Kolonoskopie - zkušenosti, jak to asi dlouho trvá?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
493
10.1.08 18:21

Tak po přečtení téhle diskuze, jsem se jen utvrdila v tom, že tam rozhodně nepůjdu :lol:

Měla bych chodit jednou ročně, kvůli genetickým dispozicím k rakovině tlustého střeva, jednou jsem doprovázela mamku a fakt mi stačilo když jsem viděla jak je z toho odrovnaná :( Nejdu tam :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
10.1.08 18:26

Kačátko, jestli k tomu máš gen. dispozice, tak bych to tedy nepodceňovala - tedy, kdo dispozice nemá, že,když je ČR na 1. místě na světě ve výskytu rak.tl.střeva :( …podle mě by se to dalo jednou za rok přežít…zákrok je v narkóze, tak akorát přežít ten utrejch, co se pije předem :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
10.1.08 18:36

Mamka s babičkou byly na genetickém vyšetření a prý máme nějaký zmutovaný gen, který souvisí s rakovinou. Ve svém věku bych měla chodit se střevama a s prsama, ale fakt se mi nechce, pořád si říkám, že se mě to netýká, nic mi není, jím rozhodně zdravěji než mamka, prsa si vyšetřuju…
Jenže nedávno byla na operaci už i sestřenice, taky s rakovinou tl. střeva, takže se pořád odhodlávám :( Mám strach, z toho že tam něco najdou, z toho jaké bude vyšetření, z toho že třeba nenajdou rakovinu, ale objeví nějakou blbost a pak budu muset chodit na vyšetření pořád :?

Mutantka Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
10.1.08 18:43

Mno a proč si tedy taky nenecháš udělat gen.vyš., jestli taky nemáš ten gen? Já bych tedy měla strach, když je to ve vaši rodině tak rozšířeno :( S těmi prsy určitě, alespoň na sono - sama taky chodím od 20let na sono :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
10.1.08 18:47

Kačátko, neblázni! Sice už jsem zažila příjemnější chvilky, než kolonoskopii, ale přežít se to dá!
Já na tom byla cca před rokem, to vyprazdňování mi tak hrozný nepřišlo, zákrok samotný byl trochu nepříjemný a asi dvakrát třikrát jsem s sebou dost škubla, jak to zabolelo. Ale to je tím, že u mě nějaké oblbovačky a léky na tlumení bolesti, které ti před tím a potom podávají do žíly, prostě zabírají extrémně pozdě! Takže zatímco tam po zákroku dospávali pacienti, kteří přišli současně se mnou, já vesele odtančila a utlumení se dostavilo až za několik hodin po vyšetření, kdy jsem odpadla a vytuhla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
10.1.08 21:17

Díky Baghíro, tím tuplem tam nejdu :lol:

Na to genetické vyšetření jsem se prala praktické, ale říkala že mi ho asi dělat nebudou, že se mám jít domluvit na onkologii a určo že mě pošlou na ty dvě vyšetření. Pořád se utěšuju tím, že je na té genetice napsáno, že je to dědičné jen na 50%, na druhou stranu, rakovinu už měla babička, obě tety… mamka už ji měla 3× (kůže, tlustého a tenkého střeva) :cry: Asi je to nevyhnutelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
10.1.08 21:18

No a sestřenice, myslím, že jí je 35 :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
18.1.08 09:28

Kačátko, to já bych si tedy raději ty gen. testy zaplatila ze svého, abych to měla potvrzeno/vyvráceno, než abych se takhle nervovala, že to musí zákonitě padnout i na mě :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
1.2.08 14:28

Tak jsem udělala pokrok a zavolala na onkologii. Tada doufám, že tam nikdy nebudu muset, protože tak nepříjemného doktora jsem ještě nezažila :roll:
Nakonec mě ještě seřval, že preventivní vyšetření zařizuje praktický lékař a on s tím nemá nic společného a prásknul mi s telefonem :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
1.2.08 17:18

Pane, jo -no to je přístup. Ale vůbec se už ani nedivím, sama jsem jich podobných zažila několik :roll:
Hlavně že ses odhodlala, tak nepropadej panice a zařiď si to u praktika :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17934
1.2.08 17:31

já prošla kolo taky, zjistila jsem si na lince kojení, že kojení nemusím po zákroku kvůli oblbovačce přerušovat. Nakonec mi kolo přišla snesitelnější než gastro, na té jsem byla dvakrát nebo třikrát, ale zas se nemusí pít ten utrejch :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
1.2.08 18:24

Eliška: Koukám na tvé metříky - to je dětiček a nejmenší dvojčátka :-) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17934
1.2.08 18:38

však, koreno, ono se vam to taky rozroste :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
1.2.08 18:58
Eliška píše:
však, koreno, ono se vam to taky rozroste :D
:lol: Nestraš, stačí mi pro zatím jeden ďábel. Kdyby i druhé bylo jako naše dcera, tak potěš :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
HančaNovaková
15.3.13 08:18

nebojte se !

Urbana nemusím, ale za tohle video by mu měli dát metál!
 http://www.ulekare.cz/…-neboji-8314

po cestě tam jsem si říkala, je to jenom video, mohli to prostříhat… v tom videu je všechno pravda, kdyby jste náhodou někdy na to museli opravdu se není čeho bát!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex