Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
A jeste se zeptam stava se vam ze proste berete pradlo z hromady jeste nez je vyzehlene?? Me se to tady kupi a nejak nezvladam zehlit. Se… me to ale kdyz deti usnou vecer tak bud usnu u televize a nebo jsme si dali a muzem kafe a probirali co se pre den delo a v polnoci uz to nedam. Prez den to s hyperaktivnim synem moc nejde. A pak posloucham jaky mame doma chliv.![]()
![]()
Naučila jsem se prádo věšet tak, že co není nutné, tak nežehlím úplně vše. Jen košile, kapesníky, nějaké dceřiny šatičky a oblečení, které je hodně zmačkané.
Jinak u nás problém s žehlením má tchýně, a pak případně manžel, když si vyslechne její monolog, jak strašná jsem. A občas přijede dcerka z prázdnin naočkovaná od babičky ![]()
Holky je mi jasne ze spouste z vas uz to doslo… Ale prosim nepitvejte to, nejsem anonymni kvuli vam ale kvuli lidem doma… Prijdem mi trapne a zbytecne heslovat si tablet. S muzem jsme k sobe byli vzdy uprimni ale uz to graduje moc proto jsem se sla sverit s problemem sem. A prani je u nas opravdu kazdodenni problem
U nás to vychází většinou na 2 pračky týdně, jedna bílého, druhá tmavého. Když jsme o víkendu třeba na chalupě, kde se všichni víc ušpiníme, tak i třetí pračka se naplní. Žehlím vše kromě ponožek a spodního prádla, není to opruz, žehlení mám opravdu ráda, i když to nikdo z okolí nechápe.
Sušičku máme (2v1 s pračkou), manžel kdysi zamlada zblbnul a koupil, ale použila jsem ji asi 2×, pro mě úplně zbytečný spotřebič (resp. kdyby to byla samostatná věc, tak už vyletěla z baráku dávno).
Jsme 2 dospělí a jedno téměř 3leté dítě.
U nas to hodnoti okoli. Bydlime na sidlisti za mestem a vidime si z balkonu na balkon.
V ety typu mama zase pere, pripadne mama zase luxuje? slychavaji decka pomalu denne. Takze pro me byla tato diskuze VELMI prinosna. ![]()
Jsem rada ze nejsem takovy extrem. Ale u nas je to tak tchyne dela vyuctovani aby mela prehled jak se pohybuje voda a elektrina a s tim pak chodi na manzela ze je vody velka spotreba atd atd. Ten pak vleti na me jak je to mozne. Kdyz se nam mel narodit mladsi syn tak vyrukovala na manzela ze automaticky nas je vic tak uz nepojedeme s platbou na pul ale my dve tretiny oni jednu ze pry je moc vody, ok nerekla jsem nic, pritom to bylo v dobe kdy chlap se koupal v praci ja byla taky v praci syna jsme koupali ob den a mycka bezela taky max jednou denne nekdy i za dva dny. A ted na me jdou znova a ten muj je s nima protoze si mysli ze kazdy den prat neni normalni, a to mam i hromadku na zemi vedle kose protoze kluci meli zanet spojivek a dotoho nekaje pocurani, poblinkani, tempery v postely a nedari se mi tu hromadku lozniho zlikvidovat, co odeberu to tam je za chvili znova. Tchyne mi rikala ze jsem pradlena uz driv nez byly deti tak co asi muze byt ted. A to ma chlap jeste takovou libustku ze jine nez bile ponozky na hnaty nevezme.
Pro zakladatelku: Nevím, jak to u vás s bydlením přesně je, ale nemohli byste si zařídit vlastní vodoměr? My žijeme taky v domě s rodiči manžela, ale vše je striktně odděleno (jsou to dvě na sobě nezávislé bytové jednotky s vlastními vchody atd.).
U nás pračka denně.. Denně neperu, ale pak se třeba v sobotu naskládají dvě někdy třeba i tři, když přepíráme povlečení a deky.. ale na den jedna je určitě..
Tak mě to přišlo hodně, ale pak se člověk zamylsí, že když dvě děti- které třeba začínají na nočník, brindají a pak stgarší věčně spinavý z venku a dospělí, teď bude ještě horko ven, všichni se budou potit, tak je logické, že je prádla hodně..
Jinak bych třeba nachala prádlo na hromadě, aby manžel viděl, kolik teda toho je.. třeba dva, tři dny…
@Anonymní píše:
Jsem rada ze nejsem takovy extrem. Ale u nas je to tak tchyne dela vyuctovani aby mela prehled jak se pohybuje voda a elektrina a s tim pak chodi na manzela ze je vody velka spotreba atd atd. Ten pak vleti na me jak je to mozne. Kdyz se nam mel narodit mladsi syn tak vyrukovala na manzela ze automaticky nas je vic tak uz nepojedeme s platbou na pul ale my dve tretiny oni jednu ze pry je moc vody, ok nerekla jsem nic, pritom to bylo v dobe kdy chlap se koupal v praci ja byla taky v praci syna jsme koupali ob den a mycka bezela taky max jednou denne nekdy i za dva dny. A ted na me jdou znova a ten muj je s nima protoze si mysli ze kazdy den prat neni normalni, a to mam i hromadku na zemi vedle kose protoze kluci meli zanet spojivek a dotoho nekaje pocurani, poblinkani, tempery v postely a nedari se mi tu hromadku lozniho zlikvidovat, co odeberu to tam je za chvili znova. Tchyne mi rikala ze jsem pradlena uz driv nez byly deti tak co asi muze byt ted. A to ma chlap jeste takovou libustku ze jine nez bile ponozky na hnaty nevezme.
To je fakt děs..
Tchýně je praštěná, vždyť jí musí být jasné, že s děckama se pere pořád, ne?
Já bych to fakt viděla na vlastní vodoměr ![]()
Nečetla jsem podrobně.. ale tchýně je sama nebo jak?, Tak jeslti žije sama a nebo jsou dva, kteří se nepolévají, neblindí na sebe, nepořčavají, tak je jasné, že třeba má pračku jednu, dvě týdně- vidím u naší babičky, prostě i když se převléká každý den nebo každý druhý-domácí oblečení, tak prostě fakt pere tu jednu max 2 týdně..
@kvaček píše:
U nás pračka denně.. Denně neperu, ale pak se třeba v sobotu naskládají dvě někdy třeba i tři, když přepíráme povlečení a deky.. ale na den jedna je určitě..
Tak mě to přišlo hodně, ale pak se člověk zamylsí, že když dvě děti- které třeba začínají na nočník, brindají a pak stgarší věčně spinavý z venku a dospělí, teď bude ještě horko ven, všichni se budou potit, tak je logické, že je prádla hodně..
Jinak bych třeba nachala prádlo na hromadě, aby manžel viděl, kolik teda toho je.. třeba dva, tři dny…
Já když prádlo nechám, jak ty píšeš dva, tři dny, tak už se nedoperu..Třeba teď je hezky, tak je to fajn, to uschne venku na balkóně, ale když je hnusně, tak mi doma prádlo schne dva dny a pak se mi to hromadí ![]()
Já vážně uvažuju nad sušičkou…
@Silwinka87 já myslela pro manžela.. aby viděl, že se to fakt nakupí…
Tak to u nás tolik prádla nemáme.. a to se převlékáme denně, teď se člověk potí- trička.. Děti mají taky každý den..
Ale možná mám štěstí, že mi děti neblinkají a ani při jídle se nezakapou.. Mám batole 19 m a má čisté oblečení pomalu do večera- jí i sám, ale neni matlací, ale večer se to nakupí za celý den
@Silwinka87 Sušička je super, to pak můžeš prát jednou týdně, za den se jich zvládne spousta, akorát já se budu muset kvůli čističce přeučit na postupné praní
a to mi vůbec netěší.
A hlavně taky záleží jak to kdo má nastavené, m jeslti hned jak dítěti něco ukápne převléká- takže jedno dítě, druhé, manžel, sama máma a nebo na prdí… a nechá se to do večera..
@kvaček Tak já nechávám do večera, pokud není poblité nebo vyloženě zlité, partner každý den nemění montérky a bundu a já kalhoty a mikiny taky ne, ale i tak toho je dost.
S jedním dítětem na látkových plínách jsem zezačátku prala ob den, do toho tak jednou týdně pračka našeho prádla. Po necelém roce mi dětské stačí prát jednou za tři dny a do toho taky tak jednou týdně pračka našeho. Ručníky a povlečení peru s plínama. Snažím se pouštět pračku na noční proud. Kdyby měl manžel nějaké námitky, tak bych mu řekla, ať se o praní stará on.