Kolik přispívá Váš potomek na domácnost?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1316
15.3.22 16:00

@Švédka87 To nebyl jen tento důvod. Ona mu určovala co má nosit, ať si kupuje značkové oblečení, protože ona má kamarády z “lepších” rodin a on takhle s ní přece mezi ně nepůjde. Každý víkend kino a restaurace. O prázdninách byl pořád na brigádě, a když jí zavolal, že přijde až následující den, protože přišel k. o. a potřebuje se prospat, tak se urazila a řekla mu ať nejezdí a protestně šla s kamarádkami někam pařit za těmi z lepších rodin. Pořád mu něco předhazovala a vyčítala. Už toho měl dost. Kupoval jí i oblečení. Potom už byl hodně naštvaný, protože si chtěl z brigády šetřit, ne aby všechny peníze rval do ní. Takže pořád hádky tímto směrem. Tak to nakonec ukončil. Stejně si hned našla kluka, který měl bohaté rodiče, a ten jí všechno kupoval. O to jí i šlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
15.3.22 16:00
@lucad77 píše:
Ano, souhlasím, že by určitě platit něco měl. A měl by vědět, kolik život zhruba stojí. Ale to se dá snad naučit postupně, nemusí to být hned hrrr vše najednou. Prostě bych z toho nedělala hon na čarodějnice, když je klukovi teprve dvacet a sotva začal vydělávat. To nelze srovnávat se čtyřicetiletým povalečem. Některé příspěvky jdou z extrému (neplatit nic) do extrému (z kluka bude určitě budižkničemu, máma ho příliš opečovává, nenaučili ho odolávat stresu… 8o ). :nevim:

Ale to není hrrrr, nestuduje už víc jak měsíc a i kdyby studoval, není jako student VŠ zvyklý doma přispívat (byť mnohem méně) a hlavně se zapojovat do chodu domácnosti? Ale hlavně že má motorku a chce ještě i auto 8o

To je velký problém, včera bylo na řešení pozdě, a teď bohužel tím budižkničemu už trochu je :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14107
15.3.22 16:01
@Modra1 píše:
Co je to za argument? Vždyť neřeší to, co tu řešíme. Vždyť jde o to, ze to dítě chce dvojnasobne dražší tábor.
Takže kde máš tu mez? Když dítě bude chtít na tábory za dva miliony, tak mu to doprejes, protože dovolené a tábory platí normálně rodiče?

No a na to uz jsem psala, ze bych zaplatila ty které si dite vybralo :think:.
Dítěti bych rada dobralo to z čeho bude mír krásné zážitky..

Nedramatizuj to..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1316
15.3.22 16:03

@lucad77 To máte pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2353
15.3.22 16:07
@_.Emilyyy píše:
No a na to uz jsem psala, ze bych zaplatila ty které si dite vybralo :think:.
Dítěti bych rada dobralo to z čeho bude mír krásné zážitky..Nedramatizuj to..

No a na to jsem napsala, že si to klidně tak udělej. Jsem si naprosto jistá, že z takovýho dítěte, který dostává dost a ještě zneužije dobroty rodičů nevyroste dobrý člověk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11092
15.3.22 16:08

@impossible to je dobře, že takovou zkušenost má, ale nemůže tak zanevřít na další vztahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
15.3.22 16:09

@impossible Hele ty máš svého chlapečka trošku za chudinku, že. Hrozná holka, hrozně těžká škola, chudák se složil…Chudák byl na internátu…
Je dospělý vydělávající muž. A měl by se jako dospělý chovat. To, že ho budeš chránit před světem, to není pomoc, to je ničení ho. Holku mu národní výbor nepřidělil, měl si to s ní vyříkat :nevim: A to, že vydělává a ani ho nenapadne třeba si zaplatit alespon blbý mobil to je teda k zamyšlení. Maminka uvaří, maminka vypere, maminka uklidí, ušetří.
Dovedeš si představit jeho schopnost být samostatný dospělý jedinec? Dovedeš si představit jakou chut bude mít třeba jednou živit svoje dítě? To jsou přesně ti, co pak odmítají platit, nebo si to nechávají dělit pěkně půl na půl. Auto si může kupovat až na něj bude mít, ještě nesplatil motorku :nevim: Prvně se snad platí dluhy, než si pořizuji novou hračku ne? Spolubydlení by měl tak za 7 tisíc plus by si sám musel nakoupit, popř uvařit, taky hygienické prostředky a praní prádla by musel. A tobě se zdá 5 tisíc moc

• Citovat
  • Upravit
34393
15.3.22 16:10
@impossible píše:
@Cuddy Ne, jedináček není. Ještě má mladší sestru. Ono se to lehce říká. To mám mu to auto prodat? V tomto věku už si nic vymluvit prostě nenechá. Vadilo mu, že si potřeboval půjčit někdy nutně auto, ale ani jeden z nás nemohl. Teď navíc auto potřebuje do práce. My s manželem také dojíždíme. Vydělal si na něj přes prázdniny. Makal celé dva měsíce. To, že si vybral náročnou vysokou z něj nedělá ubožáka, co není schopný dostudovat. Díky online výuce na střední jim toho hodně chybělo, a pak nebylo jak navazovat. Psychicky se z toho sesypal. Že nás zklamal apod. Každý vysokou mít nemusí. Svět se nezboří. Práci si našel celkem rychle. Jde mu to a baví ho to. Jen doma se mu nechce no. Tady zase bylo blbé to, že byl 4 roky na internátu, takže jsme ho viděli jen o víkendu. V pátek přijel po 17h, v sobotu šel někam za klukama a v neděli odpo už jsem ho vezla na vlak. Teď se teprve všichni dostáváme do reality. Proto jsem se přišla poptat na adekvátní částku. Neměla jsem představu. Věřte že vy, co máte zatím malé děti, si to teď představujete úplně jinak, než bude realita. Má na to vliv spousta faktorů. Kvůli VŠ skončil u psychologa. Nese to špatně. Není to nějaký jeho rozmar, že by se mu studovat nechtělo. Je to hodný kluk. Jen se doma nepředře no. Ale to je moje chyba. Uznávám. Tím, že jsme se vídali 4 roky jen o víkendech, jsem toho po něm moc nechtěla. O prázdninách od 15 let makal vždycky celé prázdniny. **Teď si chceme sednout jako rodina a probrat ty finance. Jak si to představuje on, jak si to představujeme my a jak to doopravdy bude. Je lehké soudit.******

Tak asi by bylo vhodné mu říct, jak si to představujete vy. Jeho představa může být taková, že to bude jak to je. Normálně bych mu řekla kolik bude platit za energie, jídlo atd. Bude se i podílet doma, ne že ty budeš dělat všechno, a on bude chodit jen do práce. Je dospělý, a divím se, že ho to samotného nenapadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34393
15.3.22 16:11

@jahuhudka Přesně tak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
15.3.22 16:13
@Liberalissima píše:
Ale to není hrrrr, nestuduje už víc jak měsíc a i kdyby studoval, není jako student VŠ zvyklý doma přispívat (byť mnohem méně) a hlavně se zapojovat do chodu domácnosti? Ale hlavně že má motorku a chce ještě i auto 8oTo je velký problém, včera bylo na řešení pozdě, a teď bohužel tím budižkničemu už trochu je :nevim:

Co je špatného na tom, že si našetřil na motorku a auto? Vždyť nějakou starou plečku si z brigád/prvních výplat koupila i většina lidí z generace dnešních třicátníků. A finanční negramoty to z nich nedělá.

• Citovat
  • Upravit
1316
15.3.22 16:16

@lucad77 Děkuji 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11092
15.3.22 16:16
@Snorlaxik píše:
Co je špatného na tom, že si našetřil na motorku a auto? Vždyť nějakou starou plečku si z brigád/prvních výplat koupila i většina lidí z generace dnešních třicátníků. A finanční negramoty to z nich nedělá.

No jenže on tu motorku ještě tuším nemá doplacenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11092
15.3.22 16:18

@jahuhudka ve své podstatě se chlapec k rodičům chová dost podobně, jako ta jeho bývalá přítelkyně. Zajímavé, ze to nevidí. Chce jen brát, ale něco dát a pomoci ho ani nenapadne, takže svůj k svému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14107
15.3.22 16:19
@Modra1 píše:
No a na to jsem napsala, že si to klidně tak udělej. Jsem si naprosto jistá, že z takovýho dítěte, který dostává dost a ještě zneužije dobroty rodičů nevyroste dobrý člověk.

Tak u nas se uz tábory uz tykat nebudou. Ale uplne jiné finance..

Ja jsem si naprosto jistá, ze ma dcera je dobry člověk a ničeho nezneuziva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
15.3.22 16:19
@Trojlístek píše:
No jenže on tu motorku ještě tuším nemá doplacenou.

Auto se nějak vylučuje s tím, že si chce šetřit na auto? Ty když něco splácíš (třeba hypotéku), tak už na nic jiného nešetříš?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML