Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nejčastěji jednou denně, stává se ža i 1× za 2-3 dny, záleží na nehodách, rozpatlaném jídle atd. Používám ale na dítě látkové pleny.
Zapomněla jsem napsat, že dva dospělý a děti 4 a 1 rok.
Příspěvek upraven 01.06.15 v 16:37
@terinka4444 píše:
tak to nech na něm, řekni mu, že když ty špatně hospodaříš s prádlem, je to na něm, ať se předvede.
To mi taky přijde nejrozumnější. Chlap to musí vidět sám. Můj kupříkladu měl pocit, že děti nic nestojí. Než jsem ho párkrát nechala koupit boty a pod. Docela se divil ![]()
@Eny.x píše:
Mám jedno dítě a my dva s manželem jsme v domácnosti a taky většinou denne pracku vyperu.to mám pračku na 15 - 20 kg prádla
Příspěvek upraven 01.06.15 v 16:04
Co to je za pračku? ![]()
Dva dospělí+ jeden puberťák+ dvě malé děti 6 a 3 roky.
Je to jak kdy například dnes - jedna pračka montérky a pod, jedna běžně špinavé tmavé a jedna bílé - ručníky spodní prádlo atd.
Další prádlo tipuju tak ve čtvrtek a o víkendu asi dvě pračky.
Já peru cca 6× týdně. Ale každý den nedávám oblečení do špíny, doma nosím tričko 3-4 dny, ven 2 dny. Syn jak kdy, někdy počůrá dvoje tepláčky za den, někdy nosí to samé 4 dny.
@Anonymní píše:
Ahoj mam problem s pradlem. Mame dva syny 3,5 roku a 5 mesicu. Starsi se klidne dvakrat tydne pocura do postele, je vecne pobryndany nebo upatlany z venku a mladsi ublinkava a prokakava a procurava se prakticky porad. My s muzem se taky denne prevlekame. No proste klidne pracku i dve denne naplnim. Je to normalni nebo ne? Manzel nechape ze porad peru a me dochazi argumenty, doslo to tak daleko ze mi kontroluje jestli neperu jeden rucnik a tak. Jsem zoufala chapu spotrebu ale mam nas nechat zasypat smradlavim pradlem?
peru denně a vůbec to neřešim ![]()
Nenech se prudit. Zeptej se manžela, jestli si tě vzal jako partnerku, nebo na vychování. Jeho maminka ať se do tvého praní vůbec nemontuje. Neobhajuj se, nevysvětluj, jasně stručně a kategoricky mu řekni - prosím tě nermecej mi ty a tvoje maminka do praní, vždyť je to směšný. Anebo jestli chceš, můžeš si vzít celou domácnost na starosti ty, mně to vadit nebude. Ale jestli máš v úmyslu mě buzerovat jako nějakou nesvéprávnou slepičku, tak si to radši dvakrát rozmysli, jestli ti stojí kvůli tomuhle otravovat život v rodině. I bez tvých keců a maminčiných moudrých rad toho mám s dvěma dětma až nad hlavu. Howgh, domluvila jsem, velký náčelníku. A co by sis dal dobrého k večeři? ![]()
Ahojky, my jsme dva (vlastně tři aj s tchánem, ale ten je nenarocný) máme pracku na 8kg prádla a peru tak jednou za tři dny…přítel mi do toho teda nekecá - je rád, ze má čisté prádlo
akorát se mi směje, že jsem magor do pracích prášku, gelu, tablet a všeho okolo - mám toho tuny
![]()
My jsme 3..ja, manzel a rocni syn..nam peru 1× tydne cca 5-6 pracek, az je plny pradelni kos..malemu i obden protoze je porad, jak cunatko..
pracku mam na 5 kg ![]()
Příspěvek upraven 01.06.15 v 17:01
Klid, mám to doma stejně
Učíme nočník, každý den počůraných sedmero tepláků + ponožky a slipy, k tomu nějaké to pobryndané tričko, oblečení moje a manžela, do toho klasika povlečení, ručníky, utěrky, jak se nasbírá… no taky to nechápu, ale pračka denně, někdy dvě. A manžel na mě brejlí, co s tím jako dělám?? brblá no, ale to je tak všechno, co s tím nadělá ![]()
Nás je 5 a zrovna dneska peru, ted 3tí pračku
. prala jsem ložní, pak co bylo v koši na prádlo, ted peru manželovo pracovní. jen malá má praní zvlášt protože má hodně světlé oblečení- hodně světle růžové takže té to peru zvlášt, to vyperu ještě večer. ale peru skoro každý den, ted jsme 2 dny neprala a no a dneska peru skoro celý den. Nerozděluji na bílé a barevné, my nic bílého skoro nemáme jen právě malá to má stále extra. Manžel taky občas pronese že už zase peru ale vidí to že je koš stále plný
![]()
@Anonymní píše:
Tak me strelte do hlavy proc jen u nas se ze to hadame
Protoze muz moc rozumu nepobral? ![]()
Možná bych změnila název tématu na: Kolikrát DENNĚ perete?
U nás je také cca 1 pračka denně průměr (to máme na 7 kg prádla a bývá plná)
@Ainy píše:
Co to je za pračku?
už jsem to taky hodila do googlu a nic domácího na 20kg prádla jsem nenašla.