Kolagen - užívání, zkušenosti, opravdu funguje?

Jitka.Poklicova
10.10.21 08:46

Kolagen - užívání, zkušenosti, opravdu funguje?

Zdravím, máte zkušenosti s užíváním kolagenu? Cítíte znatelný rozdíl před a po užívání? Mám koupený 100% kolagen a chci ho používat hlavně na klouby tak by mě zajímalo jestli to opravdu má takové účinky, za které je vyzdvihován. Díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce odborníka

Nutriční terapeutka v gravido a FITFAB Strong

Mgr. Andrea Mokrejšová
FITFAB Strong

5.3.25 00:00

Dobrý den,
kolagen je určitě dobrý doplněk, ale je fajn mít realistická očekávání.

Na klouby může mít pozitivní efekt jako je snížení bolesti a zlepšení pohyblivosti, hlavně pokud sportujete nebo máte větší zátěž na klouby. Lepší účinek bývá, když je doplněný o vitamín C, který pomáhá s jeho vstřebáváním. Je nutná však dlouhodobá suplementace (alespoň 3 měsíce) pro sledování výsledků.

Na klouby se vyplatí vybírat doplňky stravy s kolagenem typu II. Základ by však měl být jídelníček - mít dostatek bílkovin a kolagenu ze stravy (kůže z kuřete, ryb, chrupavky - např. hovězí vývary aj.)

Ať se daří.

Reakce:

Velikost písma:
10005
10.10.21 10:02

Já užívala TOP kolagen Invita Active 4 měsíce a ani náznak zlepšení. Za mě vyhozených více jak 5tis :zed: Ono každý rozumný fyzioterapeut nebo ortoped ti řekne, že dlouhodobým užíváním koleganu se v nejlepším případě stav nezhorší. Zázraky nečekej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
10.10.21 10:30

Ne nefunguje - proto je to předražený placebo prášek a navíc často v mlm struktuře.

Na klouby potřebuješ rehabilitaci a když už, tak spíš různé sulfáty, než jen kolagen.

A podloženost tvrdzení prodejců vřele doporučuju ověřovat před zakoupením nesmyslu. Ne zpětně.

Podložené info o spoustě potravních doplńků třeba zde

https://examine.com/…ii-collagen/

ony sulfáty nejsou taky žádná zázrak. Ale lepší než samotný kolagen

https://examine.com/…onylmethane/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
2.11.21 11:38

Mně osobně kolagen dost pomohil, hlavně na klouby když jsem měla s nimi trochu problémy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
2.11.21 11:40

Já jsem chtěla vyzkoušet hlavně kvůli vlasům, pleti a nehtům, ale zatím jsem žádný nezkusila…musím pořádně prolustrovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
10.11.21 21:36

Já ho používám a musím říct, že pleť suprová a heboučká, nehty se nelámou jak to bývalo a vlasy taky skvělý. Na klouby teda nevím, ale tyhle tři věci to podle mě může ovlivnit dost ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
9.12.21 14:35

Nemá náhodou někdo zkušenost s kolagenovými injekcemi Chondro Grid? Manželovi to doporučil doktor, cena jedné dávky je 3,5 tisíce a jsou potřeba tři dávky. Tak jestli ho láká kvůli penězům nebo to má něco do sebe 🤔. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.5.22 17:29

Tak me to celkem pomohlo… ted zkousim Orca kolagen, prijde mi supr v pomeru cena/vykon

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
7.6.22 17:02

Za mě je nejlepší kolagen od Seargadenu. :D Je ochucený, není cítit rybina a navíc opravdu funguje. :potlesk: Vyhrál i v nezávislém testu na kolageny: https://vitalpoint.cz/…olagenu.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8679
2.9.22 08:19

Ahoj holky, funguje prosím kolagen? jsou tu nějaké výsledky u kohokoliv?

Děkuji,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34103
12.2.23 09:19
Edit adminem: smazaný příspěvek (reklama)

@admin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parninas
12.2.23 09:19

@admin

• Citovat
  • Upravit
53518
12.2.23 09:30
@Vista22 píše:
Já beru kolagen od norské firmy Eqology. Stojí asi 700 Kč na měsíc. Kolagen je nutno brát s vyššími dávkami vitaminu C, aby se řádně vstřebal. Jsem velmi spokojena.
Napiš, poradím ti jak koupit, abys měla poštovné zdarma.
Všechny doplňky stravy a dokonce i živiny z jídla se vstřebávají 100% jen pokud máte v krvi dostatek Omega 3.
Můžete si udělat krevní test a zjistit hladinu Omega 3 v krvi.
napiš poradím ti ráda.
Facebook:
Omega 3 Expert
nebo
vistakanc@gmail.comPříspěvek upraven 12.02.23 v 09:26

Hele, víš, že umřeš stejně? Možná s míň vráskama :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34103
12.2.23 09:33
@Vista22 píše: polská firma Souvre Labs

FOR JOINTS ACTIVE - NA KLOUBY, UVÁDÍ, ŽE JE ZDROJEM KOLAGENU

Cena: 72,86 Euro
Pokud jste členem klubu: cena je nižší

PŘEDRAŽENÉ PLACEBO!!!
Pokud chcete užívat jako zdroj kolagenu, je třeba užívat alespoň 15 kapslí/ den. Tedy balení obsahuje kolagen na 4 dny. Neobsahuje vitamin C: pro absorbci kolagenu nutno extra vit. C.
Výrobek obsahuje ve všech složkách 7× - 8× méně účinných látek než je minimální doporučená denní dávka.

Výrobek obsahuje látky, které nesmí těhotné a kojící ženy, diabetici, lidé s inzulinovou rezistencí, zvýšená krvácivost při menstruaci, nutno vysadit 2 týdny před operací!

Kombinace látek, které výrobek obsahuje je nepochopitelná. Firmu vlastní ekonom Waldemar Smoliński, bez lékařského vzdělání, který vlastní firmu na výrobu robotů, Souvre Labs otevřel 2016, jeho cílem je zisk.
Dávkování je tak nízké, že snad ani nikomu neublíží, ale ničemu nepomůže.

Rozbor jednotlivých složek výrobku For Joints Active:
Obsah ve 2 kapslích (=denni dávka)
Kolagen:
Výrobek obsahuje 608 mg (optimální dávka je alespoň 4500 mg/den)
k získání denní dávky kolagenu by bylo třeba zkonzumovat 15 kapslí/den =7,5× méně kolagenu než je doporučená minimální denní dávka
Glucosamine sulfate:
pomáhá kloubům od bolesti (efektivní až za 8 týdnů užívání)
bohužel 6 x méně než je doporučená denní dávka
POZOR: nesmí užívat diabetici a lidé s inzulinovou intolerancí 😊 ovlivňuje hladiny inzulinu v krvi), zvyšuje hladiny cholesterolu, nesmí těhotné!, neužívat 2 týdny před operací (blokuje schopnost těla regulovat cukry)
strom Boswelia = kadidlovník, lék na klouby:
doporučená účinná dávka: 400 mg / 3× denně = 1200 mg / den
výrobek obsahuje 160 mg (8× méně doporučené účinné látky)
POZOR: stimuluje příchod krve do dělohy a pánevního dna (zvýšené krvácení při menstruaci, riziko potratu)
Hyaluronic acid: chemicky vyrobeno
Lubrikuje, nahrazuje mazivo v těle
výrobek obsahuje 15mg (8× méně doporučené účinné látky)
POZOR: nejsou žádné studie zda výrobek mohou užívat těhotné a kojící ženy

FOR SKIN - NA PLEŤ, UVÁDÍ, ŽE JE ZDROJEM KOLAGENU

Cena: 75,71 Euro
Pokud jste členem klubu: cena je nižší
balení obsahuje na 2 dny

Kolagen:
Výrobek obsahuje 392 mg (optimální dávka je alespoň 4500 mg/den). K získání denní dávky kolagenu by bylo třeba zkonzumovat 23 kapslí/den = 11,5 x méně kolagenu než je doporučená minimální denní dávka.
Výrobek obsahu jód a chaluhu. Při užívání optimálního množství kolagenu byste se předávkovali jodem a přinejmenším si rozhodili štítnou žlázu!
Kombinace látek, které výrobek obsahuje je nepochopitelná.
Firmu vlastní ekonom Waldemar Smoliński, bez lékařského vzdělání, který vlastní firmu na výrobu robotů, Souvre Labs otevřel 2016, jeho cílem je zisk.

Nechceš s tím jít do háje? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
12.2.23 09:53

ježíš to jsou strašný kecy. Meleš nesmysly a děláš si tu neplacenou reklamu na další letadlo.

Nikdy se ti nevrátí prachy co si vrazil/a do toho co už si odebrala. Nidky nepřesvědčíš dostatek lidí, aby ti na to skočili a byli v pyramidě podvodného schématu pod tebou.

Čím dříve si uvědomáíš, že ten, kdo tě do toho nahecoval ti lhal, aby získal alespoň něco z prachů, co do toho nesmyslu nalil a že prostě nemůžeš vydělat - tím méně peněz vyhodíš a mžná ti zbudou alespoň nějaký kamarádi, kromě těch co se na tobě taky snaží vydělat.

Kdyby byla nejmenší šance, že jsi šikovný obchodník/ice, tak nepíšeš tohle sem na emimino, ale už by si měla/a síť lidí, kterým lžeš a oni ti to věří.

Lžeš jak o účinkcích, tak pak o možném výdělku pro lidi co se přidají do letadla. Nejspíš lžeš i sama sobě, o tom že ses rozhodla dobře a když se budeš snažit, tak určitě konečně přestaneš na celém tom podvodu prodělávat. No je mi líto - to se prsotě nestane.

No a tady tě @admin smaže a zablokuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková