Kombucha

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7312
19.8.14 15:16

Já jsem s kombuchou začala s užíváním před měsícem a daří se mi ji pěstovat i doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoui08
22.1.21 15:03

Obnovuji diskuzi a potřebuji radu. Mám kombuchu která je v nálevu z černého čaje. Dnes jsem dělala nový nálev a úplně jsem zapoměla trochu starého nechat a celé jsem to vylila.
Někde jsem četla, že se může přidat pár lžic převařeného octa, tak jsem to udělala, ale teď se bojím, aby byla v pořádku a neumřela mi.
Co myslíte? Nebo jak ji jinak zachránit? Děkuji. Moc by mě mrzelo kdybych o ní přišla, mám ji zrovna krátce.

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
22.1.21 15:27

@zoui08 normálně to nech zkvasit, jen to bude trvat o fous delší dobu. neboj - nic si nepokazila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoui08
22.1.21 15:29
@Ou píše:
@zoui08 normálně to nech zkvasit, jen to bude trvat o fous delší dobu. neboj - nic si nepokazila.

Děkuju moc :srdce: to jsem ráda. A ten ocet co jsem tam dala, nevadí to tedy?

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
22.1.21 15:40

@zoui08 ne nevadí - jen to bude rychleji chutnat víc octově :-D A teda okyselení předem zvýší šanci, že to zkvasí správně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoui08
22.1.21 15:56
@Ou píše:
@zoui08 ne nevadí - jen to bude rychleji chutnat víc octově :-D A teda okyselení předem zvýší šanci, že to zkvasí správně.

Děkuju moc, to jsem ráda :kytka:

• Citovat
  • Upravit
25.2.21 19:52

Kombuchu mám velmi ráda, ale na domácí výrobu nápoje se moc necítím. Proto jsem si začala objednávat kombuchu z e-shopu jztferments. cz. Tato firma vyrábí také kombuchy s ovocnými příchutěmi, které jsou taktéž velmi dobré. Nejraději si ji dávám v létě, kdy si ji dám pěkně ledově vychlazenou. Nepoužívají žádné urychlovače, a proto si drží pravou přírodní kvalitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23935
25.2.21 19:56
@Filipovaanna píše:
Kombuchu mám velmi ráda, ale na domácí výrobu nápoje se moc necítím. Proto jsem si začala objednávat kombuchu z e-shopu jztferments. cz. Tato firma vyrábí také kombuchy s ovocnými příchutěmi, které jsou taktéž velmi dobré. Nejraději si ji dávám v létě, kdy si ji dám pěkně ledově vychlazenou. Nepoužívají žádné urychlovače, a proto si drží pravou přírodní kvalitu.

Hezké reklamní okénko… :potlesk: A máš tu reklamu povolenou a zaplacenou… :nevim: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
17.8.21 16:38

Dotaz

Chtěl bych se zeptat.
Mám doma Kombuchu a při výrobě nového čajového nápoje jsem si zapoměl nechat část starého.
Tak se chci zeptat zda mi naroste nová Kombucha v novém čajovém nálevu nebo mám do nálevu něco přidat aby mi Kombucha narostla?
Předem moc děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
9.1.22 22:16

Ahoj, před týdnem jsem dostala kombuchu do čaje s tím, že už je v tom nálevu dlouho, proto to smrdí a chutná jak ocet, fakt silné. Udělala jsem jednu várku v 3l zavařovačce, sice to od začátku bylo dost cítit po octu, ale je to docela pitelné. Včera jsem udělala nový čaj a dnes sleduji, že se na houbě kromě bublinek udělaly jakoby bílé tečky. Nemáte někdo zkušenost, není to zkažené? Nesahala jsem na to, ale nepřijde mi, že by to byly bublinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
8.11.24 12:53
@Petule030 píše: Více

Ahoj, já taky často připravuji kombuchu a zkušenosti mám podobné. Bílé tečky, které popisuješ, jsou obvykle normální a mohou to být malé kousky kvasinek nebo nová vrstva, která se tvoří na povrchu houby. Není to známka zkažení. Pokud máš obavy, můžeš kombinaci zkontrolovat tím, že se podíváš na čaj zblízka – pokud nebude mít podivný zápach nebo nezmění barvu, pravděpodobně je vše v pořádku.

Co se týče silného octového zápachu, může to být způsobeno tím, že kombucha byla v nálevu dlouho nebo se fermentovala při vyšší teplotě. Pokud chceš méně kyselou verzi, doporučuji fermentovat čaj kratší dobu a pravidelně ochutnávat, abys našla ideální rovnováhu mezi chutí a kyselostí.

Kromě kombuchy také užívám Xenical (Orlistat), který mi skvěle pomáhá udržet si formu. Tento přípravek účinně podporuje kontrolu váhy tím, že snižuje vstřebávání tuků z potravy. Rád bych zdůraznil, jak je důležité používat pouze kvalitní Xenical (Orlistat) od ověřených dodavatelů, aby byl účinek co nejlepší a minimalizovaly se možné vedlejší účinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková