Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Julča001 píše:
Protože jíš strašně málo a nevýživně. Samý sacharidy, málo bílkovin. Sacharidy jsou horší než tuky, těch se podle mě bojíš zbytečně (pokud teda nemáš nějaký zdravotní problém, proč je nemůžeš).
Smarja pokud její jídlo je samy sacharid, tak pak už nevím. Ze měla k obědu trosku brambor a k snídani banán??
@Kfětoslava píše:
Smarja pokud její jídlo je samy sacharid, tak pak už nevím. Ze měla k obědu trosku brambor a k snídani banán??
Polovina kuřecího prsíčka, mozzarella a 2 plátky sýra na celodenní příjem bílkovin fakt není moc
Sacharidy jsou ten zbytek, nechce se mi to opisovat.
@Julča001 píše:
Polovina kuřecího prsíčka, mozzarella a 2 plátky sýra na celodenní příjem bílkovin fakt není mocSacharidy jsou ten zbytek, nechce se mi to opisovat.
Vždyť tam nemá ještě večeři. Navíc jsou vynechala jogurty. A tedy banán a kousek bramboru je podle tebe hodně sacharidů?
to už zavání nějakým panickým strachem ze sacharidů.
@lucenka píše:
Vždyť tam nemá ještě večeři. Navíc jsou vynechala jogurty. A tedy banán a kousek bramboru je podle tebe hodně sacharidů?to už zavání nějakým panickým strachem ze sacharidů.
Jogurt hodně záleží jaký, sacharidy jsou i v bílém. Ovesné vločky jsou sacharidy, rajče jsou sacharidy, banán, brambora, rýže. Já panický strach ze sacharidů nemám, osvědčilo se mi jíst průběžně celý den, protože návaly hladu jsou nejhorší. Pokud se zakl. cítí nenajezená, je to prostě špatně, chtělo by to asi i více vlákniny pro pocit sytosti ![]()
@Julča001 píše:
Jogurt hodně záleží jaký, sacharidy jsou i v bílém. Ovesné vločky jsou sacharidy, rajče jsou sacharidy, banán, brambora, rýže. Já panický strach ze sacharidů nemám, osvědčilo se mi jíst průběžně celý den, protože návaly hladu jsou nejhorší. Pokud se zakl. cítí nenajezená, je to prostě špatně, chtělo by to asi i více vlákniny pro pocit sytosti
Vždyť tam rýži nemá. A na sacharidech není nic špatného, naopak by měly být součástí každého jídla.
@lucenka píše:
Vždyť tam rýži nemá. A na sacharidech není nic špatného, naopak by měly být součástí každého jídla.
Má tam brokolicovou rýži, snad to nemusím kopírovat a označovat
. Ano, sama jsem výše napsala, že sacharidy tělo potřebuje, jednoduché cukry ne, ty je dobře omezit a tím začít. Já jsem se jen snažila napsat, proč si myslím, že má hlad, málo bílkovin i vlákniny ![]()
@Anonymní píše:
@Lenka_Hal Když vezmu dnešní den od rána…ráno k snídani bílý jogurt s trochou ovesných bloček, lžičkou kakaa a banán (místo cukru), Dopoledne jsem si urizla 2 plátky čerstvého sýra, měla jsem fakt hlad. K obědu polovina kuřecího prsíčka pečeného s rajčaty a mozzarellou (tou jsem nešetřila), k tomu decentně brambor (opravdu symbolicky) a hromádka brokolicove rýže. A mám pocit, že jsem nenajezena, mám regulérní hlad. Právě si micham opět bílý jogurt s kakaem a nějakými oříšky (tentokrát bez cukru i banánu) a pokusím se oblbnout žaludek a hlavu tím.
Fakt si dávám dnes pozor na ty bilkoviny, běžně jich mám výrazně méně, ale taky musím říct, že mě děsí množství tuku, které se s tím pojí. Už jsem dnes dávno za svým průměrným celodennim limitem.
Ja se nedivim, ze jsi mela hlad, ja bych po tvem jidelnicku silhala hladem a vecer bych zbouchala vse, na co bych prisla ![]()
@Julča001 píše:
Má tam brokolicovou rýži, snad to nemusím kopírovat a označovat. Ano, sama jsem výše napsala, že sacharidy tělo potřebuje, jednoduché cukry ne, ty je dobře omezit a tím začít. Já jsem se jen snažila napsat, proč si myslím, že má hlad, málo bílkovin i vlákniny
Tak ta brokolicová rýže bude brokolice nastrouhaná na jemno ![]()
@lucenka píše:
Tak ta brokolicová rýže bude brokolice nastrouhaná na jemno
Ještěže jsi to stihla zeditovat, že tam nic o rýži není
Já to znám jako rýži s brokolicí a i kdyby to byla samotná brokolice, je to sacharid ![]()
@Julča001 píše:
Ještěže jsi to stihla zeditovat, že tam nic o rýži neníJá to znám jako rýži s brokolicí a i kdyby to byla samotná brokolice, je to sacharid
Některým lidem z toho nedostatku sacharidů fakt hrabe
tělo je potřebuje.
@lucenka píše:
Některým lidem z toho nedostatku sacharidů fakt hrabetělo je potřebuje.
Ano, potřebuje, psala jsem několikrát výše
Má hlad, protože má málo bílkovin a vlákniny, o sacharidech už ani nepípnu ![]()
@Julča001 píše:
Ano, potřebuje, psala jsem několikrát výšeMá hlad, protože má málo bílkovin a vlákniny, o sacharidech už ani nepípnu
A brokolice neobsahuje vlákninu?
doteď jsem žila v domnění, že brokolice jí má hodně.
@lucenka píše:
A brokolice neobsahuje vlákninu?![]()
doteď jsem žila v domnění, že brokolice jí má hodně.
Na 100 g asi 2,6 g, je to lepší než vidlema do zad, ale celodenní příjem je malý ![]()
@Julča001 píše:
Na 100 g asi 2,6 g, je to lepší než vidlema do zad, ale celodenní příjem je malý
A proto tam má taky banán, vločky, oříšky. Ale chápu, kdo má hrůzu ze sacharidů by si nedal žádné ovoce a zeleninu.
@lucenka píše:
A proto tam má taky banán, vločky, oříšky. Ale chápu, kdo má hrůzu ze sacharidů by si nedal žádné ovoce a zeleninu.
Celou dobu jsem psala spíš o bílkovinách, s vlákninou je to možná trochu lepší, ale i tak jí není dost a přidala bych obojího kvůli pocitu sytosti, sacharidy nesacharidy. Ovesných vloček bylo trochu v jogurtu, vláknina tam je, ale těžko říct kolik.