Konci mi rodicak- a co dal

Anonymní
31.8.22 07:30

Konci mi rodicak- a co dal

Dobrý den

Příští rok mi končí rodičák, dcera jde do skolky. A nemuzu najit praci, vsechno je drahy tak jsem chtela uz pracovat i s rodicakem. Jenze neni kde. U nas. Mam jen vyucni list. Byla jsem fakt blba ze jsem nestudovala a hnala se do prace. Chtela jsem si to dodelat ted jenze potrebuji spis do prace nez si platit jeste skolny na dalkovem studii. Jsem zoufala jsem proste k nicemu… svuj zivot jsem si predstavovala lepe. A nic nedokazu. Jen pritom si neprijdu blba abych nemohla delat to co lidi z maturitou, nejakou administrativu nebo prodavat sperky taky zvladnu ale nikde me nechteji.
Hlavne bych potrebovala i neco abych mohla vyzvedavat malou ve skolce a to taky nikde neni

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26870
31.8.22 07:43

Tak jako to delaji ostatni. Do vyzvedavani ze skolky a odpoledni pece o dite zapojit otce ditete a prarodice z obou stran. V rodine je potreba si pomahat.
Dostuduj, neodkladej to. Do budoucna se ti to vyplati.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5961
31.8.22 07:44
@Anonymní píše:
Dobrý denPříští rok mi končí rodičák, dcera jde do skolky. A nemuzu najit praci, vsechno je drahy tak jsem chtela uz pracovat i s rodicakem. Jenze neni kde. U nas. Mam jen vyucni list. Byla jsem fakt blba ze jsem nestudovala a hnala se do prace. Chtela jsem si to dodelat ted jenze potrebuji spis do prace nez si platit jeste skolny na dalkovem studii. Jsem zoufala jsem proste k nicemu… svuj zivot jsem si predstavovala lepe. A nic nedokazu. Jen pritom si neprijdu blba abych nemohla delat to co lidi z maturitou, nejakou administrativu nebo prodavat sperky taky zvladnu ale nikde me nechteji.
Hlavne bych potrebovala i neco abych mohla vyzvedavat malou ve skolce a to taky nikde neni

Zkus se při dítěti učit třeba alespoň anglicky, to dnes vyžadují téměř všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
31.8.22 07:57

No a co máš teda za střední školu? Co jsi dělala po škole? Zkusila bych třeba hledat práci typu uklizecka, třeba i ve školce, pošťačka, nějaké manuální pozice, nebo i ta prodavačka ve většině případů maturitu nepotřebuje… zkus si od někoho nechat zkontrolovat životopis…ALE je i dost možné, že nejde o kvalifikaci, ale malé dítě…dost lidí zaměstná raději bezdětnou než někoho, kdo bude casto na ošetřovačce s malým dítětem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31287
31.8.22 08:18

I vyucak keosi nez nic, je celkem dost nekvalifikovaných pozic, ktere muzes delat, jde hlavne o časové moznosti. Dojdi na pracák, zeptej se na moznosti rekvalifikace treba. Pomocna kucharka, uklízečka, treba i ve školství, by pro tebe mohla být cesta…ucnaky ted casto mivaji moznost dviulete nastavby na maturu, poptej se na tve skole. Jsi z vetsiho města? Co nějaký bolt, rozvazkova služba? Nebo dočasně nějake hlidani, uklid v domácnostech? Spousta jiných ženských nestíhá děti či domácnost při svém zaměstnání a podobné služby uvítají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6004
31.8.22 08:37
@Kipa22 píše:
Zkus se při dítěti učit třeba alespoň anglicky, to dnes vyžadují téměř všude.

Já nechci do zakladatelky rýpat, ale vždyť nezvládá ani český jazyk :nevim:

Jinak zakladatelko, dodělat si maturitu určitě zvládneš. Škoda, že si to neřešila dříve, hodně maminek na rodičáku se dovzdělává. Mohla si ty 2 roky věnovat tomu. Ale jistě něco najdeš, alespoň na částečný úvazek, alespoň prozatím. Všude maturitu nepotřebuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
31.8.22 08:49
@Markéta188 píše:
Já nechci do zakladatelky rýpat, ale vždyť nezvládá ani český jazyk :nevim:Jinak zakladatelko, dodělat si maturitu určitě zvládneš. Škoda, že si to neřešila dříve, hodně maminek na rodičáku se dovzdělává. Mohla si ty 2 roky věnovat tomu. Ale jistě něco najdeš, alespoň na částečný úvazek, alespoň prozatím. Všude maturitu nepotřebuješ.

Pokud nechceš do zakladatelky rýpat, tak opravdu raději nerýpej, nebo si alespoň zkus po sobě nejdříve přečíst vlastní text ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
31.8.22 08:50

Dobrý den, věděl bych o zajímavé práci z domu. Vše si organizujete sama a je jen na vás jak budete úspěšná. Kdyby vás zajímalo více informací, napište zprávu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
31.8.22 09:03
@Markéta188 píše:
Já nechci do zakladatelky rýpat, ale vždyť nezvládá ani český jazyk :nevim:Jinak zakladatelko, dodělat si maturitu určitě zvládneš. Škoda, že si to neřešila dříve, hodně maminek na rodičáku se dovzdělává. Mohla si ty 2 roky věnovat tomu. Ale jistě něco najdeš, alespoň na částečný úvazek, alespoň prozatím. Všude maturitu nepotřebuješ.

Rypat nechces a sama sekas hrubky. takovy mam nejradši. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
31.8.22 09:04
@Jakub_D píše:
Dobrý den, věděl bych o zajímavé práci z domu. Vše si organizujete sama a je jen na vás jak budete úspěšná. Kdyby vás zajímalo více informací, napište zprávu.

Jejda a co za superuzasnouzazracnevesmirnou kosmetiku bude mit privilegium prodavat? :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9047
31.8.22 09:12

A co teda umíš? A kde jsi pracovala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
31.8.22 09:13

Ale na střední škole neplatíš školné, pokud je státní. Takže pokud jde o maturitu, tak ji máš zdarma. Až potom výška by byla placená. Na hodně školách dělají večerní studium, takže ti jde stíhat i při práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3716
31.8.22 09:17

Jestli chces, pošli mi do sz svůj životopis a dam ti třeba pár tipů, jak vylepšit. Odkud jsi? Z jak velkého města apod.? Nabira se hodně v supermarketech, pak zkus obejit a nechat životopisy třeba v obchodech na oblečení, obchodní centra a tak. I když nikde nemají napsano, že hledají. Stale furt nabírají studenty ve fast foodech, proč by nevzali i maminu, když můžeš pracovat jen xy hodin denně? A dále, zapoj určitě rodinu, nebo kamaradky, sousedky, můžete se střídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
31.8.22 09:32

Tohle jsou za mě úplně normální pocity, popravdě ani SŠ, či VŠ od nich často právě neosvobodí tak alespoň taková útěcha…Je to docela velká životní změna nejdříve stát se matkou a následně se stát ještě pracující matkou po té, co byla příležitost být „jen“ matkou, zvlášť když partner bere jako samozřejmost, že žena zařídí vše kolem domácnosti a dětí nebo tam vůbec není a prostě zůstane mu ta svoboda.. Bez podpory rodiny, či partnera je to děs, ale nakonec si to většinou vše sedne a nějak to jde, kde je vůle, tam je cesta..
Dodělání maturity dálkově nestojí prakticky nic (jen učebnice a pod.), ale je to samozřejmě s odstupem náročnější a je to náročné i na čas a tak, 3 roky…, na tom papíru samotném navíc tak úplně nesejde, ale tomu sebevědomí by to pomoci mohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.22 09:33

Taky mám jen výuční list. Mám děti tři. Pracovala jsem už pri rodičaku ve dny kdy mel manžel volno. Prodávala jsem oblečení v OC. Teď jsem v DM. Naprostá spokojenost.
Co lidl, Albert? Nabízí částečné úvazky. Kamarádka v Albertu po rodičaku spokojená na poloviční a chodila jen ranni je to o domluvě.
Anonym moc info které by mě prozradilo.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová