Kolonoskopie - zkušenosti, jak to asi dlouho trvá?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
738
12.3.18 21:14

Nadstandart byl rajsky plyn a infuze plus ten jiny plyn do strev co pisou damy nademnou. Ale to vysetreni je proste o tom, ze se do streva musi dostat kolonoskop a cele prohlednout, ono tam toho “nadstandartu” moc nevymyslis, nekdo to prospi bez bolesti, nekdo to odnese celkove desne. Stejne tak jako treba porod - nekdo porodi za 4 hodiny i s cestou a nekdo za 24 hodin a muzes mit nadstandard jaky chces a nejlepsi doktory. Kazdy jsme jiny! Ja chtela jen pridat svoji zkusenost, ktera nebyla dobra, ale nevinim za to urcite personal nebo stredisko - tam bylo vse v poradku, spis ja osobne a moje telo to “nezvladlo” bez problemu. Tak to je, urcite se tady nechci s nikym dohadovat, jestli to bolelo nebo ne, zkratka, vim co jsem zazila :lol: @jannina1 jinak ja ti verim, ze jsi mela kolono bez bolesti, ale ber to tak, ze jak to tady zaznelo, nekdo to mel silene a nekdo pohoda… ty si muzes gratulovat, ze to bylo bez bolesti. Ale konec koncu, i ta bolest, kterou nekteri na kolonoskopii zaziji za ten klid v dusi stoji, kdyz clovek ma problemy a nevi z ceho a mysli jen na to nejhorsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
8.4.18 11:10

Po čtení zde příspěvku jsem měl hrůzu jít na Kolonoskopii :? doktor mě vynadal že jde to číst neměl.,, teď k věci. Dostal jsem injekci dali mě dýchnout rajsky plyn celou dobu..chvilku jsem to sledoval na obrazovce jak putuje střevem za pár minut vše vyšetření skončilo byla to legrace čekal jsem bolest vůbec nic nechápu články jak to bolí ani omylem nejhorší byla příprava vypít roztok na vyčistění střev hnus!!! NEBOJTE SE je to pohodě :palec: Jo rajsky plyn a ten roztok jsem musel zacálovat asi 250 kč :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.4.18 13:17

Já jdu zitra :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
36504
8.4.18 15:40

Prosím Vás, koho to čeká - nechte si předepsat na vyčištění Picoprep.Je to chutné, s chutí pomeranče, jsou toho jen snad 4 deci a zbytek se proléváte vodou nebo čajem. Než pít 4 litry hnusného Fortransu. Všem držím palce, není to zrovna zákrok snů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.4.18 16:09

Picoprep prave cucám :mrgreen: je to v pohode.jen nevím…budu chodit celou noc?2.balení mam v 17h..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.4.18 09:07

Tak to mám za sebou, krom hemoroidů bez nálezu. ale dojeli jsme jen do 120cm, kousek chybi. bolelo me to pak, pry mam desne ckenity střevo. je tu někdo, komu taky nedojeli az na úplnej konec?

• Citovat
  • Upravit
965
14.5.18 09:29

Zdravím, mám technický dotaz. Manžel jde tento týden na kolonoskopii, poprvé. Večer před a potom ráno mezi pátou a půl šestou si dá vyprazdňovací dávku přípravku. Potřebovala bych se zeptat, a omlouvám se za tak otevřený dotaz, jak dlouho to vyprazdňování trvá přibližně? Rozumím, že to stejně bude individuální, ale přesto.

Proč se ptám. Kolonoskopie je plánovaná na 10 hodin dopoledne. Do nemocnice je potřeba dojet - 70 km, hodina cesty autem. Dále mu jeho praktická lékařka sdělila, že si má předtím zajít v nemocnici na kontrolní odběry nesouvisející s kolonoskopií, prý když už bude nalačno :zed:, takže by se tam měl vyskytovat kolem osmé, což znamená vyjet kolem sedmé. Má teď trochu stres, jestli bude vlastně schopný to celé před kolonoskopií absolvovat. Dá se to, nebo jste do nemocnice dorazili až těsně na vlastní vyšetření a vyskytovali jste se stále poblíž toalety?

Ještě jednou se omlouvám za možná úsměvné téma, ale musíme to nějak naplánovat a bylo by fajn vědět, s čím počítat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
14.5.18 09:33

@Annci Co si pamatuju, tak muž měl ráno klid. Ale asi by bylo potřeba, aby s ním i na to vyšetření někdo jel. A řídil. Byl dost slabej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
14.5.18 09:35

@P4ja To jsem si zařídila, odvezu ho. Snad jsem ho i přesvědčila, že není potřeba u zákroku hrát hrdinu a nechat si ulevit od bolesti. Akorát ta ranní cesta tam :)

Edit: Uf, asi jsem to blbě napsala: nehrát hrdinu = nechat si dát léky proti bolesti. Myslím, že původní věta vyznívá opačně :lol:

Příspěvek upraven 14.05.18 v 09:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.18 09:36

@Annci mně ten přípravek začal zabírat později a i když jsem to měla jen deset minut cesty, měla jsem teda co dělat :oops:

• Citovat
  • Upravit
27653
14.5.18 09:43

No mě i manželovi to zabralo později dokonce o několik hodin, pila jsem po obědě a běhat jsem začala až večer
jinak je to jako aktuní průjem takže dá se to zadržet ale je to teda jen tak tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
14.5.18 09:54

Aha, no, to bude veselá cesta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
14.5.18 10:00

@Annci To spíš potom :) Manžel vypadal, jak po opici a měl neskutečně rozkecáno :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
14.5.18 10:00

@Annci pohoda, vsechno jsem vyklopila asido hodiny po vypití poslední dávky roztoku, ráno jsem sla trosinku, zbytek co pry dotece z tenkyho streva…a jinak fakt dobry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58837
14.5.18 10:06

@Annci byla jsem teď koncem dubna. Měla jsem na vyčištění fortrans. Začala jsem ho pít někdy kolem 18h večer a s pitím jsem končila někdy po 23h, samotné vyšetření jsem měla v 7:30. První dávka zabrala asi za 1,5 - 2h a dočišťovala jsem se asi do 2h ráno a potom ještě něco ráno, když jsem vstala. Cestu trvající něco přes hodinu jsem zvládla.
Podle mě by na odběry klidně mohl jít i později než v 8h, ať tam nemusíte jezdit tak brzo, protože před vyšetřením stejně nesmí jíst ani pít, takže je jedno, jestli na ně půjde v 8 nebo v 9:30 :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí