Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Tinunka píše:
Hezký večer všem.
Prosím o radu kolik si mám koupit kostek másla na vánoční cukroví?
Budu péct cca 6-7 druhů a vůbec nemám pojem o spotřebě.
Orientačně jsem si myslela tak tři až čtyři?
Abych ho neměla moc ani málo. Díky za odpovědi
Kup si jich třeba 20, když budou za dobrou cenu, a dej to do mrazáku. A máš po stresu ![]()
@Tinunka píše:
@debra.morgan chtěla bych jen od každého druhu jeden plech.
Jeden plech
??
@Tinunka píše:
Hezký večer všem.
Prosím o radu kolik si mám koupit kostek másla na vánoční cukroví?
Budu péct cca 6-7 druhů a vůbec nemám pojem o spotřebě.
Orientačně jsem si myslela tak tři až čtyři?
Abych ho neměla moc ani málo. Díky za odpovědi
Najdi si recepty a podíly gramů másla sečti. Vyjde ti výsledek. Zaokrouhli nahoru, abys měla celé číslo.
@Tinunka píše:
@debra.morgan chtěla bych jen od každého druhu jeden plech.
Jeden plech? To ani nema smysl se patlat s testem
z jednoho plechu lineckyho budes mit tak 10-15 kousku. To ti za to stoji?
Jsem na to jen já a dítě. Dělám to pro dítě a kdyby přišla návštěva, tak ať mám něco na stole. Já cukroví nemusím. @Kriss Tina
@Tinunka aha, tak to ti stačí tak 2 kostky masla, na takovy mnozstvi to delej tak ze ctvrtinove davky ![]()
@debra.morgan
Nějaký problém? Každej není tak dokonalý jako vy.
Mám za to, že tohle je stránka, kde se řeší všelijaké věci. Jednou se chci poradit a musí mi to hned někdo znechutit? ![]()
To snad už není možné ![]()
@Kriss Tina děkuji ![]()
A pro ostatní ano počítat umím ![]()
Jen jsem chtěla vědět kolik tak spotřebujete másla za pár kousků cukroví.
Netřeba napadat. ![]()
@Tinunka
Značka másla je jedno, pokud to má označení čerstvé máslo. Nejhorší zkušenost mám právě s tím mraženým. Vloni jsem koupila v akci, zamrazila a strašný. Vůbec se mi nedařilo. Možná nasálo v tom mrazáku vodu, nevím. Z čerstvého másla se mi vždycky povede.
@Tinunka píše:
@Kriss Tina děkuji
A pro ostatní ano počítat umím
Jen jsem chtěla vědět kolik tak spotřebujete másla za pár kousků cukroví.
Netřeba napadat.
Já to s cukrovím nepřeháním, takže jo, dělám pár kousků a musím je před divou pubertální zvěří pečlivě schovat.
Přesto si troufám tvrdit, že mých pár kousků a tvých pár kousků bude zcela odlišné množství.
Malá dávka je u nás z jednoho másla, velká dávka ze dvou. Vanilkové rohlíčky budu dělat nejspíš ze tří, ta moje lítá zvěř je vždy smete, že se na ně ani nestíhám podívat… ![]()
@SAJ Já začnu péct na Mikuláše perníčky, tak snad vydrží do Vánoc ![]()
Ale já to neřeším jsem sama s dcerou a dělám to hlavně pro ní a když je sní dřív, tak bude mít smůlu a na Štědrý den ji zbyde to co jí moc nepojede ![]()
Případně bude dost řízků ![]()
@Dinomama píše:
@Tinunka
Značka másla je jedno, pokud to má označení čerstvé máslo. Nejhorší zkušenost mám právě s tím mraženým. Vloni jsem koupila v akci, zamrazila a strašný. Vůbec se mi nedařilo. Možná nasálo v tom mrazáku vodu, nevím. Z čerstvého másla se mi vždycky povede.
Maslo se vzdy mrazilo. Ale pak se preslehavalo a prodavalo pred vanocema jako stolni maslo, melo zeleny obal. Cerstve stavalo 10 a stolni 8 korun ![]()
Pokud ho jen nechas rozmrazit, musis testo opravdu dukladne propracovat.
Příspěvek upraven 24.11.20 v 20:50
U nás jedou perníky, kávový cukrový, rohlíčky, pracný, linecký, medový trubičky, ořechy, marokánky ![]()
@Tinunka Maslo musí mít nejméně 82 procent tuku, značka je jedno.
Já jsem vloni v Albertu narazila na podezřele levné máslo, mělo jen 67 procent tuku. A matky na FB o tom diskutovaly, že je to špatná kvalita.
Já pecu jen pro atmosféru, ovoneni bytu a aby si to děti vyzkoušely, jinak si nechávám péct, takže množství neporadím.