Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Peru denně, někdy i třeba 3, 4 pračky - když převlíkám postele apod. Dvě děti, dva dospělí, spousta hadrů, látkové pleny, naštěstí sušička tu s námi taky bydlí, jinak u se dávno houpu na zahradě na té naší pěkné vysoké třešni. Velice závidím těm, které to umí v menší míře. Jo a pračku mám taky na 8 kg.
Já tu vidím klasický případ nesebevědomé osoby existenčně závislé na tyranovi. On prostě ví, že zakladatelka nemá kam jít, dělá si z ní kašpárka.
Anonymní, ty se tu několikrát oháníš slovem rozvod. Řeklas to i manželovi? Dovedeš si představit svůj život nezajištěné samoživitelky?
@matkabagristy píše:
Já tu vidím klasický případ nesebevědomé osoby existenčně závislé na tyranovi. On prostě ví, že zakladatelka nemá kam jít, dělá si z ní kašpárka.
Anonymní, ty se tu několikrát oháníš slovem rozvod. Řeklas to i manželovi? Dovedeš si představit svůj život nezajištěné samoživitelky?
nespletla sis diskusi?
@KatkaX píše:
nespletla sis diskusi?
Taky začínám mít pocit, že si diskuze fakt nespletla… ono to totiž není o praní, to je jen zástupný problém, ten skutečný je někde mezi bydlením u tchánovců a jejich vzájemnou komunikací.
@matkabagristy píše:
@KatkaX si přečti příspěvky anonymní
Tedy musím uznat, že jako psycholožka seš výborná. Jinde se k nim chodí tolikrát a prosedí a prožvaní hodiny a ty to takhle rozsekneš po několika řádcích
. Jestli bys byla tak hodná a trošku zanalyzovala i mě? Zajímalo by mě to! ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Taky začínám mít pocit, že si diskuze fakt nespletla… ono to totiž není o praní, to je jen zástupný problém, ten skutečný je někde mezi bydlením u tchánovců a jejich vzájemnou komunikací.
Možná jde i o vedlejší diskusi, která je - můj pocit - taky od té samé zakladatelky. Nicméně takhle to rozseknout a hodit diagnosu do placu, to je prostě umění, to se musí nechat ![]()
2dospely, manzel denne meni kosile, casto spotreba 2-3kosile za den a k tomu 2,5lete dite. Nemam potrebu ho na hristi/zahrade krotit apod.,takze casto peru denne tak dve pracky.Ale kolikrat to vyjde, ze peru i jen dva dny v tydnu, ale pak tedy jede pracka cely den…jen rucniky, uterky, toho je.
A ted cekame mimco takze sama toho nezspinim tolik, jako kdyz chodim do prace…s dalsim tvoreckem se to stopro navisi a pocitam s dennim pranim.Pro me je jednodussi dvakrat denne pustit pracku, nez se od toho nehnout pak cele dny.
@Anonymní píše:
Ahoj mam problem s pradlem. Mame dva syny 3,5 roku a 5 mesicu. Starsi se klidne dvakrat tydne pocura do postele, je vecne pobryndany nebo upatlany z venku a mladsi ublinkava a prokakava a procurava se prakticky porad. My s muzem se taky denne prevlekame. No proste klidne pracku i dve denne naplnim. Je to normalni nebo ne? Manzel nechape ze porad peru a me dochazi argumenty, doslo to tak daleko ze mi kontroluje jestli neperu jeden rucnik a tak. Jsem zoufala chapu spotrebu ale mam nas nechat zasypat smradlavim pradlem?
Když byl mladší stejně starý jako tvůj, tak jsem prala denně, nebo nárazově co 3 dny, to ale pak celý den. Tj. celý den (či den a půl) jsem prala tak, že jsem zaplnila 2 sušáky a pak čekala než to uschne. To v podstatě dělám do dnes. Dnes už jsou větší (4 a 2,5 roků) a nemají tak velkou spotřebu oblečení. I když mladší dítko nyní učím fungovat bez plín. Ale stejně mám pocit, že pořád buď peru, nebo skládám prádlo ze sušáku.
Ale nikdy mě manžel do toho nekecal - jak a kdy peru. Max. se mě zeptal když chtěl něco konkrétního a nemohl to najít.
@KatkaX píše:
Tedy musím uznat, že jako psycholožka seš výborná. Jinde se k nim chodí tolikrát a prosedí a prožvaní hodiny a ty to takhle rozsekneš po několika řádcích. Jestli bys byla tak hodná a trošku zanalyzovala i mě? Zajímalo by mě to!
jé, ja měla zato, že epipi je drbárna
Jinak otázka kolikrát perete je anketa bez přidané hodnoty.
@matkabagristy píše:
jé, ja měla zato, že epipi je drbárnaJinak otázka kolikrát perete je anketa bez přidané hodnoty.
no pro mě to tedy zrovna mělo docela velkou hodnotu, minimálně půlce tady závidím, že to zvládnou v polovičním rozsahu ![]()
@KatkaX píše:
no pro mě to tedy zrovna mělo docela velkou hodnotu, minimálně půlce tady závidím, že to zvládnou v polovičním rozsahu
tak to joo
já to raději ani nepočítám, manžel naštěstí taky ne.
@matkabagristy píše:
tak to joojá to raději ani nepočítám, manžel naštěstí taky ne.
Taky to nepočítám, navíc je to pokaždé jiné. Ale kvalifikovaným odhadem možného počtu jsem došla k tomu, že jsme buď extrémně čistotní a pořád pereme, nebo jsme extrémní prasata. No a asi to vidím spíš na tu druhou možnost ![]()
Ale naštěstí nemám potřebu se nějak extrémně porovnávat, zvlášť co se týče množství praček za týden, čili házím za hlavu ![]()
Tak je fakt ze nejsem 100% a s dalsima hadkama je to horsi a horsi. Za chvili me bude opravdu deptat jen vylest z postele. Protoze kazdy den mam oduvodnovani proc tohle je tak, a tamto tak.