Kolik měsíčně utratíte za oblečení a kosmetiku ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6654
26.2.20 14:10
@Tereza13085 píše:
@Ernais nehty: 1000,–, oblečení 4000,– někdy třeba 1500,– potom mám zvířata 2000,– dítě 5 let 5000,

No a financne jste na tom jak? Jestli v pohode, tak co resis. Jestli nevychazite, tak to proste musis snizit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
26.2.20 14:12

Nic a nic a nic a pak klidně i 2000,–
Oblečení si nekupuji každý měsíc, jen podle potřeby. Šminky jednou za 2-3 měsíce, make-up používám, když mám horší pleť, paleta stínů mi vydrží dlouho a řasenka je jediná pravidelnější investice, plus tužka na oči.
Parfém dostávám většinou jako dárek.
Mám i pár kuliček z arabských emirátů a ty mi vydrží dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

@veria už nejsem na mateřské, pracuji z domova. Ono to nakupování je taková kompenzace toho že nemáme skoro žádný život, tak jsem to myslela víš. Dcera je nemocná takže jsem s ní pořád doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
@wildcherry píše:
Ja to radeji nepocitam…Uz teda nejsem ani na RD, ale neodpoustela jsem si to nikdy.Ve finale vlastne ted min, nez na RD, mela jsem na to vic casu hledat a zkouset, litat po obchodech, brouzdat na netu, od parfemu az po masky na vlasy.Dost usetrim na kadernici ale, driv jsem musela co tri mesice, hnede vlasy jsou na udrzbu nekde jinde. Vlastne i obleceni me na RD stalo vic, za sportovni a volnocasove obleceni a boty jsem davala dost penez, nez bussiness saty, halenky, kalhoty, kosile atd :think:.A to nepocitam kaficka, obedy :think:,ktere mam v praci zadaca.Ja vlastne ted setrim jako blazen :mrgreen:.Placnu od boku, po vynechani penez na deti, jsem za sebe takovych 10-12 tisic nechavala asi no :think:.Nekdy min urcite, nekdy mozna vic.Ale pocitam do toho i benzin, hodne jezdim a svoji doplnkovou zdravou stravu, na ktere jsem ujeta.

Edit:Ale pocitam do toho i veci do bytu, sem tam kvalitni povleceni na ktery si potrpim, kvetiny mam na stole porad, hackovani mi taky vlezlo do penez…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
@veria píše:
Nehty stoji uz 1000? Tak to jsem rada ze jsem se toho zbavila, pred 8-10 lety staly 4 stovky. A stejne to neni pekny.

Tak tisicovka mesicne za nehty je takova normalni castka, kdyz jdes dvakrat. Ja mam gellak a co 14 dni potrebuje vymenit, protoze odroste

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.2.20 14:15

@Ernais řeším jen názor z vašeho pohledu, jak vy se díváte na to kolik utratím oproti manželovi který si myslí že moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31260
26.2.20 14:18

Za obleceni a boty rocne tak 5000 :think:, mozna prehanim, protoze na MD jsem si 7 let nekoupila krom dvojich bot a 2 kojicich tricek asi nic (jen neco malo jsem dostala od Jeziska), tak jsem po nastupu do prace ted doplnovala zasoby - ale chodim po second-handech, kde za kus dam +/-50 Kc. Boty teda nove, ale vetsinou mi vydrzi 2 sezony. A v Takko jsem se loni jednou rozsoupla a nechala tam 2000 :mrgreen: (byly za to 2 kalhoty, 2 tricka a 2 podprsenky a jeste ponozky pro dceru a triko pro syna)… Za kosmetiku primo pro sebe nic, kupuju sampon a mydlo a krem pro celou rodinu a z toho pouzivam. Striha me mamka, na nehty, kosmetiku nechodim. Ale prumerna zena asi taky nejsem, muzes si me z grafu vyskrtnout jako odlehlou hodnotu ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
910
26.2.20 14:20

Já jsem asi dost podprůměrná žena, na nehty, kosmetiku, pedi nechodím. Vlasy si nechám stříhat dvakrát do roka kvůli třepícím se konečkům. Já to prostě nemám ráda. Oblečení se hodně liší, obecně kupují nové věci opravdu jen v případě potřeby - když je mi něco malé, vyjde to z módy (což se moc nestává, hodím dost jednoduché věci) Nebo už je to prostě na odpis. :nevim: když pak jdu, padne třeba 6000 v jeden měsíc, ale to je třeba nová zimní bunda, 3 trička, džíny, spodní prádlo, 2 svetry. Podobný nákup je tak jednou za rok nebo za dva, k tomu sem tam nějaká jedna věc za pár stovek. Mě ale móda prostě nebere :mrgreen:

Jinak se to asi lehce říká a hůř dělá, ale nejspíš bych se aspoň pokusila se nad tchyni povznést. Asi je to snobka, nemá smysl snažit se jí zavděčit nákupem značkových věcí. Promiň, ale ona si z tebe asi na zadek nesedne i když budeš od hlavy k patě ve Vuittonovi a Balenciaga. Zní to jako zvláštní rodina, když už ses do takové přivdala, nejlepší je podle mě dělat věci tak, jak vyhovují tobě a manželovi, a jejich narážky a komentáře si nebrat k srdci.

Příspěvek upraven 26.02.20 v 14:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45744
26.2.20 14:21

@Ernais to je fakt, ono se musi jit za mesic dvakrat. No jsem fakt rada ze uz to nemam, ztrata casu i penez to byla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
26.2.20 14:23
@Tereza13085 píše:
@Ernais řeším jen názor z vašeho pohledu, jak vy se díváte na to kolik utratím oproti manželovi který si myslí že moc :)

Ale to prece zalezi na tom, jaka je vase celkova situace, bez toho se neda posoudit, jestli je to moc nebo ne. Ja to mam treba takto: co 2 mesice kadernice 1000, 1× mesicne kosmetika ta nekdy stoji 600 a nekdy 1000 podle zvolenych procedur, domaci kosmetiku mam na doporuceni pro svuj typ pleti, coz je tak 2000 a vydrzi to tak 3 mesice, do toho nehty, chodim cvicit coz je 1000 mesicne a u nakuou zalezi, bekdy koupim dvoje boty a 4000 v haji, někdy jen kabelku za dvojku, nekdy tricko ve sleve za stovku a nekdy vubec nic. Zda se ti to hodne nebo malo? Kdyz budeme mit prijem 40tis tak to bude hodne, kdyz 100tis tak to bude pohoda :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35489
26.2.20 14:25
@Tereza13085 píše:
@mamina2017 5000,– :oops:
8o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
26.2.20 14:28
@Anonymní píše:
Ahoj ženy, zajímalo by mě kolik Za sebe Měsíčně utratí průměrná žena na mateřské.
Řekla bych, že utracim pořád tak nějak stejně. Bude to tak 1200 měsíčně, když bych to rozpočítala na měsíce.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
26.2.20 14:29
@veria píše:
@Ernais to je fakt, ono se musi jit za mesic dvakrat. No jsem fakt rada ze uz to nemam, ztrata casu i penez to byla.

Hele pro me je to treba dobre. Normalni lak mi hned sleze a v praci musim nejak vypadat, takze pro me je to super, ze mi to vydrzi minimalne 14 dni, asi by se daly i 3 tydny, ale mne vadi, jak jsou videt odrosty. A gellak vypada narozdil od gelovek uplne prirozene, takze nepoznas, jestli mam nehty jen nalakovane, nebo mam ten gellak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
26.2.20 14:30
@Anonymní píše:
Ahoj ženy, zajímalo by mě kolik Za sebe Měsíčně utratí průměrná žena na mateřské.

Tak já si každý měsíc určitě nekupovala oblečení ani kosmetiku…to se takhle prostě nedá napsat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5894
26.2.20 14:31

Jednou za čas kalhoty a nejake triko, rekneme v prumeru 500 měsíčně za oblečení, maximálně. A kosmetika? No, tak asi 200 měsíčně, mozna ani to ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák