Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@P4ja Jak už bude po, tak to (snad) veselé bude určitě
Honem si musím vzpomenout, na co bych se ho tak vyptala, když by měl povídavou ![]()
@tezi Díky, to si pozjišťuju, že by šel na odběry později. To by určitě bylo lepší. Děkuju.
Má mamča na tom byla a trvá to asi 15 minut cca a člověk se po tom chvíli nemusí cítit úplně skvěle, nejlepší je mít volno a doma si pak odpočinout
.
Držím palce! ![]()
@P4ja a to ho pouštěli hned po vyšetření?
@Annci u nás je teda běžné, že po vyšetření jde člověk ještě minimálně na 1,5h na dospávací pokoj. Když mě pouštěli, tak jsem už byla v normálu, i když trochu unavenější. Dokonce jsem večer byla i cvičit.
@klára.h12 Díky ![]()
@tezi Nevím, jak to bude probíhat potom. Muž má poučení jen o tom, co bude před vyšetřením a jak se má připravit. Ale asi si raději vezmu knížku s sebou, kdybych dlouho čekala.
@Annci ahoj, zalezi, jaky ma pripravek a hlavne traveni…ale pokud to vse pujde spravne a bude na nej dobre reagovat, tak urcite bude rano v pohode, treba si jeste dvakrat dojde na wc, ale spis jen pro jistotu…ja mela moviprep…zacla jsem jeden v 18h a druhy ve 21h…(druuha varianta je jeden vecer a druhy nad ranem, je to fuk), a zacla jsme chodit az kolem te 21h…az jsem se bala, ze se nepo
a pak jsem chodila s prestavkami do pulnoci cca…a pak jeste nad ranem, ale to jsem se musela i snazit..to bylo spis psychicky..vystereni jsme mela v 9.30…a mela jsem pry pripravu na 1
odbery urcite zvladne…jen nevim, na kolik budou vypovidajici…napr do KO se casto promitne i unava a vycerpani…coz muze byt po tom vyprazdnovani problem…ale uvidite..
@tezi me pustili hned…slezla jsem, dali mi zpravu a sla jsem
a to jsem mela i injekci…(ac od bolesti moc nepomohla)
@tezi Jj, chvíli tam seděl a čekal na nějaký výsledek a pak nám ho předali. Ale věděli že má odvoz.
@Annci píše:
@P4ja Jak už bude po, tak to (snad) veselé bude určitěHonem si musím vzpomenout, na co bych se ho tak vyptala, když by měl povídavou
Já teda veselá vůbec nebyla. Byla jsem úplně vyřízená - fyzicky i psychicky. Ale tohle je u každého jinak. Tak ať to manželovi dobře proběhne i dopadne ![]()
@Anonymní píše:
@tezi me pustili hned…slezla jsem, dali mi zpravu a sla jsema to jsem mela i injekci…(ac od bolesti moc nepomohla)
@P4ja
Asi to mají všude jinak
Byla jsem několikrát, ale vždy ve stejné nemocnici, a vždy jsem byla minimálně 1,5-2h na dospávacím pokoji, i když jsem se „probrala“ ke konci vyšetření. Odvoz jsem měla pokaždé, protože jsem dostávala léky na bolest a ještě nějaké oblbováky, a ten den jsem nikdy nesměla řídit.
@tezi Tak jsi asi měla jinej oblbovak. Já čekala na muže a všichni normálně odešli po svých. Sice byli mimo, ale komunikovali a tak. Muž chvilku povídal, ještě mě navigoval, abych vyjela z parkovacího místa. A zalomil to až doma.
@Annci píše:
Zdravím, mám technický dotaz. Manžel jde tento týden na kolonoskopii, poprvé. Večer před a potom ráno mezi pátou a půl šestou si dá vyprazdňovací dávku přípravku. Potřebovala bych se zeptat, a omlouvám se za tak otevřený dotaz, jak dlouho to vyprazdňování trvá přibližně? Rozumím, že to stejně bude individuální, ale přesto.Proč se ptám. Kolonoskopie je plánovaná na 10 hodin dopoledne. Do nemocnice je potřeba dojet - 70 km, hodina cesty autem. Dále mu jeho praktická lékařka sdělila, že si má předtím zajít v nemocnici na kontrolní odběry nesouvisející s kolonoskopií, prý když už bude nalačno
Ještě jednou se omlouvám za možná úsměvné téma, ale musíme to nějak naplánovat a bylo by fajn vědět, s čím počítat., takže by se tam měl vyskytovat kolem osmé, což znamená vyjet kolem sedmé. Má teď trochu stres, jestli bude vlastně schopný to celé před kolonoskopií absolvovat. Dá se to, nebo jste do nemocnice dorazili až těsně na vlastní vyšetření a vyskytovali jste se stále poblíž toalety?
Tak já bych určitě nešla na další vyšetření, mně to hýbalo střevama ještě ráno před vyšetřením. Pokaždé, byla jsem už x-krát. Jinak mě osobně to tak strašně bolelo, že po 2 pokusech bez uspání, kdy jsem myslela že bolestí umřu (zlaté porody), mi to už pár let dělají pravidelně v celkové anestezii. Záleží na vinutí střeva a dalších poměrech v břiše, já mám třeba všude srůsty.
Držím palce.
Dnes jsem byl na kolonoskopii zbytečně jsem se bál vše ok nebojte se nic to není a to sem si nenechal píchnout ani oblbováky příprava taky v poho Fortrans na vyprázdnění dá se to i bez ředění džusu ![]()
@Michal2510 píše:
Dnes jsem byl na kolonoskopii zbytečně jsem se bál vše ok nebojte se nic to není a to sem si nenechal píchnout ani oblbováky příprava taky v poho Fortrans na vyprázdnění dá se to i bez ředění džusu
Je fajn, že jsi to měl v pohodě, ale to je opravdu jak u koho. Já myslela, že tam umřu. Větší bolest jsem v životě nezažila. Můj 20ti hodinový porod byl proti tomu brnkačka.
@Michal2510 chlapi kolonoskopii snášejí lépe, „nezavazí“ jim v břiše dělohy a vaječníky, babička při tom řvala bolestí, že toho museli nechat a matka šla v celkové narkóze