Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Je mi 24.S mámou si volám skoro každý den(má volání zdarma po 19 hod)Píšemi si na face. Jsem ráda že jí alespon slyším. ![]()
Milé holky,
doporučuji, abyste si VŠECHNY tuto diskusi vytiskly a archivovaly.
Když to pak vytáhnete za 25 let, budete přesně vědět, jak obtěžujete a lezete na nervy
svým vlastním dětem, které jste před nedávnem nechtěly ani půjčit na víkend a jak si o vás povídají a radí se proti vám s úplně neznámými lidmi.
@N2N2 píše:???
Milé holky,
Když to pak vytáhnete za 25 let, budete přesně vědět, jak obtěžujete a lezete na nervy
svým vlastním dětem, které jste před nedávnem nechtěly ani půjčit na víkend a jak si o vás povídají a radí se proti vám s úplně neznámými lidmi.
@N2N2 píše:
Milé holky,
Vy už prskáte i tady ty svoje negativní vlivy? Milá paní jestli máte problém s dcerou běžte to řešit s ní a nemějte tady rádoby kecy jak všichni jednou budeme mít ty ošklivé a zlé děti, které s námi nebudou chtít mluvit. Asi se to nestalo jako blesk z čistého nebe, tak si nejdříve zameťte před vlastním prahem než budete moralizovat ostatní.
Co ja bych dala za zajem me mamy nebo tchyne, ani jedna nezavola, neprijede, jedna to ma k nam 5, druha 15 km. Tchyne dokonce kazdy tyden jezdi temer okolo naseho domu. Kdyz neprijedeme my, nezajem.
@N2N2 píše:
Milé holky,
místo psaní takových canců na net by ses měla zamyslet nad svým vztahem s dcerou, co jste si udělaly, že s tebou nechce komunikovat ![]()
já si se svou rodinou i s tchyní volám ráda. A když už si nemůžeme volat, tak si alespoň píšeme emaily. Ale máme spolu skvělé vztahy ![]()
@N2N2 píše:
Milé holky,
Naprosto souhlasím. A pokud budete mít dostatek sebereflexe, tak svůj vztah s nimi můžete dát znovu do pořádku. Každý by si měl uvědomit, že tzv. opičí láska, kdy rodiče nemají jinou životní náplň než dusit své ratolesti neutuchající „péčí“ a nenechat je ani vydechnout, je pro většinu samostatných jedinců obtěžující. ![]()
s mamkou jsme taky kamarádky, vždycky jsme měli hezký vztah, ale tohle mi přijde přehnaný, spíš si napíšeme, jak se máme, co je nové, a třeba když se chce jedna z nás pochlubit nebo potřebuje utěšit tak si zavoláme, jinak tak jednou týdně,
--- takže tě chápu, když mi zavolají z domu třeba i táta tři dny po sobě každý večer, cítím se že mě chce kontrolovat, a nemám to prostě ráda
ale není to tím, že by jsme neměli hezké vztahy, můj bratr si třeba s tátou volá denně i dvakrát, bratr má jinou povahu a rodiče to vědí a respektují
@Siluet píše:
Tak já mám jenom mamku a volám si s ní jak kdy, někdy i 10× denněale my jsme spíš kamarádky a říkáme si vše, tak že když některá zažije něco extra, nebo si potřebuje postěžovat, nebo naopak pochlubit se, tak si to prostě hned zavoláme
nebo prostě mamánka
@N2N2 píše:
Milé holky,
No neznám věkový průměr emimina ale celkem velká skupina bude moct za 25let leda tak volat s okna a chodit zapalovat svíčky na hřbitov, takže tvoje rada resp. nalezení vytištěného cancu dle tvé rady je spíš rozněžní nebo rozbrečí při vzpomínce co bylo v roce 2012 včetně hovorů s rodiči či tchánovci ..