Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Záleží, kolik je dítěti a na jestli je to každodenní hlídání celý měsíc. Ale já bych do toho šla, jenže jsem z Varů
ale u nás celkem ideál, máme dům u lesa, čistý vzduch, konec světa, žádné silnice, oplocená veká zahrada, hraček pro dvě mateřské školky, takž mně se hlídají děti jedna báseň ![]()
Plat se takhle nedá říct, když nevíme, jak často je to hlídání a kolik hodin denně.
Pracovala jsem při škole v agentuře na hlídání dětí, platilo se tuším 180Kč/hod, já z toho měla 110Kč/hod.
Kdybych si měla domů přibrat dalšího cipíska přes den, pak bych si asi řekla o 500Kč/den.
Nevim, jak mas stare ditko, ale volila bych jesle = kolektiv
Sama jsem pracovala kdysi jako chuva a diteti ten kolektiv chybi. Ted mi bude starsi dite koncit v jeslich a je tam neskutecne spokojene a tesi se do skolky.
Ahoj, ja jiz hlidam sousedkam deti. Sousedky mi davaji 100,– na hodinu.Samy tak navrhly.Ted uz take pomalu hledam praci a premyslim, ze bych si nasla jeste jedno ditko a hlidala. Bohuzel by me to muselo uzivit aspon castecne, chodim jeste uklizet. Jinak je asi rozdil cenovw, kdyz to tu pi.ma uzivit. Nebo, kdyz si chce jen privydelat ![]()
Asi by záleželo na tom, o jak staré dítko se jedná a zda by měla dotyčná maminka hlídat u sebe nebo u vás a kolik hodin. Za 8 hodin hlídání mi 500 přijde docela málo. Já bych chtěla aspoň 700. Ale to je v čistě teoretické rovině ![]()
Ono jde taky o to, jaký příjem ta rodina má. Já mám cca 18tis. čistého. 8500Kč mě stojí bydlení, cca 5-6tis jídlo a tak, 500telefon, 500 spoření pro malého a na nějaký soukromý hlídání by mi toho moc nezbylo.
500 na den je slušná částka. Nezapomeňte že budou nejspíš nezdaněné
pro maminku na materske je to pěkná pomoc. Ale já bych se bála starat se denně o cizí dítě. Je to hrozná zodpovědnost a taky závazek. Všude už bych musela brát 2 děti. I s tou jednou mojí je to někdy záhul.
Díky za odpovědi všem. Já bych se nevracela na plný úvazek, ale tak na 10 dní v měsící, tak proto uvažuji spíše nad maminkou, která by si mohla přivydělat než nad jeslemi. ![]()
Pokud by ti hlídala maminka, která má sama dítě a je na MD, tak mi těch 500 Kč za den pro ni akorát. Vem si, že by stejně byla doma, jen prostě přibere ještě jedno dítě navíc..Jistě, pokud je to nějaká žena, která je bezdětná a bude se tomu dítěti věnovat na 100% a k tomu ještě to bude brát jako přivýdělek, tak pro ni bude i těch 500 málo.
Já hlídám někdy synovce, sama mám 2 děti. Kluci si spolu vyhrají a mě hlídat nevadí, protože jsem stejně doma.Samo hlídám synovce zadarmo, ale kdybych hlídala nějaké jiné dítě a ta maminka mi každý den dala 500,tak jsem happy ![]()
@berusa.m píše:
500 na den je slušná částka. Nezapomeňte že budou nejspíš nezdaněnépro maminku na materske je to pěkná pomoc. Ale já bych se bála starat se denně o cizí dítě. Je to hrozná zodpovědnost a taky závazek. Všude už bych musela brát 2 děti. I s tou jednou mojí je to někdy záhul.
já bych se asi taky bála. a ještě víc bych se asi bála toho, ke komu dítko vlastně dám, pro mě by to musela být aspoň známá. já bych zde asi volila taky jesle, nebo to kombinovat. mě hlídala dcera známých taky za čistou 100,– na hod. Za celý den nevím no, těch 500 - 700,–
Ja pokud bych do toho sla, tak pod stovku na hodinu bych nesla urcite, mozna i vic. Je to hrozna zodpovednost a taky prace na celej uvazek, nekdy bez odpocinku, kdyz dite nespi, jako moje dcera. Kor kdyz by to fakt melo byt kazdy den v tydnu.
ja bych fakt radsi volila kolektiv, moje dcera nastupovala ve dvou a je uplne blazena.
I mestske/soukrome jesle nabizi hlidani a vis, komu dite sverujes ![]()
@Anonymní píše:
Díky za odpovědi všem. Já bych se nevracela na plný úvazek, ale tak na 10 dní v měsící, tak proto uvažuji spíše nad maminkou, která by si mohla přivydělat než nad jeslemi.
Nechci dělat někomu reklamu, ale v P8 Dolní Chabry jsou sokromé jesličky a moc se mi líbí a řekla bych, že jsou i cenově dostupné.
Ahoj, mám možnost návratu do práce (proto anonymně, nechci, aby se to zatím vědělo
) a přemýšlela jsem nad tím, že bych dceru svěřila spíše na hlídání nějaké jiné mamince na rodičovské než do jeslí, jsem z Prahy a zajímalo by mě, kolik byste si řekly jako plat, pokud byste měly možnost si takto přivydělat a zda byste do toho šly? Nemyslím to jako nějaký inzerát
, pouze tak nějak zkoumám vody a zajímají mě vaše názory. Moje práce mě totiž velmi bavila, takže nad tím vážně uvažuji. Díky za odpovědi 
Hezký den.