnes byl a to se musí vždycky nějak zabavovat, ale vždycky to nějak dopadne
tak my malého střihali poprvé když mu byl rok a něco, nejdříve nechtěl, bál se, ale když viděl svoji tetu že drží a nebrečí, tak se nechal, sice sme ho museli zabavovat, různými věcmi, jako jsou sponky, hřebeny a tak, ale šlo to v pohodě. Ted se na stříhání vždycky těší, protože jej stříhá hodná teta. Ale ve čtvrtek jdeme poprvé ke kadeřnici, tak jsem zvědavá, jak bude reagovat
my už jsme Tomáška stříhali třikrát, a vždy v pohodě.Já jsem ho poprvé stříhala strojkem. A pak nůžkama a strojkem jen po stranách. A když ho stříhala kadeřnice tak to bylo nejepší, bylo to rychlejší.
Náš Honzík vždycky řádí jako hrom-párkrát jsme byli i u holiče a tam ho 3 lidi drželi aby to trochu šlo. Ted to zkoušíme i doma-sice to taky nevypadá nic moc ale s ním se to nedá. Vlasy mu rostou rychle takže aby nevypadal jako bezdomovec stříháme často a je to o nervy. Snažíme se ho nvnadit, stříháme tatínka apod a nic nepomáhá.
Strihame klucika strojkem-naposled zrovna vcera- a za mohutneho revu, slzy jak hrachy
Je mi ho lito, ale culiky mu delat nebudu
Na nuzky bych si netroufla..
Ahoj, strihame od 10ti mesicu strojkem, Tobikovi rostou vlasy rychle, ale ma je hodne jemne, cuchaji se, cuckuji. Nejdriv byl rev, ted uz je to dobre, zvladam to sama. Hodne pomaha pozorovani tatinka u strihani a nacvik se strojkem (vzdy kdyz striham manzela, tak potom maleho posadim na zidli a vrcim mu strojkem u hlavy, dokud ho to bavi). Nekdy davam do ruky nejakou mlsotu. Nuzkami bych si netroufla, bojim se o oci.
Já mám sice hlčičku, ale stříhání jsme řešili taky
my jsme teda nejdřív obcházely místní kadeřnictví, aby si zvykla an prostředí a musely jsme tak do 4 než jí jedna kadeřnice sedla. Teď už má tu svojí kadeřnici a kdykoliv tam jdeme, tak hned ve dveřích hlásí, že chce bombonek a lízátko
My jsme prvních pár stříhání absolvovaly stylem, že mi malá seděla na klíně a kadeřnice stříhala. Já bych si na to určitě netroufla, přece jenom je moje dítě děsné šídlo a jsme o toho spocené obě. teď už je velká slečna, sedí sama a krásně drží. Určitě je dobrý npad tam jít s tatínkem a aby šel první, ať malý vidí, co ho čeká a že to nebolí. ty velké vzory zabírají nejlépe ![]()
Lucilka píše:
Náš Honzík vždycky řádí jako hrom-párkrát jsme byli i u holiče a tam ho 3 lidi drželi aby to trochu šlo. Ted to zkoušíme i doma-sice to taky nevypadá nic moc ale s ním se to nedá. Vlasy mu rostou rychle takže aby nevypadal jako bezdomovec stříháme často a je to o nervy. Snažíme se ho nvnadit, stříháme tatínka apod a nic nepomáhá.
jéje doufám že náš malej řádit takdle nebude z toho mám největší obavu ![]()
nozu píše:že by mě seděl na klíně jsem taky přemýšlela,ale nevěděla jsem jestli to pujde ho tak ostříhat.Ted teda vydím že pujde
Já mám sice hlčičku, ale stříhání jsme řešili takymy jsme teda nejdřív obcházely místní kadeřnictví, aby si zvykla an prostředí a musely jsme tak do 4 než jí jedna kadeřnice sedla. Teď už má tu svojí kadeřnici a kdykoliv tam jdeme, tak hned ve dveřích hlásí, že chce bombonek a lízátko
My jsme prvních pár stříhání absolvovaly stylem, že mi malá seděla na klíně a kadeřnice stříhala. Já bych si na to určitě netroufla, přece jenom je moje dítě děsné šídlo a jsme o toho spocené obě. teď už je velká slečna, sedí sama a krásně drží. Určitě je dobrý npad tam jít s tatínkem a aby šel první, ať malý vidí, co ho čeká a že to nebolí. ty velké vzory zabírají nejlépe